μουσική

Πώς να μεγιστοποιήσεις την παραγωγικότητα σου με τη μουσική

Γνώριζες ότι το να ακούς μουσική κατά την διάρκεια της εργασίας σου αυξάνει την απόδοση και την παραγωγικότητα σου; Πράγματι είναι αλήθεια!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει γιατί η μουσική σε χαλαρώνει ή σε τονώνει, ανάλογα με το είδος της, ενώ παράλληλα δίνει ρυθμό στην εργασία σου και σε βοηθάει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτή χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου.

Έτσι, αφού πλέον γνωρίζεις τα οφέλη της μουσικής στην εργασία δες πώς μπορεί να λειτουργήσει:

efta vimata epityxias

1. Βεβαιώσου ότι ο χώρος εργασίας σου επιτρέπει να ακούς μουσική ενώ εργάζεσαι

Αν δεν επιτρέπεται μπορείς να ακούσεις κάποιο μουσικό κομμάτι κατά την διάρκεια του διαλείμματος σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις μερικές στιγμές απόλαυσης ακούγοντας την αγαπημένη σου σύνθεση ή το αγαπημένο σου τραγούδι και θα σε γεμίσει ενέργεια.

Επιπλέον θα θυμάσαι τον ρυθμό και το κομμάτι αυτό και θα τα έχεις στο μυαλό σου κατά την διάρκεια της εργασίας σου με αποτέλεσμα, παρότι δεν ακούς την μουσική να μπορείς να έχεις τον αντίστοιχο ρυθμό στην εργασία σου.

2. Επίλεξε μουσική που είναι έντονη και αισιόδοξη με ωραίο ρυθμό

Βάλε ένα έντονο και αισιόδοξο κομμάτι μουσικής και ξεκίνα να δουλεύεις. Συγκεντρώσου στην μουσική και όχι τόσο στους στίχους του τραγουδιού. Ακούγοντας την μουσική είναι πιο εύκολο να εστιάζεις στην εργασία σου και στα καθήκοντα σου.

3. Μπες μέσα στον ρυθμό

Ενώ εστιάζεις στην εργασία σου ακούγοντας μουσική, μπορείς να συμμετέχεις χτυπώντας ρυθμικά το πόδι σου ή με ένα ελαφρύ λίκνισμα των ώμων. Η μουσική είναι εκεί για να σε χαλαρώσει αλλά και να σου δώσει την απαραίτητη ένταση για να διεκπεραιώσεις τα καθήκοντα σου.

4. Μην απομονώνεσαι από το εργασιακό περιβάλλον σου

Παρόλο που αφήνεσαι στην μουσική θα πρέπει να θυμάσαι ότι υπάρχουν και άλλοι γύρω σου που ίσως χρειαστεί να απαιτήσουν την προσοχή σου. Να είσαι πάντα έτοιμος να αλληλεπιδράσεις με τους συναδέρφους σου ώστε να λειτουργεί και η ομάδα αποτελεσματικά και αποδοτικά. Μην απομονώνεσαι. Ρίξε μια ματιά που και που γύρω σας ή βγες για λίγο από το γραφείο σου να συζητήσεις όλα όσα χρειάζεται με τους συναδέρφους, τους ανώτερους σου ή τους υφισταμένους σου.

5. Εξισορρόπησε την εργασία σου με τη μουσική

Ίσως να μην θέλεις να ακούς μουσική όλη την ώρα ενώ εργάζεσαι. Κάποιες φορές καθίσταται απαραίτητο να συγκεντρωθείς στο να δημιουργήσεις κάτι ή να γράψεις κάτι και μπορεί η μουσική να μην σε βοηθάει τόσο σε αυτό. Μπορεί να είσαι δημοσιογράφος και να πρέπει να γράψεις μια άσχημη είδηση. Όταν ένα μέρος των καθηκόντων σας περιλαμβάνει κάτι όχι και τόσο ευχάριστο ίσως να λειτουργεί αποτελεσματικότερα να μην ακούς για λίγη ώρα μουσική.

Αξιολόγησε την κάθε εργασία και τι θα σε βοηθούσε καλύτερα και ανάλογα άκου ή όχι μουσική. Κάποιες φορές, όπως αυτή η περίπτωση που προαναφέραμε, μπορεί η μουσική να δυσκολέψει την απόδοση σου.

Η μουσική, ανεξάρτητα από την παραγωγικότητα στην δουλειά, μπορεί να σε βοηθήσει να χαμογελάς περισσότερο. Μπορεί επίσης να σε κάνει να απολαμβάνεις την εργασία σου και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι πολύ περισσότερο.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου;

Πώς οι κοντινοί σου άνθρωποι καθορίζουν το μέλλον σου

Πώς να πετύχεις την καριέρα σου όντας εσωστρεφής;

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο