«Μα αν αυτό δεν είναι η αλήθεια, τότε τι είναι αλήθεια;» κοιτά απορημένα η Γουίντι τον γέρο-κουκουβάγια

«Η αλήθεια, χμ! Ακόμα κι εγώ που καυχιέμαι ότι τα γνωρίζω όλα δε μπορώ να σου πω ακριβώς τι είναι αλήθεια. Γνωρίζω όμως ότι η αλήθεια βασίζεται πάνω σε αισθήσεις και συναισθήματα γι’ αυτό και είναι διαφορετική για τον καθένα. Αυτό όμως που χρειάζονται οι φίλοι σου δεν είναι η αλήθεια, αλλά η αγάπη. Μόνο μέσα από το πρίσμα της αγάπης μπορείς να δεις τον άλλον πραγματικά, να ανακαλύψεις τις δυνατότητές του και να προχωρήσετε μαζί μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον.»

Η σοφή κουκουβάγια Γουίντι παρατηρεί προβληματισμένη από τη φωλιά της τα ζώα της φάρμας να καυγαδίζουν. Ψάχνοντας μέσα στα βιβλία της να βρει έναν τρόπο για να επαναφέρει την ηρεμία και τη χαρά στη φάρμα, βρίσκει ένα μικρό βιβλιαράκι με μαγικά φίλτρα. Διαλέγει το φίλτρο της αλήθειας κι ελπίζοντας ότι αυτή είναι η λύση που έψαχνε, το ρίχνει στο κεφάλι των υπόλοιπων ζώων την ώρα που κοιμόντουσαν. Όμως αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των ζώων. Κάπου εδώ ξεκινά το ταξίδι της Γουίντι για την αναζήτηση της αλήθειας, της αγάπης και του τι χρειάζεται για να έχουμε ουσιαστικές σχέσεις με τους άλλους

Το Σημαντικότερο

«Δύο παραμύθια καρδιάς, δύο παραμύθια φτιαγμένα για να προσφέρουν χαρά και αγάπη. Έννοιες όπως φιλία, διαφορετικότητα, αγάπη, αλήθεια δίνουν την ευκαιρία για συζήτηση και ψυχαγωγία. Τα έσοδα από την πώλησή τους διατίθενται για την υποστήριξη της «Κιβωτού του κόσμου» και των «Παιδκών χωριών ΣΟΣ»

Βοήθησε τα Παιδικά Χωριά SOS12€ Βιβλίο & Μεταφορικά Δικά σου

Τα έσοδα πάνε στο ίδρυμα!