igesia

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Ηγεσίας και Διεύθυνσης [Μέρος Α’]

~Ηγεσία και Διεύθυνση~

Έχουν γραφτεί αρκετά σχετικά με την διαφορά μεταξύ των δύο. Ηγέτης-Ηγεσία, Διευθυντής-Διεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι, όλοι μας λίγο έως πολύ μπορεί να έχουμε συναντήσει ανθρώπους που ο τίτλος της κάρτας τους.. δεν είχε καμία σχέση με τον [πραγματικό] ρόλο τους και τις ικανότητες τους! Κάτι που μπορεί να είναι και λίγο απογοητευτικό.

Το να είσαι εξαιρετικός διευθυντής δεν σε κάνει απαραίτητα και ικανό ηγέτη. Και βέβαια δε σημαίνει ότι ένας διευθυντής δε μπορεί να είναι και ηγέτης. Οι δύο θέσεις/ιδιότητες (ηγεσία και διεύθυνση) συμπληρώνουν η μια την άλλη και είναι εξίσου απαραίτητες.

Η γνώση αυτής της διαφοράς όμως θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις το ρόλο σου μέσα σε έναν οργανισμό. Μέσα σε μια επιχείρηση.. μια ομάδα. Αναγνωρίζοντας τη διαφορά, μεταξύ της ηγεσίας και της διεύθυνσης θα μπορείς να ενδυναμώσεις τις ικανότητές σου, τις γνώσεις σου, την ευελιξία σου, με αποτέλεσμα να φτάσεις στο μέγιστο της δικής σου δυναμικής και της θέσης σου.

Παράλληλα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς να πετύχεις την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ Ηγετικών και Διαχειριστικών ικανοτήτων.

Ποιες όμως είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές μεταξύ των δύο;

Τι τους διαχωρίζει και τι τους ενώνει;

Ποια θα μπορούσε να είναι η δική σου θέση;

Πάμε λοιπόν..

Εστίαση: Στόχοι και Όραμα vs Εργασίες και Διεκπεραίωση

Οι ηγέτες προσανατολίζονται προς το όραμα και τους στόχους μιας επιχείρησης, μιας ομάδας, ενός οργανισμού. Κοιτάζουν και προσανατολίζονται προς τη “μεγάλη εικόνα” και βρίσκουν νέους τρόπους για να πραγματοποιήσουν αυτό το όραμα.

Όταν οι ηγέτες δοκιμάζουν νέα πράγματα και καταστάσεις, πάντα συνδέουν τις ιδέες τους με το όραμα, το στόχο, τον λόγο και το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής. Οι διευθυντές από την άλλη, συντονίζουν τα μέλη, τα τμήματα, τα πρόσωπα ώστε να βγουν εις πέρας οι εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Ενώ σίγουρα ενδιαφέρονται για το όραμα, το στόχο και την αποστολή ενός οργανισμού/επιχείρησης/ομάδας, η δουλειά τους είναι να παραμείνουν και να ακολουθήσουν την σωστή εφαρμογή της πολιτικής που πρέπει και τους έχει δοθεί, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος που έχει δοθεί.

Οι διευθυντές εκτελούν, ελέγχουν και πραγματοποιούν τις ιδέες/προτάσεις/στόχους της ηγεσίας.

Ιδέα/Στόχος: Παρουσίαση vs Εφαρμογή

Δεδομένου ότι σαν ηγέτης οφείλεις να βρίσκεται συνεχώς ενημερωμένος και πάντα στην αιχμή της καινοτομίας, πρέπει να παρουσιάσεις αλλά και να πείσεις τα υπόλοιπα στελέχη, ότι οι ιδέες σου, οι προτάσεις σου, οι στόχοι σου αξίζουν να μπουν σε εφαρμογή.

Μη ξεχνάς ότι ένας ηγέτης “κερδίζει” αυτό τον τίτλο από την στιγμή που και τα υπόλοιπα στελέχη, κατανοήσουν αυτή τη “μεγάλη ιδέα”.

Από την άλλη πλευρά, ένας διευθυντής, ένας αρχηγός μιας ομάδας δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν για καμία ιδέα, στόχο ή όραμα, αλλά πρέπει να βρει, να μοιράσει και να επιβλέπει την τήρηση συγκεκριμένων στρατηγικών και πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλους ώστε να έρθει το αποτέλεσμα. Εφαρμογή και τήρηση διαδικασιών της ηγεσίας.

Τέλος ένας υπάλληλος, στέλεχος ενός οργανισμού, οφείλει να εφαρμόζει ότι του υποδεικνύουν οι διευθυντές του.

Ρίσκο: Ανάληψη vs Περιορισμός

Κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι καινούργιο, πάντα κάτι διακινδυνεύεται. Πάντα υπάρχει ένας βαθμός ρίσκου! Σαν ηγέτης που θέλεις μια αλλαγή, κάτι νέο, έναν νέο στόχο.. θα αναλάβεις ένα τέτοιο ρίσκο από επιλογή.

Ένας διευθυντής ή αρχηγός μιας ομάδας, αναλαμβάνει έναν εξίσου σημαντικό ρόλο. Το να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο τους κινδύνους από το συγκεκριμένο ρίσκο! Συντονίζουν τις κινήσεις και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να έρθει το αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την διαδικασία, ο διευθυντής είναι εκείνος που θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την “ηγεσία” για την όποια αλλαγή ή αναπροσαρμογή στρατηγικής και πλάνου.

Εφαρμογή: Ενθάρρυνση vs Εντολές

Οι γραμμές μεταξύ διοίκησης και ηγεσίας κάπου εδώ.. θολώνουν ανάλογα με το πώς ένας διευθυντής ή αρχηγός ομάδας, εφαρμόζει και ακολουθεί τα καθήκοντά του.

Εδώ σαν ηγέτης θα ενθαρρύνεις την υπόλοιπη ομάδα να δει αυτή τη μεγάλη ιδέα, μέσα από την συνεχή ενδυνάμωση και παρότρυνση, δίνοντας το δικαίωμα [στα μέλη] να σκεφτούν πέρα από τα εργασιακά στεγανά.

Ενώ ένας διευθυντής ή αρχηγός ομάδας, έχει όλες εκείνες τις οδηγίες και στρατηγικές σχετικά με διαφορετικές πτυχές του νέου εγχειρήματος. Σίγουρα μπορεί να ενθαρρύνει την ομάδα, αλλά η κύρια ευθύνη είναι το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Είναι το άτομο εκείνο που δίνει τις εντολές και ελέγχει την πρόοδο των εργασιών. Και είναι το άτομο εκείνο στο οποίο θα απευθυνθεί ένα μέλος της ομάδας όταν πρέπει να βρεθεί μια λύση, ένας τρόπος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαδικασίες: Κόντρα vs Τήρηση

Σαν ηγέτης πρέπει να αντιμετωπίζεις κάθε πρόκληση γιατί αλλιώς ο κίνδυνος στασιμότητας είναι μεγάλος. Και η πρόκληση αυτή μπορεί να είναι ακόμα και εσωτερική! Κόντρα στις διαδικασίες.. Θα πρέπει να βρίσκεις συνέχεια νέα πράγματα για να δεις τι χρειάζεται για να γίνουν οι ενέργειες και οι συνθήκες πιο αποτελεσματικές. Μια συνεχής προσπάθεια και έμπνευση ώστε να ευθυγραμμίζεσαι συνεχώς με τις πολιτικές της εταιρείας, της επιχείρησης ή της ομάδας και παράλληλα να ενισχύεις το όραμα της.

Ένας διευθυντής ή αρχηγός ομάδας από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να διατηρεί και να ενισχύει την τήρηση των διαδικασιών. Έτσι κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και είναι σε θέση να παρουσιάζουν τις οδηγίες και κατευθύνσεις που ορίζονται από την ηγεσία.

Έμπνευση vs Επιβεβαίωση

Όταν δοκιμάζονται νέα πράγματα, το ρίσκο και ο κίνδυνος μιας αποτυχίας γίνεται μεγαλύτερος. Σαν ηγέτης πρέπει να έχεις συνεχώς κίνητρο και παράλληλα οφείλεις να είσαι και σπουδαίος παρακινητής για τους υπόλοιπους. Να συνδέεις τα πάντα με το όραμα της εταιρείας, της επιχείρησης ή της ομάδας. Όταν μια επιχείρηση έχει ένα ισχυρό όραμα, τότε ένας ηγέτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως σημείο έμπνευσης για τους υπόλοιπους.

Ένας διευθυντής ή αρχηγός ομάδας, οφείλει να εξετάζει τις ενέργειες των υπόλοιπων μελών και στελεχών και να ελέγχει αν πληρούν τα πρότυπα που έχουν οριστεί.

Κανόνες: Διαφοροποίηση vs Εφαρμογή

Σαν ηγέτης πρέπει να προσαρμόζεσαι με τους κανόνες γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά! Ξέρεις ότι υπάρχουν κανόνες όμως που είναι πραγματικά.. άκαμπτοι! Και εκεί είναι όπου σαν ηγέτης οφείλεις να τους.. λυγίσεις. Όταν βέβαια αυτοί οι κανόνες είναι ήδη απροσδιόριστοι και δίχως συνοχή και αποτέλεσμα, τότε σαν ηγέτης [σχεδόν] επιβάλλεται να τους αλλάξεις!

Από την άλλη σαν ένας διευθυντής [ή απλά διαχειριστής] που δεν θέλει να “ταρακουνήσει” αυτή την στασιμότητα, απλά συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του και να ακολουθεί τις στρατηγικές που ορίζονται από την ηγεσία. Μια “παραβίαση” των κανόνων μπορεί να στοιχίσει ακόμα και τη θέση του, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει αποδυναμωτικά στο σύνολο.

Έμπνευση: Εμπιστοσύνη vs Έλεγχος

Όταν κάποιος σε καθοδηγεί μέσα σε “άγνωστα εδάφη” και νέα μονοπάτια, πρέπει να έχεις ένα καλό επίπεδο εμπιστοσύνης προς το άτομο αυτό. Ένας ισχυρός ηγέτης είναι εξαιρετικός στο να εμπνέει εμπιστοσύνη για να μεταφέρει τους ανθρώπους σε μέρη που δεν έχουν ποτέ.

Από την άλλη ο διευθυντής ή αρχηγός ομάδας χρειάζεται να έχει τον πλήρη έλεγχο των διαδικασιών και της εφαρμογής τους. Χρειάζονται έλεγχο για να κάνουν σωστά και καλά τη δουλειά τους και ότι τους ορίζει η ηγεσία.

Προτάσεις: Ενίσχυση vs Εφαρμογή

Οι ηγέτες ξεχωρίζουν κάνοντας συνεχείς βελτιώσεις και δοκιμάζοντας νέα πράγματα και στρατηγικές. Προωθούν νέες ιδέες, σκέψεις, προτάσεις και ενθαρρύνουν την ελεύθερη σκέψη.. Διότι αυτό υποστηρίζει και τους στόχους τους.

Γνωρίζουν ότι αν μπορούν να παρακινήσουν περισσότερους ανθρώπους να σκέφτονται “έξω από το κουτί”, το συλλογικό πνεύμα της ομάδας θα οδηγείται σταδιακά σε πιο καινοτόμες εφαρμογές και διαδικασίες.

Για έναν διευθυντή ή αρχηγό ομάδας το να ενθαρρύνει την “ελεύθερη σκέψη”, είναι κάτι επίφοβο, επειδή μπορεί να μην είναι σε θέση να υποστηρίξει και μπορεί να τον φέρει σε σύγκρουση με την ηγεσία και τις προσδοκίες της. Η εφαρμογή των κανόνων και της στρατηγικής, το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων και ο έλεγχος είναι το μεγαλύτερο μέλημα τους.

Σε αυτό το άρθρο θέλω να παρατηρήσεις τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τις δυο έννοιες! Είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσεις ότι σε καμία περίπτωση οι δύο αυτές θέσεις/έννοιες/ταμπέλες δεν καθορίζουν ή προσδιορίζουν η μια την άλλη.

Ίσα-ίσα που με σωστή επικοινωνία των δύο το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Αναγνώρισε τις διαφορές.. Bρες τον ρόλο σου.. Και εμπλούτισε τις γνώσεις σου ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..

Και επειδή μπορεί να αναρωτηθείς.. Τι είναι καλύτερο, ηγεσία ή διεύθυνση μείνε συντονισμένος για το δεύτερο μέρος του άρθρου…

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός!

Είσαι υπέροχος!

[Εφόσον διάβασες ή βρήκες κάτι ενδιαφέρον σε αυτό το άρθρο, θα σου ζητήσω να το μοιραστείς! Κάνε share και βοήθησε να διαδώσουμε το μήνυμα..] 

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς θα ανακαλύψεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα

Όνειρα ή Όνειρο.. | Πολλά ή Ένα.. | Μεγάλα ή Μικρά..

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

 

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέση με τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου και τα οικονομικά σου τότε θα αγαπήσεις αυτό το πρόγραμμα. Επιτυχία σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Ξεκίνα σήμερα δωρεάν. Η γνώση είναι δύναμη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ εδώ

2_online-week-courses-12200x667-1

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο