Μάθημα ζωής από έναν πετυχημένο άνθρωπο

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που είχα πριν μερικά χρόνια με ένα φίλο μου τον Ιάκωβο Δραγώνα.
Έχω πάει από το μαγαζί του και κάθεται να πιει καφέ ένας άνθρωπος που έχει παρκάρει τη Jaquar από έξω.
Ανήσυχα πνεύματα και οι δυο σκεφτήκαμε ότι εάν ρωτήσουμε έναν άνθρωπο που το έχει κάνει θα μπορέσουμε να μάθουμε μερικά μυστικά.
Έτσι λοιπόν τον πλησιάσαμε και τον ρωτάει ο Ιάκωβος :
-Καλησπέρα σας, μπορούμε να έχουμε δυο λεπτά από το χρόνο σας;
-Παρακαλώ.
-Ήθελα να σας ρωτήσουμε εάν το αυτοκίνητο είναι δικό σας.
-Ναι είναι
-Σκεφτήκαμε ότι εάν δεν έχετε πετύχει όλους τους στόχους σας, θα έχετε πετύχει μερικούς από αυτούς
– Μάθημα 1- Εάν είχα πετύχει όλους τους στόχους μου θα είχα αυτοκτονήσει (Άνθρωπος χωρίς όνειρα είναι νεκρός)
– 🙂 Τι συμβουλή θα δίνατε σε εμάς για την οικονομική μας επιτυχία;
– Μάθημα 2- Ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο, θα ανοίξει η συνειδητότητα σας. Θα μάθετε πως σκέφτονται άλλοι άνθρωποι, θα πάρετε ιδέες. Συνήθως στην Ελλάδα μεγαλώνουμε και ζούμε γύρω από το περιβάλλον των παιδικών μας χρόνων.
– Γνέψιμο
– Μάθημα 3- Επίσης είναι απαραίτητο να ξεπεράσετε τα κόμπλεξ σας, όπως συνεχίζω να κάνω και εγώ. Αυτά είναι που μας κρατάνε μακριά από τους στόχους μας
Μεγάλωσα σε μια φτωχο-γειτονιά και επειδή χώρισα έπρεπε να φύγω για να τη ξεχάσω,
-Μάθημα 4- όμως αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να ανοίξω τους ορίζοντες μου και να προχωρήσω, έτσι από τότε όταν συμβαίνει κάτι λέω
-Μάθημα 5- What’s Next? (Ποιο είναι το επόμενο;)
Και ενώ δημιούργησα πολλά χρήματα (αμάξια, σπίτια, ταξίδια, πλούσια ζωή, δύναμη, εξουσία), όταν έφτασα 45 και γνώρισα την γυναίκα μου που μου χάρισε ένα παιδί, —- Μάθημα 6- συνειδητοποίησα ότι παρόλο τα χρήματα δεν ήμουν ευτυχισμένος. Και τώρα που σας λέω αυτό, θυμάμαι στην παιδική μου ηλικία που ήμουν έξω από ένα μαγαζί παραλιακό και χάζευα μια Ferrari, ήρθε ο ιδιοκτήτης και ακουμπώντας μου τη πλάτη με ρώτησε εάν σου αρέσει. Και του απάντησα ναι. Και μου είπε
-Μάθημα 7- Θα την αγοράσεις όταν ξέρεις τι θα το κάνεις. Και συνεχίζει, θα κατακτήσετε τα όνειρα σας, όταν θα γνωρίζετε τι θα τα κάνετε (Και δεν μιλούσε μόνο για χρήματα).
Επιπλέον, πρέπει να πληρώσεις το τίμημα για την επιτυχία.
-Μάθημα 8- Πρέπει να δουλέψετε πολλές ώρες. Εγώ δούλευα 20 ώρες τη μέρα. Όχι 19. 20 ώρες την ημέρα. Τώρα όμως, κάθομαι και παίζω με την μικρή μου κόρη και νιώθω υπέροχα, γιατί την βλέπω να μεγαλώνει.
-Μάθημα 9- Μην μεγαλοπιαστείτε ποτέ. Ακόμη και να πετύχετε, το ίδιο ύψος θα έχετε, τα ίδια μαλλιά, θα είστε οι ίδιοι, πάντα θα μπορείτε να μαθαίνετε και να εξελίσσετε τον εαυτό σας.
Όταν του απάντησα ότι είμαι σύμβουλος NLP, μου λέει δεν ξέρω τι είναι αυτό και νιώθω άσχημα
-Μάθημα 10- Άλλο ένα κόμπλεξ που πρέπει να ξεπεράσω (Αναγνώριση και αποδοχή του εαυτού),
-Μάθημα 11- ωστόσο θα ψάξω να δω τι είναι αυτό (Δεν έχει επαναπαυτεί και δεν τα ξέρει όλα)
-Μάθημα 12- Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευκαιρίες στη ζωή τους, αυτό που δεν έχουνε είναι η αντίληψη να τις εκμεταλλευτούνε.
-Μάθημα 13- Ξεκινήστε, αναλάβετε δράση, βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένους, βρείτε αυτό που αγαπάτε και τα λεφτά θα έρθουν. ΑΠΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιάκωβο που έδωσε την ευκαιρία να ακούσω αυτά τα όμορφα λόγια και να επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά την διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που πετυχαίνουν και σε αυτούς που δεν πετυχαίνουν.

Και τώρα η ερώτηση μου για εσάς είναι η εξής :

Αυτοί οι άνθρωποι πέτυχαν και απέκτησαν αυτό τον τρόπο σκέψης ή απέκτησαν αυτό τον τρόπο σκέψης και πέτυχαν;

Η γνώση είναι για να μοιράζεται… Κάνε like και μοιράσου με τους φίλους σου αυτό το άρθρο… Μη ξεχάσεις να γράψεις τα σχόλια σου από κάτω!

Γράψε τη γνώμη σου

2 Σχόλια

  • Elias Gratsias

    Απάντηση Απάντηση 12 Αυγούστου 2015

    Αυτό που μου έμεινε είναι ότι δεν υπάρχει γρήγορος και εύκολος δρόμος για τον πλούτο και για την επιτυχία. Και για να είσαι φτωχός πολύ δουλειά θέλει πάλι και για να είσαι πλούσιος το ίδιο πολύ δουλειά θέλει. Και άλλοι δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα αλλά δεν είναι ούτε πλούσιοι ούτε επιτυχημένοι. Μάλλον έχει σημασία το τι κάνει ο καθένας με αυτές τις 20 ώρες, με το αν κυνηγάει κάποιος τις ευκαιρίες όπως είπε ο άνθρωπος αυτός. Τελικά πάντως την πραγματική ευτυχία την γνώρισε όταν έγινε πατέρας. Οπότε επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι μόνο τα χρήματα δεν φέρνουν την απόλυτη ευτυχία, αλλά το οξύμωρο είναι ότι η πλήρης έλλειψη αυτών μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλη δυστυχία.

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο