ομάδα

Πώς μπορεί η ομάδα σου να οδηγηθεί δυναμικά στην επιτυχία

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, όταν μια ομάδα σε μια επιχείρηση, στον αθλητισμό ή οπουδήποτε αποτυγχάνει ποιος είναι υπεύθυνος;

Είναι τα μέλη της ομάδας;

Είναι η κακή ηγεσία;

Ή μήπως είναι συνδυασμός αυτών των δύο;

Δεν ξέρω αν είσαι μέλος κάποιος ομάδας ή αν ηγείσαι αυτής. Ένα είναι σίγουρο όμως:

Όταν απουσιάζει η αρμονία από μία ομάδα η επιτυχία δεν είναι πολύ κοντά..

Για την ακρίβεια, αυτό που είναι πολύ κοντά είναι η αποτυχία..

Αν θέλεις να μάθεις πως να σταματήσει η ομάδα σου να αποτυγχάνει και πως να οδηγηθεί δυναμικά στην επιτυχία συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις πολύτιμες πληροφορίες και γνώση που θα βοηθήσουν την ομάδα σου να βρει την αρμονία, να εξελιχθεί και να πετύχει τους στόχους της.

vimata_epityxias

Για ποιον λόγο μια ομάδα αποτυγχάνει;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ας δούμε όμως τους πιο συνηθισμένους:

  • Έλλειψη σαφούς σκοπού ή στόχου

Όταν δεν υπάρχει σαφής σκοπός ή στόχος της ομάδας δύσκολα θα κατανοήσει η ομάδα τι είναι αυτό που χρειάζεται να επιτελέσει, προς ποια κατεύθυνση να πάει και τι αναμένεται να έρθει. Αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει πολλές φορές δράση προς την σωστή κατεύθυνση και δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Αυτό που υπάρχει είναι στασιμότητα, αβεβαιότητα, ανησυχία και σύγχυση. Είναι αυτό που λέμε “τρέχουμε και δεν φτάνουμε”.

  • Έλλειψη σαφών κατευθυντήριων γραμμών και οδηγιών

Εκτός από ένα σαφή στόχο μια ομάδα χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν σαν σύνολο αλλά και το κάθε μέλος χωριστά. Αν δεν τα έχει αυτά η ομάδα δεν θα ξέρεις πως να συνεργαστεί ή τι να κάνει για να βελτιωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει πάλι στασιμότητα, αβεβαιότητα, ανησυχία και σύγχυση.

  • Έλλειψη προγραμματισμού

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και προθεσμίες για την επίτευξη των στόχων της, μια ομάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το πλήρες δυναμικό της.

  • Έλλειψη ενθάρρυνσης

Η ενθάρρυνση είναι η ζωτική ενέργεια που κρατάει τις ομάδες γεμάτες ενθουσιασμό και σε συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη.Ένας αρνητικός και επικριτικός διευθυντής οδηγεί τον υπάλληλο να νιώθει πως η δουλειά του δεν αναγνωρίζεται και παρά το ότι αγαπάει αυτό που κάνει καταλήγει να αισθάνεται την δουλειά του σαν βάρος. Και σίγουρα δεν δημιουργείται το κίνητρο για να κάνει το κάτι παραπάνω. Αντίθετα ένας διευθυντής ο οποίος είναι ενθαρρυντικός και θετικός απέναντί στον υπάλληλο του φέρνει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Και τι υπέροχο συμβαίνει; Ο υπάλληλος ακόμα και αν δεν αγαπάει την δουλειά του θα λειτουργήσει καλά και αποτελεσματικά για να ευχαριστήσει τον διευθυντή του που πιστεύει σε αυτόν.

Επιστροφή στον δρόμο προς την επιτυχία

Αφού είδαμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που οδηγούν μια ομάδα στην αποτυχία, ήρθε η ώρα να δούμε κάποια βήματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την ομάδα σου να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα βήματα:

  1. Καθόρισε σαφείς οδηγίες και στόχους

Στόχοι. Είδαμε παραπάνω τα προβλήματα που δημιουργούνται σε μια ομάδα από την έλλειψη τους. Ο καθορισμός των στόχων είναι πολύ σημαντικός, τόσο όσον αφορά μακροπρόθεσμους στόχους όσο και βραχυπρόθεσμους. Μάλιστα είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι αυτή την διαδρομή μικρών στόχων και επιτευγμάτων με την ομάδα σου. Όταν η ομάδα βλέπει πως ακριβώς εξελίσσεται η δουλειά της, τι έχει πετύχει μέχρι τώρα και τι χρειάζεται ακόμα να πετύχει για τον τελικό μεγάλο στόχο της της δίνει ένα σπουδαίο κίνητρο για να συνεχίσει δυναμικά και με ενέργεια.

  1. Διευκρίνισε στην ομάδα τι αναμένεις από αυτή και από κάθε μέλος χωριστά

Ο ηγέτης της ομάδας πρέπει να διασφαλίσει ότι η ομάδα σαν σύνολο αλλά και κάθε μέλος αυτής θα διατηρήσουν τις επιδόσεις τους και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από τις εργασίες τους ώστε να φτάσει η ομάδα να δουλεύει με το μέγιστο δυναμικό της. Ο ηγέτης μπορεί να χρησιμοποιήσει αξιολογήσεις απόδοσης, συγκεκριμένους στόχους και προθεσμίες και να συνεργαστεί με την ομάδα του ώστε να βεβαιωθεί ότι η ομάδα παραμένει στην σωστή πορεία. Αν κάποια από τα μέλη δεν ακολουθούν τον ρυθμό που δίνει ίσως χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση και ενθάρρυνση. Αν παρόλα αυτά ούτε αυτό φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ίσως θα πρέπει ο ηγέτης να κάνει κάτι διαφορετικό. Να προτείνει για παράδειγμα στο μέλος έναν άλλον ρόλο στην ομάδα που ίσως να τα καταφέρνει και να αποδίδει καλύτερα.

  1. Πάντα να προσπαθείς να βελτιώσεις την ομάδα σου

Οι ομάδες που πετυχαίνουν κάνουν συνέχεια ελέγχους της απόδοση τους. Επίσης αναζητούν τυχόν αδυναμίες τους ώστε να βρουν τρόπους να τις εξαλείψουν. Αλλά και κάτι άλλο.. Ανακαλύπτουν τα δυνατά τους σημεία και δεν επαναπαύονται. Δουλεύουν με αυτά ώστε να τα αναπτύξουν και να τα εξελίξουν. Το κάθε μέλος χωριστά μπορεί να δουλεύει με τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία του αλλά αυτός ο οποίος οφείλει να τα διακρίνει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη ή την εξάλειψη τους είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Είτε είσαι ηγέτης είτε είσαι μέλος μιας ομάδας, δοκίμασε να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα. Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα τα μέλη της ομάδας σου θα βρουν την αρμονία που χρειάζονται, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα της ομάδας σου, οι επιτυχίες της, τα κίνητρα, η ικανοποίηση και η χαρά της ομάδας σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Υπομονή: Η αρετή που μου άλλαξε δραστικά τη ζωή

#3 κανόνες που συμβάλλουν στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων

Πώς να πετύχεις τους στόχους σου.. [#9 απλά βήματα]

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τον πιο άμεσο και ευέλικτο τρόπο για να μάθεις την τέχνη των νικητών κάνε κλικ εδώ
 
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο