#5 Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση

#5 Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση

Έχεις νιώσει ποτέ φόβο απέναντι στο ενδεχόμενο μιας οικονομικής κρίσης;

Μήπως βιώνεις αυτήν την στιγμή μια οικονομική κρίση;

Έχεις σκεφτεί πώς να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση;

Η οικονομική κρίση, δυστυχώς, είναι ένας φόβος που βασανίζει πολλούς ανθρώπους την σημερινή εποχή. Υπάρχει φόβος πώς ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι έχει “χτίσει” κάποιος, ότι έχει δημιουργήσει επαγγελματικά, μπορεί να καταρρεύσει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.. Τίποτα δεν είναι κεκτημένο..

Τις περισσότερες φορές, όλος αυτός ο φόβος δημιουργεί μια ανάγκη να γίνουν κάποιες αλλαγές στα επαγγελματικά και οικονομικά βήματα του κάθε ανθρώπου ώστε να μπορέσει να νιώσει ασφάλεια. Όλη αυτή η διαδικασία, η διαδικασία της αλλαγής, είναι ιδιαίτερα αγχωτική για αυτόν που την βιώνει. Ένα άγχος που αυξάνεται και λειτουργεί αθροιστικά με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγεί τον άνθρωπο που το βιώνει σε έντονες κρίσεις πανικού

Ωστόσο, αυτό που θέλω να ξέρεις είναι ότι αν κρατήσεις την αυτοκυριαρχία σου απέναντι σε αυτή την ενδεχόμενη απειλή που ακούει στο όνομα “οικονομική κρίση” θα μπορέσεις να δυναμώσεις εσωτερικά και να φέρεις στα επαγγελματικά και οικονομικά σου βήματα, αλλά και στην ζωή σου γενικότερα θετικά και εποικοδομητικά αποτελέσματα.

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι η διαδικασία είναι εύκολη. Όμως, όταν πάψει να υπάρχει ο φόβος και αυτή η απειλή που αισθάνεται κάποιος μέσα σε μια οικονομική κρίση, βγαίνει από αυτή την διαδρομή, από αυτή την διαδικασία, πιο δυνατός και πιο ισχυρός.

efta vimata epityxias

Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις την κινητήριο δύναμη σου και να αναλάβεις τον έλεγχο των οικονομικών σου:

1. Προσδιόρισε τα οικονομικά προβλήματα

Αρχικά, για να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση, χρειάζεται να εντοπίσεις ποιο είναι το πρωταρχικό πρόβλημα που σου έχει προκαλέσει οικονομικές δυσκολίες. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία λειτουργούν ως ένδειξη ενός μεγαλύτερου και σοβαρότερου προβλήματος. Αυτό καλείσαι να ανακαλύψεις και να επιλύσεις. Καλείσαι να το εντοπίσεις και να δώσεις μια μόνιμη λύση ώστε να μην δημιουργείται κανένας κλυδωνισμός στα οικονομικά σου.

2. Κάνε έναν καλό οικονομικό σχεδιασμό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση είναι να κάνεις έναν πολύ καλό οικονομικό σχεδιασμό. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Δημιούργησε ένα εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή ετήσιο πρόγραμμα δαπανών για τα οικονομικά σου έτσι ώστε να μπορείς να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά το κόστος δαπανών σου. Θα μπορείς να ξεχωρίσεις τις σημαντικές δαπάνες και αυτές που μπορείς να αποφύγεις και θα είναι ένα πλάνο το οποίο θα το έχεις πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού σου ώστε να αποφασίζεις πιο σωστά για τα έξοδα σου στο μέλλον.

3. Θέσε οικονομικές προτεραιότητες και στόχους

Ο καθορισμός των οικονομικών σου προτεραιοτήτων είναι απαραίτητος για να ξεπεραστεί οποιαδήποτε οικονομική κρίση. Αυτές οι προτεραιότητες θα σε βοηθήσουν να λάβεις δύσκολες οικονομικές αποφάσεις έναντι άλλων και να επιλέξεις ποια έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι να υπάρχει στις προτεραιότητες αυτές η αναζήτηση νέων τρόπων για αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων.

4. Κάνε μικρά βήματα προς τους στόχους σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιορίζονται για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να μειώνουν τα έξοδα τους ή να αυξάνουν τα έσοδα τους ή κάποιες φορές συνδυασμό αυτών των δύο. Δεν είναι όμως η ιδανική λύση αυτή για όλους. Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Τι μπορείς να κάνεις; Ακολούθησε μικρά βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου και να βγεις από την οικονομική κρίση. Μικρά βήματα που θα σε βγάλουν από την στασιμότητα και θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

5. Φτιάξε ένα πλάνο και ακολούθησε το

Φτιάξε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και όρισε ένα χρονοδιάγραμμα για κάθε στόχο που θέλεις να επιτευχθεί. Παρακολούθησε συνέχεια την πρόοδο σου. Αν δυσκολεύεσαι να επιτύχεις τον στόχο σου δες μήπως χρειάζεται να κάνεις κάποιες αλλαγές, κάποιες μετατροπές που θα σε διευκολύνουν να τον πετύχεις. Σίγουρα υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων οικονομικών προκλήσεων είναι η ευελιξία. Να είσαι ευέλικτος. Έλεγξε ξανά τα σχέδια σου και κάνε τις απαιτούμενες αλλαγές.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Η νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης που έχουν οι επιτυχημένοι

Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Πώς να μεγιστοποιήσεις την παραγωγικότητα σου με τη μουσική

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο