To #2 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

To #2 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Γνωρίζεις ήδη λοιπόν πως αυτή την στιγμή τα πράγματα στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι καλά, αλλά ξέρεις επίσης πως αυτή η οικονομική κατάσταση, η οποία μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα και οι άνθρωποι νιώθουν όλο και πιο πολύ ανασφάλεια, υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι επιχειρήσεις πώς κερδίζουν χρήματα; Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες. Έτσι δεν είναι; Η ερώτηση λοιπόν είναι πώς μπορείς να διατηρήσεις αυτούς τους ανθρώπους, πώς μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να είναι ευχαριστημένοι και να συνεχίζουν να σε προτιμούν; Τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία

To #1 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στην ζωή μας;

Μερικά μυστικά για οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ευημερία

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

energeia_life coaching

 

epityxia_nlp coaching

 

eytyxia_nlp

 

proorismos_nlp

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

 

To #2 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο!

Γνωρίζεις ήδη λοιπόν πως αυτή την στιγμή τα πράγματα στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι καλά, αλλά ξέρεις επίσης έχοντας δει και τα προηγούμενα video, και αν δεν τα έχεις δει πήγαινε πίσω να τα δεις, πως αυτή η οικονομική κατάσταση, η οποία μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα και οι άνθρωποι νιώθουν όλο και πιο πολύ ανασφάλεια, υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν πάμε να δούμε ποιο είναι το δεύτερο μυστικό της οικονομικής επιτυχίας. Το πρώτο είναι στο προηγούμενο video. Πήγαινε λοιπόν στο blog μου αν δεν έχεις δει το πρώτο μυστικό για την οικονομική σου επιτυχία και δες το. Έχοντας λοιπόν δει το πρώτο μυστικό ας προχωρήσουμε στο δεύτερο.

Ευχαριστημένοι πελάτες - Ανταγωνισμός - Καινοτομία

Καταρχήν να βάλουμε ένα πλαίσιο. Θέλω να σκεφτείς το εξής: Όλες οι επιχειρήσεις πώς κερδίζουν χρήματα; Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες. Έτσι δεν είναι; Η ερώτηση λοιπόν είναι πώς μπορείς να διατηρήσεις αυτούς τους ανθρώπους, πώς μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να είναι ευχαριστημένοι και να συνεχίζουν να σε προτιμούν; Τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις;

Ποια είναι η ιδέα, ως υπάλληλος τώρα, που είναι καλό να πεις σε ένα meeting που θα κάνεις με τους εργοδότες σου, ένα meeting που θα κάνεις με την ομάδα σου; Γιατί να θυμάσαι, είναι αυτό που είπαμε στο προηγούμενο video, όσο δίνεις αξία τόσο αναπτύσσεσαι, τόσο πιο ασφαλής είσαι.

Τώρα, ως επιχειρηματίας, ως υπεύθυνος αυτού του οργανισμού, τι είναι αυτό που κρατάει έναν πελάτη εκεί κοντά σου, δίπλα σου, για πάντα; Κάποιοι θα πουν ότι είναι ένα μοναδικό προϊόν. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ένας άνθρωπος, μια επιχείρηση, μια άλλη ιδέα που να δημιουργήσει ένα παρόμοιο προϊόν. Έτσι λοιπόν χρειάζεται να μάθεις να είσαι 10 χρόνια μπροστά, να είσαι ένα βήμα μπροστά, να έχεις σχεδιάσει το επόμενο βήμα, που όταν ο ανταγωνιστής σου θα βγει μπροστά σου επειδή σε είχε μελετήσει, εσύ θα έχεις έναν Άσο στο μανίκι σου και τότε θα ξαναπροηγηθείς της αγοράς σου.

Η ψυχολογία του αγοραστή

Πάμε λοιπόν να δούμε την ψυχολογία του αγοραστή. Αυτό που θέλω να κάνεις είναι το εξής: Πάρε ένα στυλό, πάρε ένα χαρτί, σταμάτα αυτό το video αν χρειαστεί και σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έκανες μία αγορά και ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος. Και σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έκανες μία αγορά και δεν ήσουν καθόλου ευχαριστημένος. Τώρα παρατήρησε τι κοινό υπήρχε όλες εκείνες τις φορές που ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος και όλες εκείνες τις φορές που δεν ήσουν καθόλου ευχαριστημένος. Τι παρατηρείς; Τι μαθαίνεις;

Η καινοτομία

Αυτό το πράγμα τώρα, εάν το εντοπίσεις ακριβώς μπορείς να αξιοποιήσεις το δεύτερο μυστικό της οικονομικής σου ανάπτυξης, που είναι η καινοτομία. Φρόντισε να καινοτομήσεις. Φρόντισε να δημιουργήσεις και να καλύψεις εκείνο το κενό που υπάρχει στην αγορά. Το κενό δεν είναι απαραίτητο να είναι π.χ. ένα ποτήρι με το οποίο θα πίνω νερό και θα με ξεδιψάει ενώ είμαι στην παραλία κάτω από 45ο C και δεν θα κουνάω καν το χέρι μου. Το κενό πολλές φορές μπορεί να είναι και η εμπειρία που μπορεί να έχει πολλές φορές ένας πελάτης την ώρα της αγοράς ή μετά την αγορά. Ακόμα και ο δυσαρεστημένος πελάτης. Πώς μπορείς λοιπόν, ποιο είναι αυτό το καινοτόμο σύστημα, ποια είναι η καινοτομία, η καινοτόμος εξυπηρέτηση, ποιος είναι ο καινοτόμος τρόπος που θα λέει ο πελάτης “Ουάου! Θα πάω στο Μανώλη να αγοράσω. Γιατί... δεν ξέρω ακριβώς γιατί... αλλά κάτι μου αρέσει. Κάτι μου κάνει.”

Το παράδειγμα των GPS

Τι είναι αυτό το Νο #1, το μοναδικό, που δεν έχει κανένας άλλος άνθρωπος που εάν το βάλεις εσύ στην επιχείρηση σου, στον οργανισμό σου, στο σύστημα σου, στους ανθρώπους σου, θα κάνεις την διαφορά; Όποιος δεν έχει καινοτομία αυτήν την στιγμή, όποιος δυσκολεύεται να είναι καινοτόμος και δεν μελετάει τον ανταγωνισμό, κινδυνεύει. Ξέρεις για ποιο λόγο; Ας μεταφερθούμε πίσω, στο παρελθόν. Θυμάσαι εκείνες τις συσκευές, τα GPS; Ήταν οι πρώτοι πλοηγοί που μας έδιναν την δυνατότητα να μεταφερθούμε από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς να ανοίγουμε εκείνο το παλιό βιβλίο που ψάχναμε 3ΖΑ και ούτω καθ' εξής. Τώρα δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και ίσως αν είσαι της πολύ νέας γενιάς να μην το έχεις προλάβει αυτό. Όμως τα GPS, εκείνη τη φωνούλα μέσα σε μία συσκευή, όλοι πάνω κάτω την ξέρουμε.

Τι γίνεται όμως; Ήρθε κάποια στιγμή ένας άνθρωπος, γνωστός σε όλους μας, και έβαλε αυτόν τον πλοηγό μέσα στα κινητά. Μετά από αυτό ποιος αγοράζει πλέον GPS; Έχουν μειωθεί οι πωλήσεις τους. Και ξέρεις γιατί έχουν μειωθεί απλά οι πωλήσεις τους και δεν έχει καταστραφεί αυτή η εταιρεία; Γιατί πλέον μπήκε σε μια άλλη κατηγορία.

Οικονομική Ανάπτυξη και Εγρήγορση

Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής. Ότι αν θέλεις να ζήσεις τα επόμενα χρόνια χρειάζεται να είσαι σε εγρήγορση, να μελετάς τι κάνει ο ανταγωνισμός και να είσαι καινοτόμος. Η καινοτομία θα σε οδηγήσει στην ανάπτυξη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κινδυνεύεις.

Έτσι λοιπόν κάνε ένα brain storm με την ομάδα σου και δες ποια είναι η επόμενη καινοτομία που θα προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες σου.

Αν σου άρεσε αυτό το video και βρήκες αξία για εσένα και την οικογένεια σου ή την επιχείρηση σου ή για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο κάνε Like, μοιράσου το με τους φίλους σου γιατί η γνώση είναι υπέροχο πράγμα να μοιράζεται. Δεν ξέρεις ποτέ πώς και ποσό μπορεί κάποιος να βοηθηθεί από αυτές τις πληροφορίες. Επίσης γράψε αυτό που πιστεύεις. Γράψε την γνώμη σου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμένα αλλά και για όλους τους ανθρώπους που παρακολουθούν αυτό το video.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πρόγραμμα Επίτευξης Οικονομικής Ανάπτυξης και Ευημερίας

Τα #4 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις για να πετύχεις οικονομική ανάπτυξη και ευημερία:

Πρώτο Video  |  Δεύτερο Video  |  Τρίτο Video  |  Τέταρτο Video  |  Πέμπτο Video

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο