igesia

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Ηγεσίας και Διεύθυνσης [Μέρος Β’]

~Ηγέτης-Ηγεσία, Διευθυντής-Διεύθυνση~

Στο τελευταίο άρθρο μιλήσαμε για τις διαφορές μεταξύ των δύο..

Διαφορές οι οποίες όμως εστιάζονται κατά βάση στους ρόλους που έχει ο καθένας μέσα σε έναν οργανισμό.

Από την μια ο ηγέτης θα ενισχύσει την σκέψη, το όραμα την έμπνευση..  Ενώ ένας διευθυντής ή αρχηγός μιας ομάδας, θα φροντίσει για την εφαρμογή και την τήρηση του προγραμματισμού.

Αλλά το σίγουρο είναι ένα..και είναι πολύ σημαντικό   

Το να είσαι εξαιρετικός διευθυντής δεν σε κάνει απαραίτητα και ικανό ηγέτη. Και βέβαια δε σημαίνει ότι ένας διευθυντής δε μπορεί να είναι και ένας ικανότατος ηγέτης. Οι δύο θέσεις/ιδιότητες (ηγεσία και διεύθυνση) συμπληρώνουν η μια την άλλη και είναι εξίσου απαραίτητες.”

Και εδώ αξίζει η προσωπική ερώτηση..

Που φαντάζεσαι τον εαυτό σου;

Σε ποια θέση θα ήθελες να ήσουν;

Τι θα σου ταίριαζε περισσότερο και θα ήσουν πιο αποτελεσματική/ός;

Και για να ενισχύσω την απάντηση σου, πάμε να αναλύσουμε το θέμα που αφήσαμε στη μέση από το προηγούμενο άρθρο..

Τελικά, τι είναι καλύτερο να είσαι; Που αξίζει να βρίσκεσαι περισσότερο;

Όπως ίσως παρατήρησες, υπάρχουν κάποιες έντονες διαφορές μεταξύ ηγετών και διαχειριστών. Αλλά η ηγεσία και η διοίκηση είναι απόλυτα συμπληρωματικές.

Σαν ηγέτης μπορείς να παίρνεις το ρίσκο, να καινοτομείς, να αλλάζεις “το παιχνίδι”, αλλά σαν διεύθυνση ή αρχηγός μιας ομάδας, συντηρείς και επιβλέπεις τις διαδικασίες εφαρμογής.

Οπότε, πρακτικά δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη η μια ή η άλλη πλευρά.

Οι επιχειρήσεις, οι εταιρείες, οι οργανισμοί, οι ομάδες, χρειάζονται και τους δύο για να λειτουργούν ομαλά. Η έλλειψη διαχείρισης μπορεί να φέρει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία εξαιτίας της έλλειψης τήρησης και εφαρμογής των διαδικασιών. Και τελικά να μην πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Τι προκαλεί η έλλειψη ηγεσίας

Από την άλλη η έλλειψη ηγεσίας μπορεί να οδηγήσει σε στασιμότητα, χωρίς έμπνευση και δημιουργικό όραμα.

Μπορεί οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε.. “αντίθετες πλευρές” του εργασιακού ή ομαδικού φάσματος, αλλά (πρέπει) να είναι στην ίδια Ομάδα!  Ένας ηγέτης μπορεί να έχει ένα μεγάλο όραμα, αλλά χωρίς την βοήθεια της “διεύθυνσης” στην εφαρμογή, το όραμα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Από την άλλη, η διεύθυνση πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα που της έχουν οριστεί, αλλά εάν δεν εμπνέονται από την ηγεσία, δεν θα είναι σε θέση να μοιραστούν το όραμά τους με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας!

Ισορροπία.. 

Υπάρχει μια υπέροχη ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ των δύο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεται εκείνη η πλευρά που θα (πρέπει) να είναι πιο αυστηρή από την άλλη. Το καλύτερο στοιχείο ηγεσίας (και ασχέτως θέσης) είναι η γνώση του πότε να εφαρμόσουν την ηγεσία και πότε τη διοίκηση σε μεγαλύτερο και μικρότερο βαθμό.

Πότε πρέπει να κάνεις χρήση των ηγετικών ικανοτήτων σου:

Ο βαθμός στον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ηγετικές σου δεξιότητες, εξαρτάται από τα υπόλοιπα μέλη/στελέχη της ομάδας ή της επιχείρησης σου και τον τρόπο λειτουργίας της . Εάν τα μέλη έχουν σαφή εικόνα για το όραμα και τους στόχους της ομάδας, τότε είναι πιο πιθανό να εμπνέονται από έναν ηγέτη!

Για να μπορεί μια “αρχή της εξουσίας” να προσανατολιστεί περισσότερο προς την ηγεσία, πρέπει να είναι σε θέση και να γνωρίζει, ότι όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν πλήρη επίγνωση και συμμορφώνονται με τις πολιτικές, τις δράσεις, τους ρόλους και τις εφαρμογές.

Εάν πρέπει συνεχώς να φροντίζεις και “χαϊδεύεις” τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου να εκτελούν τα βασικά καθήκοντα, τότε θα είναι δύσκολο να τους μιλήσεις για..ελεύθερη σκέψη και νέες ιδέες.

Όταν μια ομάδα αποτελείται από αφοσιωμένα άτομα που καταλαβαίνουν τους ρόλους τους, τότε έχεις περισσότερη ευελιξία. Θα είναι σε θέση να χειριστούν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, ενώ θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες τους. Όταν σαν ηγέτης μπορείς να ξεκινήσεις κουβέντες και προτάσεις για κάτι καινούργιο με τα μέλη ή τα στελέχη σου, τότε σίγουρα θα έχετε εξαιρετικές νέες ιδέες.

Πότε να αναλάβεις το ρόλο του.. διαχειριστή/manager:

Όταν έχεις νέα μέλη ή στελέχη σε μια ομάδα, χρειάζεται κάποιος που θα  τους ενημερώσει για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Σαν διεύθυνση λοιπόν, η παρουσία σου θα είναι απόλυτα αναγκαία για να βοηθήσεις και να κατευθύνεις τα υπόλοιπα μέλη στο να καταλάβουν πώς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο και  αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Σαν διαχειριστής βέβαια οφείλεις να είσαι εξαιρετικός (και αντικειμενικός) στο να εξετάζεις και να κρίνεις τις ικανότητες των υπόλοιπων μελών σου!  Το να τους φορτώνεις με περισσότερες ευθύνες και εργασίες από αυτές που ήδη έχουν (και ίσως να μην είναι σε θέση να τις φέρουν εις πέρας) μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην γενική τους απόδοση αλλά και στο ηθικό τους.

Διασφάλισε την παραγωγικότητα των μελών, με την κατανόηση του τρόπου που κάθε άτομο λειτουργεί και ανταποκρίνεται στις διαδικασίες.

Τα διοικητικά στελέχη είναι αναγκαία για να βοηθούν και να κατευθύνουν τα υπόλοιπα μέλη σε δύσκολες ή αβέβαιες περιπτώσεις που μπορεί να τους παρουσιαστούν.

Πρέπει να ξέρεις ποιες είναι οι διαδικασίες, οι λύσεις, οι επιλογές και να τις παρουσιάζεις με τέτοιο τρόπο ώστε τα υπόλοιπα μέλη να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου ακόμα πιο σίγουρα και παραγωγικά.

Ποιος είναι ο τρόπος

Οπότε, γνωρίζοντας και τις δύο πλευρές τώρα, θα σου πω το πως..

Εάν μια ομάδα έχει μόνο Ηγέτη, μπορεί να έχει απίστευτα όνειρα και ιδέες, αλλά δεν θα υπάρχουν στελέχη για να τα βάλουν σε εφαρμογή.

Κι αν έχει μόνο Διεύθυνση, μπορεί να γίνονται όλες οι εργασίες, αλλά δεν θα υπάρχει όραμα και νέες ιδέες, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα.

Όλοι οι οργανισμοί, όλες οι ομάδες, όλες οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες, χρειάζονται και Διαχειριστές και Ηγέτες για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

Εσύ λοιπόν που φαντάζεσαι τον εαυτό σου; Τι είναι αυτό που βλέπεις σε εσένα περισσότερο;

Κλείνοντας, θέλω να σου πω πως, εάν βλέπεις τον εαυτό σου σαν Ηγέτη, ανέπτυξε τις Διοικητικές σου ικανότητες.. και εάν βλέπεις τον εαυτό σου έναν ικανό στέλεχος Διεύθυνσης εμπλούτισε τις Ηγετικές σου ικανότητες!

Γίνε ο καλύτερος στον τομέα σου και διεκδίκησε το καλύτερο για τον εαυτό σου, την εργασία σου, την ομάδα σου, την εξέλιξή σου.. τα αποτελέσματά σου.

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός!

Είσαι υπέροχος!

[Εφόσον διάβασες ή βρήκες κάτι ενδιαφέρον σε αυτό το άρθρο, θα σου ζητήσω να το μοιραστείς! Κάνε share και βοήθησε να διαδώσουμε το μήνυμα..] 

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

Ενσυναίσθηση και πώς επηρεάζει την επικοινωνία

 

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέση με τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου και τα οικονομικά σου τότε θα αγαπήσεις αυτό το πρόγραμμα. Επιτυχία σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Ξεκίνα σήμερα δωρεάν. Η γνώση είναι δύναμη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ εδώ

2_online-week-courses-12200x667-1

 

 

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο