4 τρόποι για να αναδιαμορφώσεις την επαγγελματική σου πορεία

#4 τρόποι για να αναδιαμορφώσεις την επαγγελματική σου πορεία

Έχεις νιώσει πώς η δουλειά που έχεις επιλέξει σε “πνίγει”;

Έχεις νιώσει πως η επαγγελματική σου πορεία δεν σου ταιριάζει και θα ήθελες να κάνεις κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό;

Έχεις νιώσει πως έφτασε η ώρα να βελτιώσεις αυτό που κάνεις ώστε να γίνεται πιο ευχάριστα και πιο παραγωγικά;

Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο της εργασίας σου αν έχεις νιώσει πως ήρθε η στιγμή να αλλάξεις την επαγγελματική σου πορεία ένα είναι το σίγουρο.. Μπορείς να το κάνεις.

Το ερώτημα είναι “Πώς;”. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις βήμα βήμα για να αλλάξεις την επαγγελματική σου πορεία;

Και άλλο ένα ερώτημα εξαιρετικά σημαντικό: “Πότε;”.. Η απάντηση είναι πάντα “Τώρα”.

Ας δούμε όμως παρακάτω μερικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτή την αλλαγή γρήγορα και αποτελεσματικά:

webinar_online

1. Διάγνωση του προβλήματος

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνεις και να ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου είναι η διάγνωση του προβλήματος. Τι είναι αυτό που σε κάνει να “πνίγεσαι” στην συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία που έχεις τώρα. Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να τραβήξεις μια άλλη πορεία. Μπορεί να είναι κάτι μικρό.. Μπορεί όμως να είναι και κάτι εξαιρετικά σημαντικό.. Αναγνώρισε το. Τι είναι αυτό;

Όταν το βρεις αναρωτήσου αν το πρόβλημα είναι κάτι το οποίο με κάποιες αλλαγές μπορεί να διορθωθεί. Αν διορθωθεί θα είσαι καλύτερα στην εργασία σου; Ή είναι κάτι που δεν διορθώνεται ή που ακόμα και αν διορθωθεί εσύ και πάλι δεν θα νιώθεις καλά εκεί που είσαι;

Για να σε βοηθήσω, μπορεί το πρόβλημα να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να είναι οι οικονομικές απολαβές. Μπορεί να είναι το ωράριο. Μπορεί να είναι η δυσχερής επικοινωνία με τους συνεργάτες σου. Μπορεί να είναι η ανασφάλεια για το επαγγελματικό σου μέλλον.. Οτιδήποτε.

Βρες τι είναι και αξιολόγησε το. Όσο πιο συγκεκριμένος γίνεις τόσο πιο καλά θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις. Κι αν δεν αντιμετωπίζεται θα μπορέσεις να πάρεις πιο σωστές αποφάσεις για το επόμενο βήμα.

2. Ανακάλυψε ποια είναι η επαγγελματική πορεία που σου δίνει χαρά

Αφού “αφουγκραστείς” το πρόβλημα έλεγξε αν υπάρχει λύση σε αυτό. Και αν υπάρχει λύση έλεγξε αν αυτή σε καλύπτει και σε ικανοποιεί προσωπικά ώστε να συνεχίσεις.. Για παράδειγμα μπορεί να είσαι λογιστής και να σε ευχαριστεί η δουλειά σου αλλά να σε κουράζουν και να σε πνίγουν οι ουρές στην εφορία και στις διάφορες υπηρεσίες που χρειάζεται να πηγαίνεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Έλεγξε την πιθανότητα να βρεις κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να αναλάβει αυτό το κομμάτι της δουλειάς. Κι αν είσαι υπάλληλος σε κάποιο γραφείο, έλεγξε την πιθανότητα να μπορείς να μοιραστείς αυτή την διαδικασία με τους συνεργάτες σου.

Αν είσαι λογιστής αλλά νιώθεις να “πνίγεσαι” κάθε φορά που βλέπεις νούμερα τότε σίγουρα είναι κάτι που δεν λύνεται και χρειάζεται να κάνεις οπωσδήποτε στροφή στην καριέρα σου για να είσαι ευτυχισμένος αλλά και αποδοτικός σε αυτή.

Ανακάλυψε τι είναι αυτό που σου δίνει χαρά. Τι θα ήθελες να κάνεις επαγγελματικά που θα σε ευχαριστούσε και θα σε γέμιζε ενέργεια; Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσεις να καταλάβεις που βρίσκεσαι και που θέλεις να πας. Γνωρίζεις σίγουρα που δεν θέλεις να είσαι.. Αν ξέρεις που θέλεις να πας, αμέσως θα ξεδιπλωθούν μπροστά σου όλα τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις ώστε να πας από το ένα σημείο στο άλλο..

Μπορεί να χρειαστεί κάποια επιπλέον εκπαίδευση.. Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις έναν πιο σύγχρονο υπολογιστή.. Ή μπορεί να είσαι ήδη 100% έτοιμος και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να στείλεις 5-10 βιογραφικά.. Σε όποιοι σημείο κι αν βρίσκεσαι ένα είναι σίγουρο και θέλω να το θυμάσαι πάντα. Μπορεί να συμβεί. Και θα το κάνεις να συμβεί..

3. Πάρε λίγο χρόνο, σπάσε τα αποδυναμωτικά μοτίβα και γέμισε ενέργεια

Τα μεγάλα βήματα χρειάζονται την απαραίτητη δυναμική, ενέργεια, πάθος.. Πάρε λίγο χρόνο με τον εαυτό σου.. Κλείσε τα μάτια σου, πάρε μερικές ανάσες, όσες χρειάζεσαι για να νιώσεις χαλαρός, και άσε την σκέψη σου να περιπλανηθεί σε όλα αυτά που θέλεις να κάνεις. Σε όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις στην επαγγελματική σου πορεία.

Μπορεί να αισθανθείς να παρεμβάλλονται φόβοι και ανησυχίες.. “Κι αν είναι λάθος;”, “Θα είναι καλύτερα τα οικονομικά, ή θα δυσκολευτώ;”, “Τουλάχιστον εκεί που είμαι νιώθω ασφάλεια”..

Εστίασε σε αυτό που θέλεις και “κόψε τα βαρίδια” που σε κρατάνε πίσω σε κάτι που δεν σου δίνει την ευτυχία που θέλεις και αξίζεις. Σπάσε τα αποδυναμωτικά μοτίβα και εστίασε σε αυτό που θέλεις να ζήσεις, να δημιουργήσεις, που σε γεμίζει με ενθουσιασμό, χαρά, ενέργεια και πάθος..

Αυτό είναι ένα βήμα που χρειάζεται να κάνεις γιατί συνήθως οι άνθρωποι σταματάμε να βλέπουμε αυτό που θέλουμε και βλέπουμε μόνο φόβους και εμπόδια. Εκπαιδεύεται ο εγκέφαλος μας να βλέπει προβλήματα και εμπόδια ενώ πρέπει να μάθει να βλέπει προοπτικές και λύσεις.

Είμαι σίγουρος πως όταν το κάνεις θα νιώσεις μια απίστευτη ορμή, δύναμη και ενέργεια για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Και όταν ξεκινήσεις να κάνεις τα βήματα σου προς αυτήν την κατεύθυνση θα δεις ότι είναι ευκολότερο να προχωράς μπροστά από το να κάθεσαι ακίνητος.

4. Βάλε εφικτούς στόχους

Για να φτάσεις στον τελικό σου στόχο θα χρειαστεί να θέσεις κάποιους μικρότερους και εφικτούς στόχους. Να μοιράσεις την διαδρομή μέχρι τον τελικό σου στόχο ούτως ώστε να προχωράς ένα βήμα την φορά πλησιάζοντας τον.

Σιγά σιγά θα συνηθίσεις να ακολουθείς αυτόν τον κανόνα. Θα βλέπεις τον μεγάλο στόχο και την απόσταση αυτή σιγά σιγά να μικραίνει. Θα βλέπεις τα βήματα που κάνεις κάθε φορά και πιο είναι το νέο σημείο που έχεις φτάσει. Και θα βλέπεις πόσο πολύ έχεις προχωρήσει από το σημείο που ήσουν.

Όλα αυτά θα σε γεμίσουν ενέργεια να συνεχίσεις και να πετύχεις τους στόχους σου. Να κάνεις αυτό που αγαπάς και να αναπτυχθείς μέσα από την επαγγελματική σου πορεία όντας ευτυχισμένος.

Αξίζεις να ζήσεις την ζωή που θέλεις και ονειρεύεσαι!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Υπομονή: Η αρετή που μου άλλαξε δραστικά τη ζωή

#3 κανόνες που συμβάλλουν στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων

Πώς να γίνεις καλύτερος υπάλληλος στην εργασία σου;

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

 

anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο