4 Συμβουλές για να πετύχεις στα επαγγελματικά σου βήματα

#4 Συμβουλές για να πετύχεις στα επαγγελματικά σου βήματα

Θέλεις να ενισχύσεις τις επαγγελματικές σου δεξιότητές;

Θέλεις να έχεις επιτυχία στα επαγγελματικά σου βήματα;

Θέλεις να μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου;

Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε αυτό το άρθρο θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο. Γιατί; Γιατί θα σε καθοδηγήσει βήμα βήμα σε όλα αυτά που χρειάζεται να κάνει ώστε να τα καταφέρεις.

Κάποιοι μπορεί να θέλουν περισσότερη αναγνώριση για τις προσπάθειές τους στα επαγγελματικά, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί απλώς να θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από τα θέλω σου και σε κινητοποιεί να προσπαθείς και να συνεχίζεις τα επαγγελματικά σου βήματα, μπορείς να τα καταφέρεις είτε βελτιώνοντας τις δεξιότητες που ήδη έχεις είτε αποκτώντας νέες δεξιότητες που δεν έχεις.

Ας δούμε όμως παρακάτω ποιες είναι αυτές οι #4 συμβουλές που έχω να σου δώσω και θα σε βοηθήσουν να έχεις επιτυχία στα επαγγελματικά σου:

webinar_online

1. Ανέπτυξε την ηγετική σου ικανότητα

Οι ηγέτες ανεβαίνουν πάντα πολύ γρήγορα στην κορυφή. Με αυτό κατά νου, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να αναπτύξεις τις δικές σου ηγετικές ικανότητες. Άρπαξε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στα επαγγελματικά σου ώστε να αναδείξεις την ηγετική σου ικανότητα και οι ανώτεροι σου θα το δουν και θα το εκτιμήσουν σίγουρα. Λάβε εκπαιδεύσεις και δούλεψε πάνω σε αυτές ώστε να αποκτήσεις όλες τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχεις για να γίνεις ένας αποτελεσματικός ηγέτης.

2. Κάνε αυτά που πρέπει να κάνεις

Ένας εργαζόμενος που δεν περιμένει να γίνουν τα πράγματα αλλά κάνει τα πράγματα να συμβούν είναι πάντα πολύτιμος σε μια επιχείρηση. Οι εργοδότες εκτιμούν αυτόν που μπορεί και διεκπεραιώνει τις εργασίες του χωρίς να περιμένει καθοδήγηση. Χωρίς να περιμένει δηλαδή κάποιον να του πει “Τώρα κάνε αυτό, μετά κάνε το άλλο.”. Η δουλειά τους γίνεται πιο ξεκούραστη και νιώθουν ασφαλείς. Και εσύ αυτομάτως γίνεσαι γι’ αυτούς ένας πολύτιμος συνεργάτης. Φτιάξε μια λίστα με τις εργασίες σου, μοίρασε αρμονικά τον χρόνο σου και δράσε ώστε να τις ολοκληρώσεις. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να πάρεις κάποιες πρωτοβουλίες.. Κάντο. Και λάβε τις εκπαιδεύσεις που χρειάζεσαι για διαχείριση χρόνου, στόχων και προγράμματος.. Να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα σε βοηθήσει στα επαγγελματικά σου βήματα.

3. Κάνε ερωτήσεις και μάζεψε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι

Όταν ήσουν παιδί σίγουρα έκανες πολλές ερωτήσεις.. “Γιατί;”, “Πώς;”, “Που;” και άλλες πολλές. Αυτός ήταν ο τρόπος σου να ανακαλύψεις τον κόσμο. Και αυτός εξακολουθεί να είναι ο τρόπος να ανακαλύψεις οτιδήποτε σε απασχολεί. Οι ερωτήσεις είναι μια θετική συνήθεια που που δεν πρέπει να χάσετε όσο μεγαλώνετε.. Στα επαγγελματικά σου βήματα οι ερωτήσεις είναι ο μόνος τρόπος να λάβεις τις διευκρινήσεις και τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι οι άνθρωποι που κάνουν ερωτήσεις δείχνουν ότι ενδιαφέρονται. Σίγουρα λοιπόν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα σε βοηθήσει πολύ στην εργασία σου.

4. Μάθε να “πουλάς” τον εαυτό σου και να εμπνέεις εμπιστοσύνη

Είναι σημαντικό στα επαγγελματικά σου βήματα να εμπνέεις εμπιστοσύνη στους άλλους και κυρίως στους εργοδότες σου. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Έχοντας αυτοπεποίθηση και δίνοντας αξία στον εαυτό σου όταν μιλάς με τον εργοδότη σου ή με κάποιον συνεργάτη σου, τότε μην περιμένεις αυτός να πιστέψει σε εσένα. Αν εσύ δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, στο να παρουσιάζεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τότε πώς θα μπορέσεις να παρουσιάσεις τα προϊόντα ή την ίδια την επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι;

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα πολύ συνηθισμένο στον χώρο των δικηγόρων. Όταν έρχεται ένα νέο μέλος σε ένα δικηγορικό γραφείο πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπο με ένα “τεστ”. Ο δικηγόρος (πρόεδρος του γραφείου) τον κατηγορεί άδικα για κάτι πάνω στην δουλειά. Ο ασκούμενος δικηγόρος ή ένας νέος δικηγόρος λοιπόν καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του.. Αν το κάνει καλά έχει περάσει το τεστ αν όχι.. Τότε δέχεται την εξής ερώτηση “Αν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, πώς μπορώ εγώ να σου εμπιστευτώ την υπεράσπιση των πελατών μου;” Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν; Απόδειξε ότι είσαι ο ιδανικός για την θέση που πρόκειται να αναλάβεις ή που έχεις ήδη αναλάβει.

Αυτές οι #4 συμβουλές θα είναι ένας χρήσιμος οδηγός στα επαγγελματικά σου βήματα και θα σε βοηθήσουν να ανέλθεις και να πετύχεις όλους τους επαγγελματικούς σου στόχους!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Η δεξιότητα της ηγεσίας μέσα από #4 βήματα για να την αναπτύξεις

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Ποια νέα τάση της αγοράς δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ανησυχίες

 

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

 

anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο