To #1 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

To #1 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

To #1 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι κάπως τρανταχτή! Πάρα πολλοί επιχειρηματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να βγάλουν ένα εισόδημα, και δεν μιλάω για ένα αξιοπρεπές εισόδημα, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία. Και με την οικονομική ανάπτυξη τι γίνεται; 

Τελικά αυτή την εποχή γίνεται κάποιος να κάνει κάτι; Η απάντηση είναι πως ναι. Η επόμενη ερώτηση είναι “Τι είναι αυτό τελικά που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας;”.

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία

Εάν δυσκολεύεσαι με τα οικονομικά σου σκέψου εναλλακτικά

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στην ζωή μας;

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

eykairia_life coaching

 

omorfia-nlp

 

skepsou_nlp

 

zwi_life coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

 

To #1 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι κάπως τρανταχτή! Πάρα πολλοί επιχειρηματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να βγάλουν ένα εισόδημα, και δεν μιλάω για ένα αξιοπρεπές εισόδημα, με αποτέλεσμα αυτό να έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία. Και με την οικονομική ανάπτυξη τι γίνεται; 

Τελικά αυτή την εποχή γίνεται κάποιος να κάνει κάτι; Η απάντηση είναι πως ναι. Η επόμενη ερώτηση είναι “Τι είναι αυτό τελικά που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας;”. Ας ξεκινήσουμε με το τι δεν πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας.

Τι δεν πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Έστω λοιπόν, ότι θέλεις να πας βόλτα. Μετακόμισε ένας φίλος σου σε μια καινούργια γειτονιά και σε κάλεσε το βράδυ για να τον επισκεφτείς. Πόσες πιθανότητες πιστεύεις ότι έχεις να βρεις τον φίλο σου εάν δεν έχεις αναβαθμίσει το GPS στο κινητό σου ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχεις ή αν δεν έχει την καινούργια έκδοση ενός από αυτούς τους παλιού τύπου χάρτες, σε μορφή βιβλίου. Η απάντηση είναι “Καμία”. Για να μπορείς να βρεις τον φίλο σου και συγκεκριμένα για να τον βρεις την ώρα που έχετε κανονίσει, θα πρέπει να έχεις αναβαθμίσει ήδη τις συσκευές σου ή το βιβλίο σου. Να έχεις πάρει την καινούργια έκδοση. Δεν είναι απόλυτα λογικό;

Αν λοιπόν ισχύει αυτό, τότε αυτό που δεν πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας, δηλαδή εσύ, ξέρεις τι είναι; Είναι να προσπαθείς να πετύχεις οικονομικά ή να προσπαθείς να πετύχει η επιχείρηση σου και να έχεις οικονομική ανάπτυξη έχοντας παλιές γνώσεις. Τώρα βέβαια, αν είσαι υπάλληλος γιατί σε αφορά αυτό; Σε αφορά πάρα πολύ και θα δεις γιατί στην συνέχεια. Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας είναι να αναβαθμίσει τις γνώσεις του. Γιατί προσπαθείς, και πραγματικά σέβομαι την προσπάθεια σου, αλλά αν η προσπάθεια σου δεν είναι στοχευμένη και λειτουργική τότε μάταια προσπαθείς, μάταια ματώνεις, μάταια πονάς συναισθηματικά και οικονομικά.

Ποιο είναι το #1 μυστικό που θα σε οδηγήσει στην οικονομική σου ανάπτυξη;

Από αυτή την στιγμή λοιπόν και έπειτα, θεωρώ δεδομένο ότι συμφωνούμε πως πρέπει να αναβαθμίσεις τις γνώσεις σου. Αυτό που χρειάζεται αυτή την εποχή μια επιχείρηση για να μπορεί πραγματικά, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά για να ζήσει με αξιοπρέπεια και ο επιχειρηματίας και όλοι όσοι ζουν μέσα από αυτή την επιχείρηση είναι ένα και μοναδικό πράγμα. Ονομάζεται “Αξία”. Χρειάζεται να μην σκέφτεσαι τι τζίρο θα κάνεις στο τέλος του μήνα. Χρειάζεται να μην σκέφτεσαι τι λεφτά θα βγάλεις στο τέλος του μήνα. Χρειάζεται να μην σκέφτεσαι πως θα πληρώσεις τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να σκέφτεσαι ένα πράγμα: “Πως θα κάνεις τις ζωές των ανθρώπων που ψωνίζουν από εσένα καλύτερες”. Αυτό είναι που θα φέρει πιο κοντά στον στόχο σου και την οικονομική ανάπτυξη

Μόνο όταν δημιουργήσεις εκείνη την διαδικασία που οι άνθρωποι θα βελτιώνουν τις ζωές τους θα μπορέσεις εσύ να ησυχάσεις οικονομικά. Θα μπορέσεις εσύ να αυξάνεις το εισόδημα σου μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, όταν όλες οι άλλες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και να βρίσκεσαι σε διαρκή οικονομική ανάπτυξη.

Και η πρώτη ερώτηση έρχεται: “Μα Μάνο πώς να το κάνω αυτό; Όταν δεν έχω να πληρώσω. Όταν δεν έχω τα κεφάλαια για να αναπτυχθώ. Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν.” Πίστεψε με, άλλο ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις την ιστορία που έχεις μέσα στο μυαλό σου. Γιατί αυτή η ιστορία είναι που δημιουργείται από τις γνώσεις που έχεις ή από τις γνώσεις που δεν έχεις.

“Εάν είσαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνεις, τότε μην φοβάσαι γιατί δεν έχεις ανταγωνισμό.”

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Δεν λέω ότι αυτή η περίοδος είναι ακριβώς η ίδια με την περίοδο του 90' ή του 2000 που ότι και να είχες, ότι και να πουλούσες, όλοι θα ερχόντουσαν σε εσένα ακόμα κι αν το είχαν ξανά και ξανά και ξανά. Όχι, σε καμία περίπτωση. Όμως αυτό που λέω είναι ότι αυτή η περίοδος είναι η περίοδος για όλους όσους είναι επαγγελματίες. Σε ένα σεμινάριο που έκανα από την Αμερική έλεγε πάρα πολύ ξεκάθαρα: “Εάν είσαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνεις, τότε μην φοβάσαι γιατί δεν έχεις ανταγωνισμό.”

Το κακό λοιπόν μπορεί να είναι ότι αυτή η εποχή μπορεί οικονομικά να έχει πολλές δυσκολίες αλλά το καλό είναι ότι λίγοι αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους και λίγοι νοιάζονται για τους ανθρώπους που ψωνίζουν από αυτούς. Έτσι λοιπόν, αν ένα πράγμα έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις αξία και η οικονομική ανάπτυξη θα έρθει. Και η επόμενη ερώτηση που μου γεννιέται αυτή την στιγμή είναι η εξής: Ρώτησε τον εαυτό σου “Τι μπορώ να κάνω, τι μπορώ να προσθέσω ή τι μπορώ να αφαιρέσω ώστε να κάνω την ζωή των πελατών μου καλύτερη;”

Και όταν είσαι υπάλληλος τι πρέπει να κάνεις;

Και τώρα ας εστιάσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι υπάλληλοι. Οι πιο πολλοί υπάλληλοι ζητούν έναν καλύτερο μισθό. Και είναι εντάξει αυτό. Το καταλαβαίνω. Όμως πρόσεξε με καλά. Αν θέλεις να αμειφτείς σωστά, αν θέλεις να αμειφτείς κατάλληλα χρειάζεται να προσφέρεις αξία στην επιχείρηση. Γιατί ακόμα και εάν αυτός ο επιχειρηματίας που δουλεύεις τώρα δεν εκτιμήσει αυτό που του προσφέρεις, εάν εσύ έχεις μετρήσιμα αποτελέσματα στο τι μπορείς να κάνεις σε μια επιχείρηση τότε στην επόμενη επιχείρηση που θα πας θα μπορείς να αμειφτείς πάρα μα πάρα πολύ καλά. Γιατί δεν αμείβεσαι για τα χαρτιά που έχεις. Αμείβεσαι για το τι μπορείς πραγματικά να προσφέρεις.

Και η μεγαλύτερη ασφάλεια σαν υπάλληλος είναι ποια; Είναι να μπορείς να προσφέρεις πραγματική αξία στην επιχείρηση γιατί μέσω αυτής της οδού θα έρθει και η οικονομική ανάπτυξη της επιχείρησης στην οποία εργάζεσαι και η οικονομική ανάπτυξη η δική σου, η προσωπική.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις αν είσαι επιχειρηματίας

Τώρα από την πλευρά της επιχείρησης, εάν είσαι επιχειρηματίας, κάτσε και κάνε μια συνάντηση με τους ανθρώπους σου, κατά προτίμηση μία φορά την εβδομάδα αλλά να είναι ουσιαστική συνάντηση. Να μην συναντιέσαι απλά για να συναντιέσαι. Σκεφτείτε όλοι μαζί “Τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων που αγοράζουν από εμάς καλύτερες;”.

Γιατί πίστεψε με, η μεγαλύτερη ασφάλεια για την οικονομική σου ανάπτυξη, είναι να βοηθάς τους πελάτες σου να έχουν μια εξαιρετική εμπειρία. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απλά θα κινδυνεύεις από τον ανταγωνιστή, θα κινδυνεύεις από το εισόδημα, θα κινδυνεύεις από το οτιδήποτε άλλο. Όταν προσφέρεις αξία στον άνθρωπο σου, στον πελάτη σου, τότε δεν θα σε αλλάξει ποτέ, ακόμη και αν αγοράσει το προϊόν σου ένα ευρώ παραπάνω.

Παρατήρησε ότι οι πιο πολλοί αυτή την στιγμή τι κάνουν; 20% έκπτωση, 50% έκπτωση, 100% έκπτωση... Είναι ok αυτό! Αλλά δεν είναι αρκετό γιατί με αυτόν τον τρόπο μειώνεις το cash flow της επιχείρησης σου. Μειώνεις την ρευστότητα σου που είναι απαραίτητη για να συνεχίσεις και να αναπτυχθείς.

Εστίασε στη αξία

Φρόντισε να εστιάσεις στην αξία. Σκέψου λοιπόν, τι είναι αυτό που μπορείς να προσφέρεις στους ανθρώπους σου, στους πελάτες σου, που δεν κάνει αυτή την στιγμή κανένας άλλος; Και πίστεψε με θα σε αγαπήσουν όσο δεν φαντάζεσαι.

Αν βρήκες αξία σε αυτό το video τότε κάνε like, κάνε subscribe στο κανάλι, και φρόντισε να το μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς! Επίσης θυμήσου να γράψεις την δικιά σου άποψη. Την δικιά σου γνώμη γιατί είναι πάρα πάρα πολύ σημαντική για εμένα. Μέσα από την δικιά σου γνώμη, την δικιά μου γνώμη και την γνώμη όλων των ανθρώπων μπορεί να έχουμε τροφή για σκέψη και να εξελιχθούμε. Να αλλάξουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και αξίζουμε.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πρόγραμμα Επίτευξης Οικονομικής Ανάπτυξης και Ευημερίας

Τα #4 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις για να πετύχεις οικονομική ανάπτυξη και ευημερία:

Πρώτο Video  |  Δεύτερο Video  |  Τρίτο Video  |  Τέταρτο Video  |  Πέμπτο Video

Γράψε τη γνώμη σου

1 Σχόλιο

  • ΑΑΡΩΝ ΑΒΔΕΛΑΣ

    Απάντηση Απάντηση 18 Ιουλίου 2017

    Στις πωλήσεις το κυριότερο είναι η ψυχολογία, να κάνεις τον πελάτη να γίνει χαρούμενος, να νοιώσει οικία στον χώρο σου, δεν πουλάμε εξυπηρετούμε ανάγκες. Χαρίστε χαμόγελα γύρω σας οι πελάτες τα έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς !!!

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο