Το Νο #4 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Το #4 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Το #4 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το #4 στοιχείο το οποίο θα κάνει την διαφορά στα οικονομικά σου, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει εκεί πέρα έξω.  

#1, όπως έχουμε ήδη πει, είναι το σώμα.  

#2 είναι τα συναισθήματα.  

#3 είναι η σχέση με τους άλλους ανθρώπους και  

#4 είναι η απόφαση σου.  

Οι αποφάσεις που παίρνεις. Γιατί; Η απόφαση που παίρνεις θα καθορίσει την στρατηγική που θα ακολουθήσεις.  Θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα για την οικονομική σου ευημερία. 

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Το #1 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Το #2 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Το #3 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Πώς να σταματήσεις την φασαρία μέσα στο μυαλό σου

ΖΗΣΕ! Έχοντας πίστη στον εαυτό σου και στην ζωή

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

evimeria

evimeria

evimeria

evimeria

 

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.]

Το #3 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το #4 στοιχείο το οποίο θα κάνει την διαφορά στα οικονομικά σου, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει εκεί πέρα έξω.  

#1, όπως έχουμε ήδη πει, είναι το σώμα.  

#2 είναι τα συναισθήματα.  

#3 είναι η σχέση με τους άλλους ανθρώπους και  

#4 είναι η απόφαση σου.  

Οι αποφάσεις που παίρνεις. Γιατί; Η απόφαση που παίρνεις θα καθορίσει την στρατηγική που θα ακολουθήσεις.  Θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα για την οικονομική σου ευημερία.  

Έτσι λοιπόν η ερώτηση μου για εσένα είναι η εξής:  

“Ξέρεις να αποφασίζεις;”, “Αποφασίζεις;”, “Με ποια κριτήρια αποφασίζεις;” 

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τις αποφάσεις κάτω από ένα συναίσθημα φόβου. Και όποια απόφαση πάρεις κάτω από το συναίσθημα του φόβου είναι η λάθος απόφαση για την ζωή σου, τα οικονομικά σου, την ευημερία σου, για οτιδήποτε και εάν θέλεις να κάνεις. Γι' αυτό είπαμε ότι τα συναισθήματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και κάπου εδώ θα κλείσει αυτός ο κύκλος και θα δέσει το παζλ.  

Έτσι λοιπόν, πώς παίρνεις αποφάσεις; Πώς αποφασίζεις; Θέλω να θυμηθείς τρεις φορές, τρία γεγονότα, τρεις καταστάσεις που έπρεπε να πάρεις μία απόφαση. Τι απόφαση πήρες; Ποια είναι τα κριτήρια που σε έκαναν να πάρεις αυτή την απόφαση; Και μετά δες, αν αυτά τα κριτήρια που σε οδήγησαν να πάρεις αυτή την απόφαση αφορούσαν εσένα ή αφορούσαν κάποιους άλλους. Αν αφορούσαν τα όνειρα σου, το πάθος σου, ή αφορούσαν τους φόβους σου. Αν αφορούσαν μια εσωτερική βαθιά επιθυμία σου ή αν αφορούσε κάτι που έπρεπε να κάνεις ή μια παρελθοντική συνήθεια η οποία για κάποιο λόγο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στο παρόν σου.  

Οι αποφάσεις σου καθορίζουν το πεπρωμένο σου. Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουμε μάθει να αποφασίζουμε γιατί πολλές φορές δεν χρειάστηκε να αποφασίσουμε. Και πολλές φορές είναι και στην κουλτούρα μας το να τα περιμένουμε και λίγο από τους άλλους. Είναι στην κουλτούρα μας να λέμε “Έλα μωρέ, αυτός θα το κάνει”, “Εκείνος θα το κάνει”, “Εγώ...άλλη μέρα”,  “Από Δευτέρα θα ξεκινήσω εκείνο”. Μάθε να αποφασίζεις.  

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίζεις 

Θέλω να σκεφτείς ένα γεγονός για το οποίο πρέπει να αποφασίσεις σήμερα. Πάρε μια κόλλα χαρτί. Σημείωσε το γεγονός. Βάλε το δίλημμα σου κάτω και δες ποια είναι τα οφέλη που θα έχεις αν πάρεις την απόφαση και ποιο είναι το κόστος που θα έχεις αν δεν πάρεις την απόφαση. Και μετά κάτσε και αξιολόγησε τι είναι αυτό που αντέχεις να κάνεις. Διέγραψε όλα τα άλλα και κύκλωσε το τελικό αποτέλεσμα. Κάψε το χαρτί και σημείωσε αυτή την φράση, αυτό το αποτέλεσμα σε ένα άλλο φύλλο χαρτί. Και βάλτο στο κινητό σου, στο laptop, στην ατζέντα σου, στο tablet, στο πάτωμα, στο ταβάνι, βάλτο παντού. Και κάντο τώρα.  

Γιατί ανάλυση = παράλυση. Όσο πιο πολύ αναλύεις, τόσο πιο πολύ παραλύεις. Κι όσο παραλύεις τόσο πιο αναβλητικός γίνεσαι. Κι όσο περισσότερη αναβλητικότητα έχεις, τόσο δεν πετυχαίνεις. Κι όσο δεν πετυχαίνεις, τόσο απογοητεύεσαι. Κι όσο απογοητεύεσαι, τόσο πιο πολύ κλείνεσαι. Κι όσο πιο πολύ κλείνεσαι, συναισθηματικά πεθαίνεις.  

Έτσι λοιπόν δες τι θέλεις να κάνεις οικονομικά. Δες τι αποφάσεις χρειάζεται να πάρεις σήμερα. Δες πιο είναι το κόστος και πιο είναι το όφελος από μια συγκεκριμένη απόφαση. Και κάντην σήμερα. Εφάρμοσε την σήμερα. 

Και να θυμάσαι πως η γνώση τελικά δεν είναι δύναμη. Μετατρέπεται σε δύναμη όταν την εφαρμόζεις στην καθημερινότητα σου. 

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός! 

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Τα 4 Μονοπάτια της Οικονομικής Ανάπτυξης και Ευημερίας

Τα 4 μονοπάτια που πρέπει να ανακαλύψεις για να πετύχεις οικονομική ανάπτυξη και ευημερία:

Πρώτο Video  |  Δεύτερο Video  |  Τρίτο Video  |  Τέταρτο Video

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο