Μπορεί μια εργασία να γίνει γρηγορότερα με την μέγιστη απόδοση;

Μπορεί μια εργασία να γίνει γρηγορότερα με την μέγιστη απόδοση;

Κι όμως γίνεται!!!

Αν νιώθεις ότι είσαι κι εσύ από τους ανθρώπους που τρέχουν όλη την ημέρα κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα ολόκληρο τον χρόνο χωρίς να σου περισσεύει χρόνος για να πάρεις μια ανάσα… διαβάζεις το σωστό άρθρο!

Και μπορεί να απορείς “Μάνο τι λες; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;” Ναι μπορεί!!

Όλο το πρόβλημα δημιουργείται γιατί δεν διαχειρίζεσαι τον χρόνο αποτελεσματικά, ή αλλιώς αν θέλεις, αποδοτικά.

Πίστεψε με είναι πάρα πολύ εύκολο καταρχήν να βγεις από το πλάνο σου. Η αναβλητικότητα, η έλλειψη εστίασης, οι πολλαπλές εργασίες (εργασίες που γίνονται παράλληλα) ή οι περιττές διεργασίες μπορεί να σου κοστίζουν πάρα πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα σου!

Έτσι τι θέλω να σου πω: Σίγουρα όταν εργάζεσαι σταθερά πολλές ώρες ή αφιερώνεις πολύ χρόνο σε μια εργασία, είναι συνήθως ένα σημάδι ότι έχεις πάρα πολλά πράγματα να κάνεις. Όμως είναι και ένα σημάδι ότι δεν ξοδεύεις τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή σου με προσοχή και σύνεση.

vimata_epityxias

Η δουλειά δίνει χαρά;

Σίγουρα το να εργάζεσαι περισσότερο για να κάνεις περισσότερα πράγματα είναι κάτι που ο κόσμος θα θαυμάσει σε εσένα. Θα πει “Κοίτα πόσο σκληρά δουλεύει για να πετύχει. Μακάρι να τα καταφέρει. Εύγε”..

Στον αντίποδα όμως το να έχεις ένα βάρος εργασιών να διεκπεραιώσεις για τις οποίες τρέχεις πανικόβλητος μόνο πρόβλημα μπορεί να σου δημιουργήσει.. Η ενέργεια σου μειώνεται, το άγχος αυξάνεται, η χαρά της εργασίας απουσιάζει και η θλίψη και ο φόβος βρίσκουν “καταφύγιο”

Είμαι σίγουρος πως δεν το θέλεις αυτό για την ζωή σου.. Σίγουρα όχι.

Δεν σου λέω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να μειώσεις τις εργασίες που έχεις αναλάβει.. Καταλαβαίνω πως είναι στις αρμοδιότητες σου, στα θέλω σου και στα όνειρα σου κάποιες φορές, και χρειάζεται να διεκπεραιωθούν.

Όμως.. Πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν έκανες όλες αυτές τις εργασίες σε λιγότερο χρόνο, με καλύτερο αποτέλεσμα, με ενέργεια σωματική και πνευματική αλλά και με το χαμόγελο στα χείλη; Τέλειο;

Γιατί η δουλειά δίνει χαρά! Αρκεί να ανακαλύψεις τον σωστό τρόπο!

Η ψευδαίσθηση του χρόνου

Η έννοια του χρόνου για κάποιους είναι μια ψευδαίσθηση την οποία βιώνουμε. Είναι μια ψευδαίσθηση που κάποιες φορές μας κάνει να νομίζουμε πως έχουμε χρόνο και κάποιες άλλες όχι. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις σε μία εργασία, τόσο περισσότερο μειώνεται το καμπανάκι που λέει “Επείγον” ανά λεπτό. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι όταν έχουμε περιορισμένο χρονικό όριο για να κάνουμε κάτι, αναγκάζουμε τον εαυτό μας να εστιάσει σε αυτό χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μας και κατορθώνουμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αυτό αποδεικνύει ότι το να είσαι συνέχεια απασχολημένος δεν σημαίνει ότι είσαι και εξαιρετικά παραγωγικός. Έχουμε την τάση να μετράμε τι έχουμε καταφέρει μέσα από τον χρόνο που αφιερώσαμε όμως είναι λάθος. Η αποτελεσματικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αφιερώσαμε πολύ χρόνο.

Πώς το λιγότερο είναι περισσότερο;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι σημαντικές εργασίες που έχεις να διεκπεραιώσεις μέσα στην ημέρα σου και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο είναι οι λιγότερες. Τι εννοώ;

  • Γράψε σε μια λίστα τις εργασίες που έχεις να κάνεις.. Όλες τις εργασίες..

  • Από αυτή την λίστα σημείωσε αυτές που είναι κρίσιμες

  • Μέτρα τις συνολικές εργασίες σου

  • Μέτρα και τις κρίσιμες

Νομίζω πως κατάλαβες τι εννοώ; Το άγχος σου είναι κυρίως στο να προλάβεις να διεκπεραιώσεις τις κρίσιμες εργασίες.

Τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου;

  • Γράψε τις εργασίες σου βάζοντας προτεραιότητες και τσέκαρε κάθε μία που ολοκληρώνεις

  • Βεβαιώσου ότι δεν σπαταλάς χρόνο σε λάθος πράγματα

  • Μην σπαταλάς χρόνο στην αναμονή (π.χ. περιμένω να ανέβει το video κλπ)

  • Θέσε στον εαυτό σου προθεσμίες που θα σε παρακινούν να ολοκληρώσεις μια εργασία εστιάζοντας σε αυτήν εντός μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

  • Σταμάτα να είσαι αναβλητικός

  • Κάνε αυτό που σε αγχώνει περισσότερο πρώτο

Να θυμάσαι: Εργάσου έξυπνα, όχι σκληρά. Άρχισε να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στο πώς να κάνεις τα πράγματα γρηγορότερα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Αυτό θα κάνει τη ζωή σου να αλλάξει προς το καλύτερα και θα απελευθερώσει περισσότερο χρόνο για να απολαύσεις! Αλλά και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Θα απολαμβάνεις την δουλειά σου.. θα εργάζεσαι με ενθουσιασμό και με χαρά

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς επηρεάζεται η υγεία σου από το άγχος και την ανησυχία

Πώς να δώσεις λύση στο πιο βασικό πρόβλημα της ζωή σου;

Πώς να Προγραμματίσεις το Μυαλό σου, να κόψει τις.. Κακές Συνήθειες

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο