Η γλώσσα της αγάπης [ ΜΕΡΟΣ Α’ ]

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο.

Τον δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο να επικοινωνεί, να μιλά, να συμπεριφέρεται. 

Επίσης και ένα μοναδικό τρόπο να σκέφτεται να αξιολογεί .

Να βάζει προτεραιότητες και να εκφράζει αυτά που συμβαίνουν μέσα του. 

Την χαρά, τον πόνο, την αγάπη.! 


Ειδικά αυτό το τελευταίο, τον τρόπο που εκφράζουμε την αγάπη μας..

Είναι τόσο μοναδικός και ιδιαίτερος..

Και δεν εννοώ τον τρόπο που αγαπάμε .Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο τρόπος που νιώθουμε μέσα μας την αγάπη, η αίσθηση που γεμίζει την ύπαρξή μας είναι ίδια σε όλους . Ο τρόπος που την εκφράζουμε διαφέρει. Και φυσικά αυτός ο τρόπος καθρεφτίζει και τον τρόπο που την εισπράττουμε .

Πόσες φορές έχω και έχεις ακούσει ανθρώπους να λένε στον σύντροφό τους: Αμφιβάλλω αν με αγαπάς, δεν μου το δείχνεις. Και ο άλλος να απαντά: Μα κάθε μέρα σου το δείχνω δεν αναγνωρίζεις αυτά που κάνω για σένα;

Και στις περισσότερες περιπτώσεις, αγαπούν ο ένας τον άλλον πραγματικά .

Ωστόσο δεν το επικοινωνούν με τον τρόπο που η κάθε πλευρά τον αντιλαμβάνεται.

Στέλνουν τα μηνύματα της αγάπης τους, σε γλώσσα που άλλος δεν μπορεί να διαβάσει. 

Κάπως έτσι σχέσεις που θα μπορούσαν να είναι υπέροχες και να δημιουργούν ευτυχία και πληρότητα, καταλήγουν να γίνονται καταστροφικές, δυστυχισμένες  και ελλειμματικές. 

Σκέψου λοιπόν, να υπήρχε ένα λεξικό, ένας μεταφραστής  αυτών των μηνυμάτων πόση σύγχυση και παρεξηγήσεις θα γλίτωνε .

Σκέψου, πώς θα ήταν αν μπορούσες να μπεις για λίγο στο κεφάλι του συντρόφου σου, και να έβλεπες παντού να γράφει το όνομά σου;

Πόση σιγουριά, πόση εμπιστοσύνη θα ένιωθες; 

Πόση  ανασφάλεια και πόνο, θα  αφαιρούσες από το δικό σου κεφάλι;

Λοιπόν, αυτό το λεξικό, Ο μεταφραστής των μηνυμάτων που εκφράζει κάθε άνθρωπος, υπάρχει! 


Αν λοιπόν, είσαι πραγματικά διατεθειμένος να φτιάξεις η να βελτιώσεις τις σχέσεις σου, όχι μόνο τις προσωπικές, αλλά και όλες σου τις σχέσεις, συνέχισε να διαβάζεις και κράτα σημειώσεις. 

Όλα αυτά που θα μοιραστώ μαζί σου σήμερα, προέρχονται από ένα υπέροχο βιβλίο, που ήταν η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο,  το οποίο και σου προτείνω, όπου εκεί θα βρεις όσα Θα αναλύσουμε σήμερα με λεπτομέρειες και πρακτική. Είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψεις..! 

Το βιβλίο είναι το  “Οι πέντε γλώσσες της αγάπης” του Chapman.

Επειδή  για αυτές τις πέντε γλώσσες πρόκειται.

Αυτές θα χρειαστεί να μεταφράσουμε, για να στέλνουμε και να λαμβάνουμε τα ξεκάθαρα μηνύματα της αγάπης.! 

Επιγραμματικά λοιπόν  οι πέντε γλώσσες της αγάπης είναι:

Διαβάζεις το άρθρο: Η γλώσσα της αγάπης [ ΜΕΡΟΣ Α’ ]

Τι σημαίνουν όμως αλήθεια αυτές οι γλώσσες; 

Ας τις δούμε πιο αναλυτικά:


Και ποιος άνθρωπος δεν θέλει να ακούσει ένα “μπράβο”, έναν έπαινο η μια καλή κουβέντα έστω.

Είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί κάποιος, όταν λέει στο σύντροφο του πόσο όμορφος είναι, που εκτιμά τον κόπο του σε κάτι που έκανε, επιβεβαιώνοντας την αξία του, ως άνθρωπο και δείχνοντας την εκτίμηση του .

Αν τα λόγια επιβεβαίωσης, είναι η κύρια γλώσσα της αγάπης κάποιου, νιώθει ότι νοιάζεσαι περισσότερο όταν του λες πόσο τον εκτιμάς και νιώθει να ενθαρρύνεται, με λόγια που εκφράζουν την πίστη σου στα ταλέντα και στις ικανότητές του .

Μυστική προσφορά Audio Book!


Μέσω αυτής της γλώσσας τίποτα δεν φωνάζει πιο δυνατά σε κάποιον “σ’ αγαπώ”, από το χρόνο που αφιερώνει σε αυτόν .

Αν η γλώσσα της αγάπης κάποιου, είναι ο ποιοτικός χρόνος, όταν αφιερώνεις όλη σου την προσοχή και το ενδιαφέρον σου, όταν του μιλάς, η  κάνεις μαζί του κάποια δραστηριότητα, νιώθει σημαντικός, πολύτιμος και αγαπητός .


Σε αυτή την τρίτη γλώσσα, πριν βιαστούμε να κατακρίνουμε, αυτούς που μιλούν κυρίως τη συγκεκριμένη γλώσσα ως “υλιστές” όπως λέει ο Chapman, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως γι’ αυτά τα άτομα ένα δώρο σημαίνει πως τους έχεις σκεφτεί η έχεις αφιερώσει πολύτιμο χρόνο γι’ αυτούς .

Και συνήθως δεν είναι τα ακριβά δώρα που εμφανίζουν το μήνυμα της αγάπης, αλλά αυτά που έχουν νόημα και φροντίδα από πριν. 

Και είναι εκείνα τα απλά,  μικρά, καθημερινά δώρα, που θα κάνουν τι διαφορά, που θα κάνουν τους ανθρώπους που εκφράζονται μέσω αυτής της γλώσσας, να αισθανθούν  πολύτιμοι, ξεχωριστοί, αγαπητοί.


Σε αυτή τη γλώσσα των πράξεων προσφοράς, αν κάποιος την έχει ως κύρια γλώσσα του, θα αισθανθεί ότι τον εκτιμάς κάνοντας κάτι για εκείνον που θα τον βοηθήσει ή που θα ελαφρύνει το πρόγραμμα του.

Ακόμα και μόνο να προσφερθείς να τον βοηθήσεις σε κάτι που έχει αναλάβει, θα νιώσει πως τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι .


Σε αυτή τη γλώσσα,  αυτή της σωματικής επαφής ,είναι ότι ακριβώς λένε οι λέξεις..

Όταν αυτή είναι η κύρια γλώσσα αγάπης κάποιου, νιώθει μεγαλύτερη αγάπη όταν τον αγκαλιάζεις, όταν τον φιλάς,  η του πιάνεις το χέρι όταν περπατάτε. 

Και αν μιλάμε για μια φιλική ή επαγγελματική σχέση, μια αγκαλιά, μια δυνατή χειραψία η ένα χτύπημα στην πλάτη, δίνει το ίδιο αίσθημα νοιαξίματος και εκτιμήσεις για κείνους.

Αυτές τις πέντε γλώσσες λοιπόν μιλούν και Ακούν οι άνθρωποι..! 

Μέσω αυτών, οι σχέσεις που δημιουργούμε και αναπτύσσουμε με τους σημαντικούς ανθρώπους για εμάς,  και όχι μόνο,  μπορούν να στηριχτούν έτσι σε γερά θεμέλια και να εξελιχθούν, σε εκείνες τις σχέσεις που πραγματικά αξίζει να έχουμε στη ζωή μας!

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

5 τρόποι για να οδηγηθείς στην αυτοπραγμάτωση nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Μην ζεις τους φόβους σου!
Ζήσε τα όνειρά σου!

www.manolisischakis.gr

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!