Ποια είναι η ερώτηση που όταν απαντηθεί οδηγεί στην επιτυχία;

Έχεις νιώσει αγχωμένος να προλάβεις να τελειώσεις μια εργασία;

Έχεις νιώσει πως ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα από εσένα;

Έχεις νιώσει ανήσυχος για τα οικονομικά σου;

Αν η απάντηση είναι ναι, συνέχισε να διαβάζεις. Παρακάτω θα σου δώσω πολύτιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις σε ότι κάνεις και να αποβάλεις το άγχος από την ζωή σου!

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε οι εργασιακοί ρυθμοί είναι εξαντλητικοί και οι εργασιακές απαιτήσεις οδηγούν τους περισσότερους ανθρώπους σε έντονο άγχος. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν συνεχώς οικονομική ανασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εργάζονται 10 ώρες/ημέρα, το 60% ότι δεν έχει χρόνο για να κάνει τα πάντα, το 50% ότι ο φόρτος εργασίας τους εμπόδιζε να έχουν ισορροπία ανάμεσα στα επαγγελματικά και την προσωπική τους ζωή.. Τα αποτελέσματα δε για το άγχος… είχε φτάσει στο “ταβάνι”.

vimata_epityxias

Τι είναι όμως αυτό που θα μπορούσες να κάνεις για να βελτιώσεις αυτή την κατάσταση, να μειώσεις το άγχος και την οικονομική ανασφάλεια και να βρεις τις ισορροπίες που χρειάζεσαι;

Κάνε στον εαυτό σου μια νέα ερώτηση

Σου έχω λοιπόν μια ερώτηση να κάνεις στον εαυτό σου:

“Αν μπορούσες να κάνεις μόνο μια εργασία μέσα στην ημέρα σου ποια εργασία θα ήταν αυτή που θα σε οδηγούσε πιο γρήγορα στην επιτυχία;”

Όταν απαντήσεις στον εαυτό σου σχετικά με αυτή την ερώτηση επανέλαβε την λίγο διαφορετικά:

Αν μπορούσες να κάνεις δύο εργασίες μέσα στην ημέρα σου ποιες θα ήταν αυτές που θα σε οδηγούσαν πιο γρήγορα στην επιτυχία;”

Δοκίμασε την ερώτηση αυτή για τρεις εργασίες, ίσως και με τέσσερις, μέχρι να νιώθεις άνετος ότι μπορείς να τις κάνεις χωρίς να έχεις άγχος..

Γιατί χρειάζεται να κάνεις αυτή την ερώτηση;

Κάποιες εργασίες μπορεί να φέρουν καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα απ’ ότι άλλες. Έχουν κατά κάποιο τρόπο μια άλλη δυναμική, γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουν πίσω. Αντιθέτως.. Πρέπει να είναι πάντα μπροστά.

Χρειάζεται λοιπόν να ξέρεις ποιες είναι αυτές οι εργασίες που θα σου αποδώσουν. Γιατί; Γιατί πολλές φορές αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε εργασίες που δεν είναι ουσιαστικές και είναι απλά διαχειριστικές και αφήνουμε πίσω εργασίες σημαντικές ως προς τα αποτελέσματα μας.

Τι μπορείς να κάνεις

Εξέτασε τις εργασίες σου και φτιάξε ένα πλάνο και ένα χρονοδιάγραμμα. Οριοθέτησε τις εργασίες σου.

Και να θυμάσαι:

Το ότι έχεις πολλές εργασίες να κάνεις δεν σημαίνει τίποτα αν δεν επιτευχθεί κάτι σπουδαίο.

Αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα στον “απασχολημένο” και τον “παραγωγικό”. Όταν αφιερώνεις χρόνο σε πράγματα που έχουν σημασία, αυτό είναι παραγωγικό. Όταν απλώς ελέγχεις την λίστα των υποχρεώσεων σου, αυτό συχνά είναι απλώς “απασχολημένο”. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στο τέλος της διαδρομής. Δεν υπάρχει επιτυχία.

Μόλις κάνεις τα παραπάνω έλεγξε την πρόοδο της εργασίας σου. Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου Έκανα τελικά αυτό που ήθελα;”, “Αφιέρωσα χρόνο και ενέργεια στα σωστά πράγματα;” κλπ

Αυτές οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις επικεντρωμένοςστα σημαντικά πράγματα, στις σημαντικές εργασίες και να προετοιμαστείς καλύτερα για την επόμενη ημέρα.

Όλα αρχίζουν με τον καθορισμό προτεραιοτήτων και τι είναι πραγματικά σημαντικό. Δούλεψε πρώτα απ’ όλα σε ό, τι έχει σημασία. Ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία και θα είσαι περισσότερο παραγωγικός μέσα σε λίγες μέρες. Η επιτυχία είναι εκεί και σε περιμένει.

Είσαι μοναδικός, είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Συναισθηματική Νοημοσύνη: Tο συστατικό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία

Αν θέλεις να γίνεις μεγάλος ηγέτης μην ξεχνάς το όραμα σου

#4 τρόποι για να αναδιαμορφώσεις την επαγγελματική σου πορεία

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο