Προυπόθεση της επιτυχίας είναι η εναλλακτική δράση

Η εναλλακτική δράση θα σου δώσει εναλλακτικό αποτέλεσμα!

Η νευροεπιστήμη έχει αποδείξει πως ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης από αυτόν που γνωρίζαμε στο παρελθόν είναι αποτελεσματικότερος. Άρα και η εναλλακτική δράση. Ας το ονομάσουμε εναλλακτικό τρόπο σκέψης γιατί μόνο μέσα από αυτόν θα αποκτήσεις εναλλακτική δράση. Και κατά συνέπεια εναλλακτικά αποτελέσματα.

Αντί να εστιάζεις στο πρόβλημα ψάχνοντας την αιτία, να εστιάζεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι σημαντικό για εσένα. Αυτό σαν διαδικασία σου δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις τη συναισθηματική δύναμη που συνοδεύει τους πραγματικούς λόγους που θέλεις αυτό το αποτέλεσμα.

Από τη στιγμή που γνωρίζεις το πραγματικό αποτέλεσμα που είσαι δεσμευμένος να πετύχεις και γιατί θέλεις να το πετύχεις, αυτόματα το μυαλό μπαίνει σε μια κατάσταση που χαρτογραφεί τη διαδρομή για να φθάσεις εκεί που θέλεις. Ξεκίνα να ρωτάς τον εαυτό σου ποια είναι τα βήματα και με ποια σειρά πρέπει να τα ακολουθήσεις για να πετύχεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλεις; Αυτά τα βήματα είναι η βάση για το σχέδιο δράσης που καλείσαι να αναλάβεις.

“Εάν κάνεις αυτό που έκανες θα έχεις αυτό που είχες” Απλά Λογικό…

Η εναλλακτική δράση είναι το κλειδί της επιτυχίας!

Η χαρτογράφηση είναι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ολοκληρώσεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Θα ήταν καλό να θυμάσαι δυο πράγματα καθώς δημιουργείς αυτό το πλάνο.

1. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Εάν ο ένας δεν σου δώσει αυτό που θέλεις… να θυμάσαι πως υπάρχει και άλλος δρόμος. Ίσως να χρειαστεί να πας κάποια μέτρα πίσω. Όμως εκεί πίσω είναι ένα σταυροδρόμι που εάν ακολουθήσεις την άλλο οδό τότε θα φθάσεις εκεί που θέλεις. Το μόνο που δε θέλεις να κάνεις είναι να σταματήσεις στο σημείο εκείνο. Καλύτερα να κάνεις λίγο πίσω μέχρι να βρεις άλλο μονοπάτι ή να ξαποστάσεις παρά να σταματήσεις. Η εναλλακτική δράση είναι μια δεξιότητα που πρέπει να  αναπτύξεις. Μάθε να αλλάζεις αυτό που κάνεις μέχρι να έχεις αυτό που θέλεις.

2. Μέσα σε όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις ένας μικρός αριθμός από αυτές θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην ικανότητα σου να πετύχεις το στόχο σου. Σύμφωνα με το νόμο Pareto το 20% των δράσεων σου στη ζωή σου θα κάνεις το 80% τη διαφορά σε αυτήν. Με άλλα λόγια, πολύ συχνά, μη περιμένεις να πετύχεις η κάθε σου δράση από αυτές που έχεις σχεδιάσεις να αναλάβεις προκειμένου να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παράδειγμα:

Για παράδειγμα, εάν η επιθυμία σου είναι να σχεδιάσεις ένα εξαιρετικό πάρτι που θα διασκεδάσεις όχι μόνο εσύ αλλά και οι καλεσμένοι σου δεν είναι απαραίτητο να έχεις ταιριαστά τα χρώματα των τοίχων με τα μπαλόνια. Και είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ. Εκτός και εάν  δεν έχεις αποφασίσει να σκέφτεσαι εναλλακτικά ακόμη άρα να έχεις εναλλακτική δράση και εναλλακτικά αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα θα πετύχεις το στόχο σου εάν σπαταλήσεις λιγότερο χρόνο στο να ανησυχείς για αυτές τις λεπτομέρειες και επενδύσεις περισσότερο χρόνο στους φίλους και την οικογένεια σου.

Ελευθέρωσε τον εαυτό σου δημιουργώντας πολλές επιλογές και εστιάζοντας σε τι πραγματικά πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να κάνεις τη διαφορά που θα σε βοηθήσεις να πετύχεις τα αποτελέσματα που πραγματικά είσαι δεσμευμένος να πετύχεις.

Θυμήσου ότι η εναλλακτική δράση είναι αυτό που χρειάζεσαι να αναπτύξεις!

Τώρα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να να περπατάς στο μονοπάτι της επιτυχίας σου. Να περπατάς ένα βήμα τη φορά. Να δημιουργήσεις μια ασυνήθιστα ευτυχισμένη ζωή. Τη ζωή που θέλεις και αξίζεις. Ανακάλυψε το πάθος μέσα σου και ξεκίνα τώρα. Σύντομα θα ανακαλύψεις αυτό που θα δημιουργήσεις μέσα σου. Μια αίσθηση κινητοποίησης προς τον τελικό σου προορισμό.

Εάν για κάποιο λόγο υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σε σταματήσει από το να αναλάβεις τη δράση που ξέρεις ότι πρέπει να αναλάβεις τότε…  Σε προσκαλώ στο σεμινάριο που θα γίνει στις 20/2/2016 και ώρα 17:00 στην Αθήνα με τίτλο :

Πώς να μετουσιώσεις το φόβο σε δύναμη!

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ στο τίτλο που σου αρέσει:

Πώς να αυξήσεις και να αναπτύξεις την συνειδητότητα σου;

Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Πώς μπορείς να πετύχεις όταν δεν έχεις τους πόρους;

Γράψε τη γνώμη σου

1 Σχόλιο

    Αφήστε το μήνυμά σας

    * Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο