synergates

Ο ΜΗ Κατάλληλος Τρόπος για να Επιλέγεις Συνεργάτες

Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου..
Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου &
Ζήσε Ευτυχισμένος!!

 Τι να Προσέξεις όταν Επιλέγεις τους Συνεργάτες σου

Τι κάνει η επιχείρηση σου αυτή την περίοδο; Είναι σε ανάπτυξη, σταθερή ή είναι σε πτώση;

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους για την πορεία της επιχείρησης είναι οι συνεργάτες τους οποίους έχεις επιλέξει.

Θέλω να θυμάσαι το εξής: Συνήθως, ειδικά στην Ελλάδα, ο τρόπος που οι επιχειρηματίες επιλέγουν τους εργαζόμενους ή τους συνεργάτες τους, είναι με βάσει το εάν είναι γνωστός, αν είναι ξάδερφος κάποιου, φίλος κ.ο.

Πολλές φορές όμως αυτό στοιχίζει την επιτυχία της ίδιας της επιχείρησης. Γιατί επειδή κάποιος είναι ξάδερφος, γνωστός, φίλος, δεν πάει να πει ότι είναι και ο κατάλληλος άνθρωπος.

Πολλές φορές όμως παγιδευόμαστε σε συναισθηματικά μοτίβο με αποτέλεσμα αυτό να στοιχίζει την επιτυχία της επιχείρησης μας.

Τι θα πρέπει να προσέξεις λοιπόν όταν επιλέγεις τους συνεργάτες σου;

[Παρακολούθησε το επιλέγοντας το video ή αν σου αρέσει περισσότερο, μπορείς να το διαβάσεις στην συνέχεια της οθόνης σου!]

Αναφορές για το επεισόδιο:

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου.

Διάβασε, παρακολούθησε, σχολίασε και μοιράσου ό,τι βρίσκεις ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν αυτό το video έχει αξία για εσένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην δουλειά και την προσωπική σου ζωή

Υπάρχει μια ερώτηση που θα σε βοηθήσει να πετύχεις στην εργασία σου

Ποια είναι η ερώτηση που όταν απαντηθεί οδηγεί στην επιτυχία;

Αν θέλεις να γίνεις μεγάλος ηγέτης μην ξεχνάς το όραμα σου

#7 βασικά βήματα για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης

vimata_epityxias

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

synergates

synergates

synergates

synergates

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ

Ο ΜΗ Κατάλληλος Τρόπος για να Επιλέγεις Συνεργάτες

Τι κάνει η επιχείρηση σου αυτή την περίοδο; Είναι σε ανάπτυξη, σταθερή ή είναι σε πτώση;

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους για την πορεία της επιχείρησης είναι οι συνεργάτες τους οποίους έχεις επιλέξει.

Θέλω να θυμάσαι το εξής: Συνήθως, ειδικά στην Ελλάδα, ο τρόπος που οι επιχειρηματίες επιλέγουν τους εργαζόμενους ή τους συνεργάτες τους, είναι με βάσει το εάν είναι γνωστός, αν είναι ξάδερφος κάποιου, φίλος κ.ο.

Πολλές φορές όμως αυτό στοιχίζει την επιτυχία της ίδιας της επιχείρησης. Γιατί επειδή κάποιος είναι ξάδερφος, γνωστός, φίλος, δεν πάει να πει ότι είναι και ο κατάλληλος άνθρωπος.

Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι συνθήκες

Προσωπικά θα σου πω ότι έκανα αυτό το λάθος και δημιούργησα μία ομάδα η οποία αποτελείτο από φίλους, γνωστούς, συγγενείς και η επιχείρηση μου από εκεί που ήταν σε άνοδο μετά πέρασε σε πτώση. Και όταν συνειδητοποίησα τι έκανα και κατάλαβα ότι τελικά η κάθε θέση στην επιχείρηση χρειάζεται ανθρώπους με συγκεκριμένες δεξιότητες και άρχισα να το αλλάζω όλο αυτό και να βάζω τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα σημεία τότε η επιχείρηση άρχισε ξανά να ανεβαίνει.

Για ποιον λόγο; Οι συνθήκες παρέμεναν οι ίδιες. Αυτές που είναι, όπως είναι, δεν με ενδιαφέρει. Το ζήτημα είναι εγώ τι κάνω.

Συναισθηματικά μοτίβο

Πρόσεξε όμως τι γίνεται. Πολλές φορές παγιδευόμαστε σε συναισθηματικά μοτίβο: "Πώς θα διώξω τον φίλο μου, τον γνωστό μου, θα τον απολύσω, θα τον αφήσω μόνο του;" Με αποτέλεσμα αυτό να στοιχίζει την επιτυχία της επιχείρησης μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, κάποια στιγμή που έκανα coaching σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε γούνες και είχε 400-500 εργαζομένους, και υπήρχε ένας άνθρωπος στον ποιοτικό έλεγχο που πραγματικά... Του έλεγε ο επιχειρηματίας “Θέλω να κάνεις ένα πράγμα. Όταν θα φτιαχτεί η γούνα τότε θα κάνεις τικ σε αυτό το ερωτηματολόγιο. Τίποτα άλλο.”. Ποτέ δεν το έκανε. Πάντα έκανε κάτι άλλο. Αυτό στοίχιζε κάποιες χιλιάδες ευρώ σε αυτή την επιχείρηση.

Η καταστροφή μιας επιχείρησης είναι πολύ πιο γρήγορη από την οικοδόμηση της

Πρόσεξε τώρα. Η ερώτηση είναι “Πώς απολύεις έναν άνθρωπο που τον έχεις 20 χρόνια και είναι 55-57 χρονών;”. Δύσκολο το ερώτημα. Όμως πρέπει να απαντήσεις μια ερώτηση στον εαυτό σου: “Τι είναι καλύτερο; Να απολύσεις έναν άνθρωπο ο οποίος δεν καταλαβαίνει, δεν θέλει να καταλάβει (για οποιονδήποτε λόγο, είναι δικός του ο λόγος) ή να απολύσεις 400-500 εργαζομένους μετά γιατί η επιχείρηση κάποια στιγμή θα κλείσει;"

Θέλω να θυμάσαι πως η καταστροφή είναι πιο εύκολη από το χτίσιμο. Μπορείς να γκρεμίσεις μια πολυκατοικία σε 5 ώρες, σε μία μέρα αλλά για να την χτίσεις μπορεί να χρειαστείς 1-1,5 χρόνο.

Μπορεί για να χτίσεις μια επιχείρηση να κάνεις 5-10 χρόνια αλλά μπορείς να την γκρεμίσεις μέσα σε ένα μήνα. Σε μια στιγμή. Μπορεί να χαλάσει μια επιχείρηση, ένας κολοσσός. Τα βλέπουμε καθημερινά εκεί πέρα έξω.

Χτίσε μια πολύ δυνατή δομή

Άρα τι θέλω να σου πω: Για να μπορείς να σταθείς σε ότι και να γίνεται εκεί πέρα έξω, χρειάζεται να χτίσεις μια πολύ δυνατή δομή. Ο θεμέλιος λίθος αυτής της δομής είσαι εσύ. Αυτό όμως που πλαισιώνει εσένα είναι η ομάδα και οι συνεργάτες σου. Φρόντισε, λοιπόν, οι συνεργάτες σου να ανταποκρίνονται του οράματος σου. Για όποιον δεν ανταποκρίνεται ή δεν θέλει να συγχρονιστεί πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Τώρα. Γιατί αν δεν την πάρεις τώρα, θα την πάρεις στο μέλλον.

Έτσι, λοιπόν, κάθισε και αξιολόγησε ποιοι συνεργάτες σου κάνουν, ποιοι συνεργάτες δεν σου κάνουν. Δεν σου λέω απέλυσε τους. Σου λέω ενημέρωσε τους, εκπαίδευσε τους, κάνε ότι περνάει από το χέρι σου αλλά αν ο άλλος δεν θέλει να προχωρήσει, δεν είναι στο δικό σου χέρι να κάνεις κάτι. Στο δικό σου χέρι είναι να σώσεις την επιχείρηση σου, να την κάνεις μια κερδοφόρα επιχείρηση, και αν μη τι άλλο να την κάνεις μια μεγάλη επιχείρηση.

Γιατί όχι; Μπορείς. Αρκεί να μην παραβλέψεις όλα αυτά τα πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για εσένα; Όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν τις επιχειρήσεις πετυχημένες.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο