Το τίμημα της επιτυχίας.

Το τίμημα της επιτυχίας.

Επιτυχία, μια λέξη με τόσες πολλές και διαφορετικές έννοιες, μια λέξη που κατά βάση, την έχουμε συνδέσει με οτιδήποτε φαντάζει δύσκολο, ακατόρθωτο άπιαστο, που θεωρούμε πως ταιριάζει καλύτερα σε οτιδήποτε μεγάλο.


Μήπως παραιτείσαι από την προσπάθεια της
επίτευξης των στόχων σου,  επειδή φοβάσαι το κόστος της  αποτυχίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την επιτυχία είναι ο φόβος της αποτυχίας. Είναι ένας φόβος που μπορεί να σε παραλύει σε τέτοιο βαθμό που σε εμποδίζει να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου και να  κυνηγήσεις τα όνειρά σου. 

Πώς θα τον ξεπεράσεις; 

Αντί να προσπαθείς να μην  αποτύχεις,  προσπάθησε να εστιάσεις στους στόχους σου και στα αποτελέσματα που θέλεις να πετύχεις.


Η
αποτυχία είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι τους συμβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές αποδίδουμε την ευθύνη για τα δικά μας σφάλματα σε εξωτερικούς παράγοντες. Φταίει η έλλειψη τύχης ή η κακή χρονική συγκυρία

Αντί να βρίσκεις δικαιολογίες, αποδέξου τα λάθη σου. 

Μην αυτο-τιμωρείσαι. 

Με το χέρι στην καρδιά παραδέξου τι πραγματικά έφταιξε. Με αυτόν τον τρόπο, οι αποτυχίες σου θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση, την ακεραιότητα και την ικανότητά σου να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Όλοι κάνουμε λάθη και σίγουρα θα κάνουμε ακόμη περισσότερα αλλά ας μην τα αφήνουμε αναξιοποίητα. Τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από κάθε λάθος είναι πολύτιμα. 

Όποιος υπερηφανεύεται ότι δεν κάνει λάθη,  μόλις έκανε ένα.

Το κλειδί για να μετατρέψεις την αποτυχία σε επιτυχία είναι να χρησιμοποιείς τα λάθη σου ως ευκαιρία για ενδοσκόπηση. 

Η αποτυχία σου προσφέρει την ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούριο. 

Για να ξεπεράσεις την αποτυχία,  προσπάθησε να κατανοήσεις τα λάθη σου, το γιατί συνέβησαν και πώς μπορείς να αποτρέψεις την επανάληψή τους.

Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται συγχωρώ συγχώρεση

Αναζήτησε τον άνθρωπο
που θα ανυπομονείς
να συναντήσεις!

www.manolisischakis.gr


Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται την επιτυχία.

Κάποιοι την κυνηγούν ασταμάτητα. 

Κάποιοι άλλοι την έχουν κατακτήσει.

Η μεγάλη διαφορά σ’ αυτές τις τρεις κατηγορίες ανθρώπων, έγκειται κυρίως στον τρόπο σκέψης και ακόμα περισσότερο στον τρόπο δράσης τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, είναι στόχο-προσηλωμένοι, δεν αμφιβάλλουν για τις δυνατότητες τους, είναι  ακούραστοι και δεν τα παρατάνε ποτέ.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι,  θέτουν  ισχυρές δεσμεύσεις απέναντι στον εκάστοτε στόχο,  που θέλουν να επιτύχουν την κάθε φορά.

Δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ξεστομίσουν αλλά ούτε και να σκεφτούν κάποιες απαγορευμένες, γι’ αυτούς φράσεις που λειτουργούν σαν ανάχωμα στην πορεία τους προς την επιτυχία και την ευτυχία.


Αν σε ρωτήσω, 
τι είναι επιτυχία; Tι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου; 

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος,  θέλεις να κάνεις λεφτά, θέλεις να ερωτευτείς,  θέλεις να γίνεις δημοφιλής,  να ζήσεις την τέλεια σχέση,  να σε σέβονται και να σε θαυμάζουν.

Μέχρι εδώ καλά..

Λίγο πολύ όλοι το θέλουν αυτό.

Σε τελική ανάλυση είναι εύκολο ο καθένας να θέλει κάτι τέτοιο.

Ας δούμε όμως  και την πλευρά που ίσως κάποιος να αναρωτιέται:

Κι αν δεν μπορώ να βρω έναν στόχο;

Κι αν δεν ξέρω τι θέλω και τι με παθιάζει πραγματικά; 

Διεκδίκησε Το Όνειρο Σου Και Μην Τα Παρατάς Μέχρι Να Πετύχεις

Εσύ πως ξεπερνάς τα εμπόδια;Οι εμπνεύσεις για αυτά που θέλουμε να καταφέρουμε, αλλά  και να ζήσουμε, έρχονται σε στιγμές που είμαστε χαλαροί.

Τις στιγμές που βλέπουμε μια ταινία, μια φωτογραφία, που διαβάζουμε ένα άρθρο, μια ιστορία, μια συνέντευξη, που βλέπουμε ένα όνειρο, που κάνουμε μια συζήτηση ή που ακούμε μια ιστορία.

Διάβασε βιογραφίες και ιστορίες, ακολούθησε συγγραφείς που σε εμπνέουν και έχε μάτια και αυτιά ανοιχτά.

Οι καλύτερες εμπνεύσεις έρχονται και από λόγια ανθρώπων που συζητάς μαζί τους μόνο για λίγα λεπτά.

Αν ρωτήσεις κάποιον πώς  κατάφερε κάτι σημαντικό ή δύσκολο, θα σου δώσει μια απάντηση που σίγουρα θα έχεις ξανακούσει.


Πρώτα απ’ όλα έρχεται το όραμα. Σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι, βλέπεις μπροστά στα μάτια σου το στόχο σου. Αν τον γράψεις
ακόμα καλύτερα.

Μετά χρειάζεται να κάνεις κάποια βήματα, έστω και μικρά.

Πολλές φορές η επιτυχία είναι ένα άθροισμα από πολλές μικρές νίκες όπως και από μικρές ήττες.

Με την αποτυχία ανασυγκροτείσαι, αναδιοργανώνεσαι και προχωράς διορθώνοντας ό,τι πήγε στραβά.

Το σημαντικό είναι να συνεχίσεις. Χρειάζεσαι τις μικρές νίκες και τις μικρές ήττες για να ξαναφτιάχνεις το πλάνο δράσης που θα σε οδηγήσει στο όνειρο σου. Στην πολυπόθητη επιτυχία.

Θα ήθελα όμως σε αυτό το σημείο να σου κάνω μια ερώτηση, μια ερώτηση  υψίστης  σημασίας,  καθώς τις περισσότερες φορές την αγνοούμε, είτε γιατί δεν γνωρίζουμε, είτε γιατί νιώθουμε ανεπαρκείς σε σχέση με τις δυνατότητες η τις δεξιότητες μας απέναντι σε ότι προαναφέραμε.

Όμως πιστεύω πως η απάντηση αυτής,  εμπεριέχει,  κρύβει,  όλα εκείνα που αν απαντηθούν με ειλικρίνεια και αλήθεια,  η επιτυχία δεν θα αργήσει να φανεί.

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής:


Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση ενός διάσημου τραγουδιστή ή ενός αστέρα της showbiz, η ακόμα στη θέση ενός υψηλόβαθμου στελέχους μιας πολυεθνικής .

H αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει τη δουλειά που κρύβει κάτι τέτοιο από πίσω.

Και η πραγματικότητα είναι ότι είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα ήταν διατεθειμένοι να επιβάλλουν στον εαυτό τους ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και πίεσης προκειμένου να φτάσεις και να διατηρηθείς στην κορυφή.


Πάρα πολλοί άνθρωποι θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση αλλά αναβάλλουν την απόφαση καθώς ψάχνουν για την τέλεια επιχειρηματική ιδέα που θα τους αποφέρει εκατομμύρια. 

Συχνά ο μόνος λόγος που πολλοί δεν αναλαμβάνουν δράση για να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους είναι η έλλειψη πίστης στις ικανότητές τους. Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ένα νέο ξεκίνημα.

Δεν έχει σημασία αν γνωρίζετε πως να επιτύχετε κάτι ή πως να φτάσετε στο στόχο σας. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα πριν ξεκινήσετε. Ο καθένας μας μπορεί να είναι επιτυχημένος σε οτιδήποτε θελήσει, αρκεί να το βάλει στο μυαλό του και να αρχίσει να κάνει βήματα.

Ακόμη και αν κάνετε τα λάθος βήματα, βρείτε μια νέα κατεύθυνση και ξεκινήστε ξανά.


Αυτή η φράση είναι ευχή δεν είναι
πεποίθηση. Δεν είναι απόφαση. Κανείς επιτυχημένος άνθρωπος δεν τα κατάφερε επειδή ήταν καλός ονειροπόλος . Το έλεγαν και οι αρχαίοι: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Σ’ αυτή τη ζωή ελάχιστα πράγματα μας χαρίζονται.

Ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να κάνεις αγώνα για να τα κρατήσεις. Πόσο μάλλον να τα κατακτήσεις.

Στους επιτυχημένους ανθρώπους η αδρεναλίνη ρέει άφθονη στο αίμα τους. Εκεί που οι άλλοι σταματούν και λένε τι καλά θα ήταν..  Αυτοί συνεχίζουν με την πεποίθηση του νικητή, έως ότου φτάσουν  στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Οποιοσδήποτε θέλει να είναι
ειλικρινής με τον εαυτό του θα πρέπει να κατανοήσει το εξής: η επιτυχία χρειάζεται αγώνα. Κι ενώ όλοι είναι σε θέση να διαχειριστούν το θετικό κομμάτι της υπόθεσης δεν συμβαίνει το ίδιο και με το αρνητικό. 

Ωστόσο κάθε ευχάριστο συναίσθημα που επιθυμούμε περνάει μέσα από κάτι αρνητικό που πρέπει να διαχειριστούμε.

Έτσι προκειμένου να αποκτήσει κάποιος μια καλή σχέση θα πρέπει να υποστεί πρώτα όλο τον πόνο που προέρχεται από τις συναισθηματικές εναλλαγές που φέρνουν μαζί τους οι περιστασιακές απορρίψεις.

Αν αναζητά την οικονομική ανεξαρτησία μια δικής του δουλειάς θα πρέπει να αποδεχθεί το ρίσκο και την αβεβαιότητα, ακόμα και μια ενδεχόμενη σειρά από αποτυχίες.

Αυτό λοιπόν που καθορίζει την επιτυχία δεν είναι τι θέλεις να απολαύσεις αλλά πόσο πόνο είσαι σε θέση να υποστηρίξεις. Έτσι το όλο θέμα στην ουσία καταλήγει στην εξής ερώτηση «είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το κόστος που απαιτεί ένα συγκεκριμένο προνόμιο»;

Η παραπάνω ερώτηση συγκεκριμενοποιεί σε μεγάλο βαθμό το πιο γενικό «το θέλεις αρκετά»;

“Οτιδήποτε θέλεις βρίσκεται εκεί έξω και περιμένει απλά να το ζητήσεις. 

Αλλά θα πρέπει να κάνεις κάτι για να το αποκτήσεις.”- Jules Renard

Και είναι ακριβώς αυτή που θα οδηγήσει τα βήματά σου, πιο  κοντά σε αυτά που θέλεις να πετύχεις αλλάζοντάς σου τη ζωή. Γιατί όταν θέλεις «αρκετά» κάτι, θέλεις και όλη την προσπάθεια που συνεπάγεται με αυτό. Έτσι αν θέλεις πραγματικά ένα καλλίγραμμο σώμα, τότε αγαπάς μαζί με αυτό την υγιεινή διατροφή και τις ώρες που χρειάζεται να περάσεις στο γυμναστήριο. Μαζί με το αποτέλεσμα αγαπάς και τη διαδικασία.

‘Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καμία έκκληση στη δύναμη της θέλησης. Ούτε καμία υπενθύμιση του γνωστού «τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς πόνο».

Είναι μια απλή όσο και βασική διαπίστωση σε σχέση με τη ζωή μας.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι δεν αγγίζουν την επιτυχία επειδή απλά δεν την αποζητούν. Η αναζήτησή της προϋποθέτει θάρρος γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αποτύχεις. Όμως είναι πολύ πιο δύσκολο να ζεις με μία αποτυχία, παρά με την σκέψη: «τι θα γινόταν αν». Σκέψου το χειρότερο σενάριο. Είναι τόσο σημαντικό ώστε να σε κρατάει πίσω;

Αυτό που καθορίζει τις επιτυχίες μας δεν είναι άλλο από τους αγώνες μας.

Εσύ πόσο πόνο θέλεις στη ζωή σου;

Το τίμημα της επιτυχίας..

Απάντησε ειλικρινά αυτή την ερώτηση, σε μια αληθινή συζήτηση με τον εαυτό σου και δες την ζωή σου να μεταμορφώνεται..

Είμαι σίγουρος, πως έχοντας τις απαντήσεις που θα ανακαλύψεις ως εφόδιο, πως θα μεγαλουργήσεις .!

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Ο φόβος της δέσμευσης. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Δεσμεύομαι  ή προσπαθώ Όταν νιώθουμε πως η ζωή μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σειρά από συνεχείς ματαιώσεις, ανεκπλήρωτα όνειρα κι …

Harvard: Το μυστικό μιας καλής και γεμάτης ζωής nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Τι αποκαλύπτει η μεγαλύτερη σε διάρκεια έρευνα που έχει εκπονηθεί ποτέ. Ελίνα Δελενίκα, Συντάκτρια Thrive Global Greece Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: …

Networking και συμμετοχή σε κοινωνικά σύνολα life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Οι σχέσεις μας αντικατοπτρίζουν πολλά στοιχεία του εαυτού και της προσωπικότητας μας.  Είτε είσαι επαγγελματίας, ιδιωτικός υπάλληλος, νέος επιχειρηματίας, νεοεισερχόμενος στην αγορά …

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …