Η ικανότητα της ευελιξίας που χρειάζεται να έχεις στην σχέση σου

Πολλοί από εμάς έχουμε προετοιμαστεί να πιστεύουμε ότι μόλις βρούμε και κατακτήσουμε τον άνθρωπο που πιστεύουμε ότι είναι ο ιδανικός για εμάς, τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο. Πιστεύουμε πως όλα θα είναι ομαλά από εδώ και πέρα… περίπατος! Αλλά αυτό είναι κάτι που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, μόλις βρεις τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι έτοιμος να δεσμευτείς, τότε ξεκινάει η πραγματική δουλειά. Και οι δυο σας για να έχετε μια υγιή σχέση θα χρειαστεί να έχετε μια κάποια ευελιξία ώστε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε διαφωνία προκύψει. Κι αυτό γιατί το να διαφωνήσετε κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο. 

Αν θέλεις λοιπόν η σχέση σου να ευημερήσει, είναι σημαντικό να μπορέσεις εσύ και ο σύντροφος σου να προσαρμοστείτε στις αλλαγές που θα συμβούν και μέσα από αυτή την διαδικασία να βρείτε τον δρόμο σας, αντιμετωπίζοντας τόσο τα καλά όσο και τα δύσκολα  που θα προκύψουν στην ζωή σας.

Η ικανότητα της ευελιξίας

Πολλοί άνθρωποι δεν διαθέτουν την ικανότητα της ευελιξίας. Ή η ικανότητα αυτή εξαρτάται από την συναισθηματική διάθεση στην οποία βρίσκονται της εκάστοτε στιγμή. Η προσκόλληση τους σε κάποια πεποίθηση, ιδέα ή σε κάποιους φόβους τους κάνει να υιοθετούν μια άκαμπτη συμπεριφορά και στάση. Όμως η άκαμπτη αυτή στάση οδηγεί σε μεγαλύτερο άγχος, ένταση και μεγαλύτερες συγκρούσεις στη σχέση τους.

Θα έχεις παρατηρήσει ότι εάν είσαι ευέλικτος σε κάποιες καταστάσεις αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία και στην αγάπη σας. Αυτός είναι και ο λόγος που η ευελιξία χρειάζεται να είναι μια συνειδητή απόφαση. Μια ικανότητα την οποία θα πρέπει να εξασκείς επανειλημμένα στην σχέση σου εάν θέλεις να απολαύσεις τα οφέλη της.

Συχνά οι άνθρωποι επιλέγουν τον δρόμο της αντίδρασης και της άρνησης, μια άκαμπτη στάση γιατί έχουν ταυτίσει την ευελιξία με την αδυναμία. Αλλά είναι λάθος. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι ανοιχτός στα συναισθήματα και τις επιθυμίες του συντρόφου σου και να είσαι πρόθυμος να κάνεις σημαντικές αλλαγές για την βελτίωση της σχέσης σου. Αυτό είναι κάτι δυνατό για την σχέση σας που την γεμίζει ενέργεια και είναι κάτι που ο σύντροφος σου θα αναγνωρίσει, θα σεβαστεί και θα εκτιμήσει αναμφίβολα.

Η ανάγκη μας να έχουμε δίκιο

Όταν έχουμε δίκιο νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Η ανάγκη μας να έχουμε δίκιο συχνά γιγαντώνεται και οδηγεί στην ανάγκη μας να έχουμε πάντα δίκιο. Τι γίνεται όμως όταν είμαστε σε μία σχέση; Η ανάγκη να έχουμε πάντα δίκιο σημαίνει ότι ο σύντροφος μας θα έχει πάντα άδικο. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν είναι πολύ λειτουργικό σε μία σχέση. Την οδηγεί σε αδιέξοδο.

Όταν αφήσεις στην άκρη την ανάγκη σου να έχεις πάντα δίκιο, αφήνεις τον εαυτό σου να ανοιχτεί σε ένα νέο και συναρπαστικό κόσμο. Έναν κόσμο που τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου μπορείτε να ανακαλύψετε και να αναπτύξετε μαζί. Αυτό δημιουργεί επίσης έναν ασφαλή χώρο στη σχέση σας όπου και οι δύο μπορείτε να εμπιστευθείτε ο ένας τον άλλο, να ακούσει ο ένας τον άλλο και να αναπτύξετε αποτελεσματικές τεχνικές επικοινωνίας.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Το #1 μυστικό για να αποκτήσεις αποτελεσματική επικοινωνία

Η δεξιότητα της ηγεσίας μέσα από 4 βήματα για να την αναπτύξεις

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αλλάξεις μόνιμα την ζωή σου

 

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να μάθεις πώς να “Μπορείς”. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

mporeis

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

Copyright 2021© Proven Transformational Experience. All Rights Reserved.