Βελτίωσε την παραγωγικότητα σου ενισχύοντας την δημιουργικότητά σου

Βελτίωσε την παραγωγικότητα σου ενισχύοντας την δημιουργικότητά σου

Οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων, πάντα αλλά ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή, έχουν ως βασικό στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας. Της αποδοτικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τόσες πολλές εφαρμογές σε κινητά, tablet αλλά και στους υπολογιστές. Εφαρμογές που διευκολύνουν την δουλειά μας.. λίστες, στόχοι, υπενθυμίσεις..

Ο χρόνος σημαίνει χρήματα για μια επιχείρηση και όλοι τρέχουν να προλάβουν προθεσμίες, στόχους, αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές για τις επιχειρήσεις, το χαρτί και η δημιουργικότητα θεωρούνται “εχθροί” της αποτελεσματικότητας.

Τι σημαίνει όμως δημιουργικότητα; Δημιουργικότητα σημαίνει αυθορμητισμός, χάος, πειραματισμός και χαλάρωση. Απαιτεί να καθίσεις και να παρατηρήσεις τον αγώνα, αντί να προσπαθείς συνεχώς να τον κερδίσεις. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία.

efta vimata epityxias

Παρακάτω θα βρεις #5 εύκολους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την δημιουργικότητα σου και να είσαι πιο παραγωγικός στον χώρο εργασίας σου:

1. Καθάρισε το μυαλό και τις σκέψεις σου

Πολλές φορές ο μεγάλος φόρτος εργασίας μας, γεμίζει το μυαλό μας με πάρα πολλές σκέψεις, να μην ξεχάσουμε κάτι, να τα προλάβουμε όλα κλπ. Για να είσαι όμως αποτελεσματικός, παραγωγικός και αποδοτικός χρειάζεται να έχεις καθαρό μυαλό και σκέψη. Ανακάλυψε τι είναι αυτό που σε βοηθάει να καθαρίζεις το μυαλό και τις σκέψεις σου και εφάρμοσε το. Μπορεί σε βοηθάει το να βγεις για 10 λεπτά εκτός γραφείου, ή να κάνεις διαλογισμό ή να ακούσεις ένα μουσικό κομμάτι που σε ηρεμεί. Να θυμάσαι πως όσο πιο καθαρό και οργανωμένο είναι το μυαλό σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να σκέφτεσαι δημιουργικά και να εστιάζεις σε ότι κάνεις. Επίσης το να έχεις καθαρή και οργανωμένη σκέψη, μειώνει τα επίπεδα του stress, βοηθάει στο να έχεις καλύτερη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας και επιπλέον αυξάνει την ικανότητα σου να λαμβάνεις καλές αποφάσεις.

2. Νιώσε ευτυχία

Έχει παρατηρηθεί ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι. Και πράγματι είναι αλήθεια. Όταν αισθάνεσαι πιο θετικός στην εργασία σου, είσαι συνήθως πιο αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις και έχει ωραίες ιδέες για την βελτιστοποίηση αυτού που κάνεις. Δες τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και βάλτο στις καθημερινές σου συνήθειες. Γυμνάσου, διάβασε ένα βιβλίο, συνάντησε ένα φίλο, πέρασε χρόνο με την οικογένεια σου, δες τηλεόραση ή ασχολήσου με ένα χόμπι. Κάνε κάτι που αγαπάς, οτιδήποτε, που γεμίζει την ψυχή σου με ευτυχία. Η ευτυχία πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητες σου. Και αν καταφέρεις να κάνεις την δουλειά σου με διασκεδαστικό τρόπο θα δεις τα αποτελέσματα σου να απογειώνονται.

3. Κάνε μικρά διαλείμματα

Η εργασία χωρίς να κάνεις διαλείμματα είναι επικίνδυνη για τη φυσική σου ευεξία και επηρεάζει και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Πολλές φορές η μέρα ξεκινάει με ενθουσιασμό και ενέργεια για την διεκπεραίωση των εργασιών σου αλλά προς το τέλος ο ενθουσιασμός μετατρέπεται σε απογοήτευση και μικρότερη παραγωγικότητα. Το μυστικό είναι στο διάλειμμα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι το καύσιμο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Δεν έχει σημασία τι θα κάνεις στο διάλειμμα σου. Αυτό που όμως χρειάζεται να κάνεις σίγουρα είναι να διακόψεις την εργασία σου για λίγο και να θυμηθείς το κίνητρο σου για την διεκπεραίωση της εργασίας αυτής. Να ξαναβρείς τον ενθουσιασμό σου και την καλή σου διάθεση.

4. Αναζήτηση την έμπνευση

Η ανταλλαγή ιδεών με συναδέλφους και φίλους ανοίγει συνήθως νέες προοπτικές και ανεβάζει την εργασία σου σε ένα άλλο επίπεδο. Συζήτησε με ανθρώπους, διάβασε άρθρα, βιβλία, ιστολόγια, οτιδήποτε θα σε εμπνεύσει και θα αλλάξει δημιουργικά τις προοπτικές σου. Αναζήτησε έναν coach ή έναν μέντορα ώστε να κάνεις πιο ουσιαστικά και στοχευμένα βήματα προς την αύξηση της αποδοτικότητας σου ή αναζήτησε συμβουλές από ανθρώπους που θαυμάζεις. Πίστεψε με θα δεις πρώτα απ’ όλα την θετική σου διάθεση να ανεβαίνει, την δημιουργικότητα και παραγωγικότητα να αναπτύσσονται και τα αποτελέσματα σου να αλλάζουν θετικά.

5. Φρόντισε τον χώρο εργασίας σου

Είτε σου αρέσει είτε όχι, ο χώρος εργασίας σου είναι ένας χώρος που θα χρησιμοποιείς για πολύ καιρό ακόμα. Για κάποιον ο χώρος αυτός μπορεί να είναι ένα γραφείο, για κάποιον ένα συνεργείο αυτοκινήτων, για κάποιον άλλον ένα μαγαζί ή ακόμα και ο χώρος του σπιτιού του. Όπου και να είναι, χρειάζεται να τον διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεσαι στον χώρο αυτό άνετα και χαλαρά.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και θα δεις τα αποτελέσματα σου να αλλάζουν!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς να μεγιστοποιήσεις την παραγωγικότητα σου με τη μουσική

Πώς μια καλή ιδέα είναι αρκετή για να σου αλλάξει τη ζωή

Συναισθηματική Νοημοσύνη: Tο συστατικό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο