Ποιες είναι οι #5 αξίες που έχει ένας αποτελεσματικός ηγέτης

Ποιες είναι οι #5 αξίες που έχει ένας αποτελεσματικός ηγέτης

Είσαι ηγέτης στην εργασία σου;

Είσαι ηγέτης στην ζωή σου;

Αν όχι πόσο πιστεύεις πώς θα άλλαζαν τα αποτελέσματα σου αν ήσουν ηγέτης;

Οι ηγέτες έχουν μια δυναμική που είναι αξιοθαύμαστη. Δουλεύουν με ενέργεια και πάθος. Δουλεύουν με όραμα και γίνονται παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους. Αυτό όμως που τους κάνει ξεχωριστούς και φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα στην ζωή τους είναι οι αξίες που έχουν και που τους χαρακτηρίζουν.

efta vimata epityxias

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

1. Διαφάνεια

Ένας ηγέτης γνωρίζει πολύ καλά ότι χρειάζεται να έχει διαφάνεια στις κινήσεις και στις δράσεις του ώστε να μπορεί να δημιουργεί εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω του. Η διαφάνεια των ενεργειών σου αλλά και των προθέσεων σου αναδεικνύει την πρωτοβουλία και τις επιλογές σου.

2. Αυθεντικότητα

Η αυθεντικότητα είναι η αξία που έχει ένας ηγέτης και εξαλείφει τις ετικέτες που κάποιοι άνθρωποι θέλουν να του δώσουν. Η αυθεντικότητα είναι πολύ σημαντική διότι μόλις δείξεις ότι είσαι αληθινός και αυθεντικός απέναντι στον εαυτό σου, οι άνθρωποι θα το δουν και θα το σεβαστούν. Και ακόμα κι αν θελήσουν κάποιοι κακοπροαίρετα να σου κολλήσουν κάποια ετικέτα και να πουν ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που δείχνεις δεν θα μπορέσουν να το στηρίξουν πουθενά. Να θυμάσαι να είσαι ο εαυτός σου. Αυτή είναι η δύναμη σου.

3. Σεβασμός

Ένας ηγέτης αντιμετωπίζει με σεβασμό την σκληρή δουλειά κάποιου. Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους γύρω του με σεβασμό, ακόμα και τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσει. Για να γίνεις ηγέτης χρειάζεται να έχεις σεβασμό προς όλα όσα συμβαίνουν και προς όλους τους ανθρώπους που συναντάς. Όταν το κάνεις εσύ τότε θα κερδίσεις και τον σεβασμό των ανθρώπων γύρω σου. Γιατί ένας ηγέτης δεν στέκεται σε ένα βάθρο και δίνει διαταγές αλλά σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύει μαζί και τους οδηγεί με το παράδειγμα του τόσο στην υλοποίηση του οράματος του όσο και στην υλοποίηση των δικών τους οραμάτων.

4. Ακεραιότητα

Ένας ηγέτης κάνει πάντα ότι υπόσχεται. Όταν τα λόγια σου συνοδεύονται από τις αντίστοιχες δράσεις δηλώνει ακεραιότητα. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους της ομάδας σου, τους ανθρώπους γύρω σου να σε εμπιστεύονται και να ακολουθούν το όραμα σου.

5. Πάθος

Το πάθος σε έναν ηγέτη είναι η κινητήρια δύναμη όλης της ομάδας. Για να εμπνεύσει ένας ηγέτης την ομάδα του και να τους παρακινήσει σε δράση προς ένα όραμα χρειάζεται πάθος, ενέργεια, ενθουσιασμός. Για την ακρίβεια το πάθος γίνεται οδηγός για δράση. Βάλε λοιπόν το πάθος και τον ενθουσιασμό στο όραμα σου και θα δεις τους ανθρώπους γύρω σου να σε ακολουθούν και να σε στηρίζουν.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Η νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης που έχουν οι επιτυχημένοι

Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Πώς να μεγιστοποιήσεις την παραγωγικότητα σου με τη μουσική

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο