Αν θέλεις να γίνεις μεγάλος ηγέτης μην ξεχνάς το όραμα σου

Αν θέλεις να γίνεις μεγάλος ηγέτης μην ξεχνάς το όραμα σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να είναι ηγέτες. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι για να γίνεις ηγέτης χρειάζεται να έχεις αφοσίωση, χρόνο και όραμα! Μα ακόμα και αν τα έχεις, μπορεί μέσα από την επαγγελματική σου πορεία να χάσεις αυτή την δυναμική που τα συνοδεύει.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Όταν κάποιος εργάζεται ως υπάλληλος βρίσκει στο εργασιακό του περιβάλλον ασφάλεια και είναι ευγνώμων γι’ αυτό. Θα δουλέψει 8 ώρες, θα πληρωθεί στο τέλος του μήνα και όλα όμορφα. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να αναρωτηθεί κάποια στιγμή “Αν δεν είχα αυτή την δουλειά τι θα γινόταν;”. Και αγκιστρώνεται σε αυτό που έχει. Το όραμα του να γίνει ηγέτης χάνεται.. Δεν θέλει πλέον να γίνει ηγέτης.. Φοβάται πλέον να γίνει ηγέτης γιατί φοβάται πως αν γίνει θα χάσει την ασφάλεια του.

Γιατί; Γιατί βλέποντας τις ευθύνες που κουβαλάνε οι ηγέτες στον χώρο εργασίας του αισθάνεται ότι οι ευθύνες αυτές τους οδηγούν στην αβεβαιότητα για το αυριανό τους επαγγελματικό μέλλον. Γιατί οι ηγέτες παίρνουν ρίσκα. Παίρνουν πρωτοβουλίες.. Και αν κάτι πάει όπως το έχουν υπολογίσει έχει καλώς. Θα λάβουν την επιβράβευση. Αν όμως δεν πάει; Τότε;

webinar_online

Επαγγελματική ασφάλεια

Όλα αυτά οδηγούν κάποιους ανθρώπους να κάνουν λίγα πράγματα τόσα όσα ώστε να νιώθουν ασφαλείς στα επαγγελματικά τους βήματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυτοπεριορίζονται και να σβήνουν τα όνειρα τους και το όραμα τους για επαγγελματική εξέλιξη και μια θέση ηγέτη στην επιχείρηση που εργάζονται ή γιατί όχι, σε μια δική τους επιχείρηση.

Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος το να βρίσκεις ασφάλεια σε μια θέση και να είσαι ικανοποιημένος με αυτό που είσαι μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε πει: «Μαθαίνω ακόμη». Οπότε πρώτα απ’ όλα μην σταματάς να μαθαίνεις και να κάνεις περισσότερα και μην μένεις ικανοποιημένος με μια μικρή επιτυχία. Μην μένεις στάσιμος..

Θυμήσου: Κάποτε υπήρξες ηγέτης στο μυαλό σου. Σκεφτόσουν πως όταν τελειώσεις τις σπουδές σου θα βρεις μια σπουδαία δουλειά, σε ένα μεγάλο γραφείο, θα έχεις μια μεγάλη καρέκλα και αρκετούς ανθρώπους κάτω από εσάς να περιμένουν τις οδηγίες σου.

Στην πορεία κάτι άλλαξε και έφυγε αυτή η σκέψη από το μυαλό σου. Γιατί το θεώρησες δύσκολο ή και ακατόρθωτο να συμβεί. Κι όμως δεν είναι.. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις πίστη και αφοσίωση στους στόχους και στην ομάδα σου.

Είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης;

Αν βέβαια σκέφτεσαι πως είναι δύσκολο θα είναι. Όμως αν έχεις ένα μεγάλο όραμα, ένα ισχυρό όραμα, είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσεις από το να συμβεί.

Να θυμάσαι πως το μόνο εμπόδιο που υπάρχει το βάζεις εσύ ο ίδιος. Σκέφτεσαι Ok, καλά είμαι μέχρι εδώ. Ας κάνω αυτά που πρέπει και στο τέλος του μήνα να πάρω τον μισθό μου”. Και τελικά ξεχνάς τα όνειρα σου.. Ξεχνάς το όραμα σου.. Και ζεις συμβιβαστικά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Νομίζεις ότι αυτό είναι σωστό; Όχι.. βεβαίως και δεν είναι.

Σωστό είναι να βρίσκεσαι σε συνεχή εξέλιξη και δράση σχετική με τους στόχους σου. Και αν έχεις κάποιο όραμα γιατί να μην το μεταδόσεις εσύ στους άλλους και να λάβεις μια θέση ηγέτη; Ένα ισχυρό όραμα θα σου δείξει τον δρόμο για την επιτυχία και θα σε οδηγήσει σε νέους υπέροχους επαγγελματικούς δρόμους και σε εξαιρετικά αποτελέσματα!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Ποιες ιδιότητες χρειάζεσαι για να γίνεις ηγέτης στην εργασία σου;

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Ηγεσίας και Διεύθυνσης [Μέρος Α’]

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Ηγεσίας και Διεύθυνσης [Μέρος Β’]

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο