Ποιος είναι ο No #1 παράγοντας που δεν σε αφήνει να πετύχεις οικονομικά;

Ποιος είναι ο No #1 παράγοντας που δεν σε αφήνει να πετύχεις οικονομικά;

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη:

Ποιος είναι ο No #1 παράγοντας που δεν σε αφήνει να πετύχεις οικονομικά;

Εάν θέλεις να αλλάξεις το οικονομικό σου μέλλον χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τώρα. Έχεις νιώσει ποτέ πως είναι μάταιο να προσπαθήσεις για να αυξήσεις τα οικονομικά σου; Έχεις νιώσει πως προσπαθείς πάρα πολύ και παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα ταβάνι που δεν μπορείς να ξεπεράσεις;

Αυτή την περίοδο που μιλάμε, σε ένα παγκόσμιο επίπεδο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια εσωτερική πίεση, μία πίεση σχετικά με τα οικονομικά τους. Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν όσο δεν φαντάζεσαι να διατηρήσουν αυτά που έχουν. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι απλά χάνουν αυτά που έχουν.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την μία μερίδα ανθρώπων με την άλλη; Τι είναι αυτό που καθορίζει τη ζωή, το πεπρωμένο των οικονομικών των ανθρώπων;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Έχω δύο εαυτούς (αντικρουόμενα μέρη)! Ο ένας θέλει και ο άλλος φοβάται

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να γίνεις ο Life Coach του εαυτού σου;

Πώς να αναπτύξεις τον αυθορμητισμό σου και να βρεις την ευτυχία

Πώς να καλλιεργήσεις το πάθος στην σχέση σου για να την δυναμώσεις

Αυτοπεποίθηση & Αυτοεκτίμηση είναι ο Νο #1 παράγοντας για να πετύχεις

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

Apofaseis-nlp coaching

Apwleia-Life Coaching

Fovos allagis-Life Coaching

Tyxi-Life Coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

Ποιος είναι ο No #1 παράγοντας που δεν σε αφήνει να πετύχεις οικονομικά;

Εάν θέλεις να αλλάξεις το οικονομικό σου μέλλον χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τώρα.

Έχεις νιώσει ποτέ πως είναι μάταιο να προσπαθήσεις για να αυξήσεις τα οικονομικά σου;

Έχεις νιώσει πως προσπαθείς πάρα πολύ και παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα ταβάνι που δεν μπορείς να ξεπεράσεις;

Έχεις νιώσει ποτέ πως αυτά που ακούγονται εκεί πέρα έξω, αυτά που διαβάζεις στις εφημερίδες, που ακούς στις τηλεοράσεις, που βλέπεις στον δρόμο, στην καθημερινότητα έχουν γίνει η πραγματικότητα σου;

Αυτή την περίοδο που μιλάμε, σε ένα παγκόσμιο επίπεδο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια εσωτερική πίεση, μία πίεση σχετικά με τα οικονομικά τους. Κάποιο άνθρωποι προσπαθούν όσο δεν φαντάζεσαι να διατηρήσουν αυτά που έχουν. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι απλά χάνουν αυτά που έχουν. Ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι, πραγματικά, δεν μπορούν με τίποτα να αυξήσουν το εισόδημα τους. Και μόνο μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων μπορεί πραγματικά να μείνει ανεπηρέαστη από όλη αυτή την κατάσταση και να συνεχίζει και να ζει και να απολαμβάνει και να αναπτύσσεται.

Και η ερώτηση που θέλω να σου κάνω είναι η εξής: “Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την μία μερίδα ανθρώπων από την άλλη;” “Για ποιο λόγο στις ίδιες εποχές, στις ίδιες συνθήκες κάποιοι πετυχαίνουν, κάποιοι αναπτύσσουν τα οικονομικά τους και κάποιοι άλλοι όχι;”. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τώρα. Tώρα που βλέπεις αυτό το video κάποιοι πιάνουν δουλειά με έναν πολύ καλό μισθό ενώ κάποιοι άλλοι την χάνουν. Κάποιοι άλλοι λοιπόν ανοίγουν επιχείρηση ενώ κάποιοι άλλοι την κλείνουν. Κάποιοι από αυτούς που ανοίγουν επιχείρηση πάνε σφαίρα, τα πάνε εξαιρετικά καλά ενώ οι άλλοι κλείνουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Τι είναι λοιπόν αυτό που καθορίζει τη ζωή, το πεπρωμένο των οικονομικών των ανθρώπων; Ένα πράγμα: Ο ίδιος μας ο εαυτός! Για την ακρίβεια, για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος αυτό που καθορίζει την οικονομική σου πορεία δεν είναι τίποτα άλλο από το πως έχεις καλωδιώσει τον εγκέφαλο σου. Από την χαρτογράφηση του εγκεφάλου σου σχετικά με τα χρήματα και τα οικονομικά σου γενικότερα. Και η ερώτηση είναι: “Αυτή η χαρτογράφηση πότε έγινε; Πώς έγινε;” Αυτή η χαρτογράφηση γίνεται σε μικρή ηλικία.

Ποιο είναι το οικονομικό σου μοτίβο;

Έτσι λοιπόν αυτό που θέλω να κάνεις τώρα είναι το εξής, γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να το συνειδητοποιήσεις. Θέλω πρώτα να γράψεις, να καταγράψεις ακριβώς το οικονομικό σου μοτίβο. Βγάζεις λεφτά αλλά έχεις ένα ταβάνι; Δεν βγάζεις λεφτά; Δουλεύεις και προσπαθείς πάρα πολύ σκληρά για να βγάλεις αυτά τα λεφτά; Τα βγάζεις τα χρήματα αλλά αυτά φεύγουν ως δια μαγείας; Τι συμβαίνει ακριβώς με τα χρήματα; Ποιο είναι το οικονομικό μοτίβο το οποίο παίζεται χρόνια, πολλά χρόνια στην ζωή σου;

Τώρα αυτό που θέλω να κάνεις είναι να πας πίσω στο παρελθόν και να δεις πότε ξαναέζησες αυτό το μοτίβο; Για ποιο λόγο κάνουμε αυτό; Είναι πολύ απλό. Φαντάσου ότι έχεις μία κασέτα. Αν έχεις μία κενή κασέτα ή ένα CD και γράψεις ένα τραγούδι κάθε φορά που πατάς PLAY... μάντεψε... θα ακούς αυτό το τραγούδι. Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό. Κάποια στιγμή ο εγκέφαλος που ήταν αχαρτογράφητος (δεν είχε κανένα τραγούδι αν θέλεις μεταφορικά), άρχισε να γράφει διάφορες πληροφορίες. Τώρα όμως συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν μας οδηγούν εκεί που θέλουμε. Δεν έχουμε το εισόδημα που θέλουμε, με τον τρόπο που θέλουμε ώστε να μπορούμε να το απολαύσουμε. Τι θέλουμε να κάνεις; Αυτό που θα έκανες και με ένα CD ή μια κασέτα.

Ποια είναι τα βήματα λοιπόν για να αλλάξεις την μουσική που ακούς από μία κασέτα;

  1. Να ακούσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό δεν σου αρέσει.

  2. Να διαγράψεις το παλιό κομμάτι

  3. Να αποφασίσεις ποιο κομμάτι είναι αυτό που θέλεις και

  4. Να εγγράψεις το καινούριο κομμάτι και να το παίζεις και να το απολαμβάνεις καθημερινά.

Έτσι λοιπόν:

  1. Γράψε σε ένα χαρτί το παλιό οικονομικό μοτίβο

  2. Πήγαινε πίσω στο παρελθόν και δες που το είδες; Από την μητέρα σου; Τον πατέρα σου; Τους γονείς σου γενικότερα; Τις γιαγιάδες σου; Τους παππούδες σου; Κάποιος άλλος άνθρωπος που σε μεγάλωσε; Κάποιος δάσκαλός σου; Κάποιος φίλος σου; Τι ήταν αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο; Αυτό το μοτίβο από που προέρχεται;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρεις την πηγή γιατί τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες σου αλλά με μια κασέτα που επαναλάμβανες πολλά χρόνια έως τώρα και ήρθε η ώρα να την διαγράψεις και να την ξαναγράψεις με την μουσική που θέλεις... Το οικονομικό μέλλον που σου αξίζει.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο