sevasmo

Οι #4 Τρόποι Για Να Κερδίζεις Περισσότερο Σεβασμό Στην Εργασία Σου..

Ποιος δεν θέλει να νιώθει περισσότερο σεβασμό;

Ποιος πραγματικά δεν θέλει να κερδίζει περισσότερο σεβασμό;

Πόσες αλήθεια δεν είναι οι περιπτώσεις όπου στο “βωμό” του.. σεβασμού έχουν χαλάσει συνεργασίες, σχέσεις, φιλίες μόνο και μόνο επειδή αυτός ο σεβασμός δεν υπήρχε ή χάθηκε στην πορεία;

Πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν την εργασία τους, επειδή αισθάνονται ότι οι εργοδότες τους δεν τους σέβονται γι’ αυτό που προσφέρουν στην εργασία τους. Άλλοι πάλι, δεν είναι σε θέση να πάρουν αυτή τη μεγάλη προαγωγή ή την εξέλιξη, παρότι πιστεύουν ότι το αξίζουν ή ότι είναι ώρα πια να γίνει κάτι τέτοιο..

Ο σεβασμός των συναδέλφων τόσο στο χώρο εργασίας όσο και έξω από αυτόν είναι κάτι που πρέπει να αναζητά και να τον απολαμβάνει ο καθένας μας.

Εδώ είναι οι #4 τρόποι για να εισπράττεις από τους γύρω σου περισσότερο σεβασμό (σε προσωπικό επίπεδο).

Δώσε και Δείξε Σεβασμό Πρώτα Εσύ

Αυτό ακούγεται λογικό και εύκολο! Και με την πρώτη ανάγνωση, το σίγουρο είναι ότι θα πεις.. “Μα εγώ το κάνω..”.

Ναι! και θα συμφωνήσω μαζί σου! Αλλά είναι πολλοί εκείνοι που όταν δεν αισθάνονται ότι παίρνουν το σωστό σεβασμό, δεν τον προσφέρουν κιόλας..

Πολλοί έχουν την τάση να αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες των άλλων και από την στιγμή που αισθάνονται ότι δεν γίνεται σεβαστή η άποψη, η γνώμη ή ακόμα και η παρουσία τους, αντιδρούν ανάλογα κάνοντας τα πράγματα.. χειρότερα (κόντρα στη κόντρα).

Οπότε, δείξε πρώτα εσύ τον σεβασμό σου, με τον τρόπο που μιλάς, με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις και επικοινωνείς με τους υπολοίπους τις ιδέες σου και τις απόψεις σου, και ακόμα περισσότερο τις διαφορές σου και την διαφορετική άποψή σου.

Μπορεί να ακούγεται σαν.. ανωτερότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν αφήσεις τα συναισθήματα αντίδρασης και εκνευρισμού να σε κυριεύσουν, τότε αυτός μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσεις τον σεβασμό των συναδέλφων (και όχι μόνο).

Κρατήστε τα όρια

Οι άνθρωποι σέβονται άλλους ανθρώπους που έχουν αρχές, αξίες και σεβασμό.

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι μερικές φορές πρέπει να εγκαταλείψεις τις δικές σου αρχές και αξίες, μόνο και μόνο για να “ταιριάξεις” με μια ομάδα, ένα τμήμα ή απλά για να κερδίσεις το σεβασμό των φίλων και συναδέλφων..

Αλλά τελικά αυτό, συμβαίνει σπάνια..

Μπορεί (προς στιγμήν) να σε “συμπαθήσουν” λίγο περισσότερο ή ακόμα και να σε θεωρήσουν περισσότερο φίλο, καλό συνάδελφο και συνεργάτη, αλλά όταν σε βλέπουν να παραιτείσαι από τις αρχές και τις αξίες σου, τότε μπορεί να χάσεις αμέσως τον σεβασμό τους.

Καθόρισε λοιπόν τα όρια και τις αρχές σου και κράτησε τα. Άλλο οι διαφωνίες και οι ανταλλαγές απόψεων, και άλλο η δημιουργία (κακών) εντυπώσεων.

Αισιοδοξία

Πολλοί είναι εκείνοι που διατηρούν μια αρνητική ή απαισιόδοξη άποψη για τον κόσμο (γενικά και ειδικά..)

Το σίγουρο είναι ότι (αναζητούν) και βρίσκουν συνεχώς την αρνητική/απαισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνο είναι σκληροί αλλά είναι δύσκολοι στο να σεβαστούν αλλά και στο να προσφέρουν τον σεβασμό.

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι αναζητούν και βλέπουν το καλό, και παράλληλα βοηθούν τους ανθρώπους να δουν το καλό σε αυτά.

Οι ξένοι λένε “δάγκωσε την γλώσσα σου” πριν μιλήσεις ή απλά σκέψου καλά πριν πεις ή κάνεις κάποιο αρνητικό σχόλιο ή αρνητική παρατήρηση.

Αν πιστεύεις ότι σε ένα πιθανό πρόβλημα υπάρχει μια έστω απίθανη λύση, προσδιόρισε ξανά αν πραγματικά αξίζει να το θεωρήσεις ως κάτι “απαισιόδοξο” και να το απορρίψεις.

Μια αισιόδοξη προσέγγιση μπορεί να δώσει μια διαφορετική προσέγγιση..

Κάνε το καλύτερο

Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σε όλα, απλά μπορείς να είσαι ο καλύτερος σε κάτι.

Μην αφήνεις την μετριότητα να κυβερνά τη ζωή σου.

Είτε πρόκειται για ένα χόμπι, ένα κομμάτι της δουλειάς, ενός παιχνιδιού ή οτιδήποτε άλλο, επίλεξε κάτι που θέλεις να γίνεις ο καλύτερος και στη συνέχεια εκπαίδευσε το εαυτό σου στο να το καταφέρει.

Οι άνθρωποι σέβονται εκείνους που κατέχουν κάποια “δεξιότητα”. Η ανάπτυξη μιας δεξιότητας χρειάζεται επιμονή, υπομονή, αγάπη και πειθαρχία. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι που θα το καταλάβουν (αμέσως), απλά πρέπει να καταλάβουν ότι είσαι πολύ καλός σε αυτό!

Θυμήσου, ότι μόλις γίνεις καλός σε αυτό το κάτι, φρόντισε να παραμείνεις τόσο ταπεινός όσο χρειάζεται, έτσι ώστε να μην δείχνεις υπερόπτης και κακός.. Πρώτα δείξε εσύ σεβασμό!

Είναι σημαντικό να προσφέρεις και να δέχεσαι τον σεβασμό στη δουλειά σου και στη καθημερινότητα σου.

Οι #4 απλοί τρόποι θα σου δώσουν πολύ περισσότερη ενέργεια και δύναμη να αντιμετωπίζεις τις περιπτώσεις όπου φαίνεται να χάνεις αυτό τον σεβασμό..

Οπότε:

  • Δώσε και Δείξε Σεβασμό Πρώτα Εσύ

  • Κρατήστε τα όρια

  • Αισιοδοξία

  • Κάνε το καλύτερο

Ακολουθώντας αυτούς τους τρόπους θα σε βοηθήσει να κερδίζεις συνεχώς τον σεβασμό.

Εάν τα παραπάνω σου φαντάζουν δύσκολα, δοκίμασε να εφαρμόζεις έστω ένα κάθε φορά στη καθημερινότητα σου. Όταν αισθάνεσαι καλά.. συνέχισε με το επόμενο!

Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι.. Να το κάνεις για Εσένα!

Νιώσε το συναίσθημα.. Σκέψου και Δράσε!

Δοκίμασε το.. Δεν θα το μετανιώσεις που το έκανες.

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για εσένα, κάνε share και βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, να Ζεις Δυνατά και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

Όνειρα ή Όνειρο.. | Πολλά ή Ένα.. | Μεγάλα ή Μικρά..

Ελευθερία.. Υπάρχει σαφής ορισμός ή είναι κάτι υποκειμενικό;

 

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου… Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

pos-na-ziseis-mia-eytyxismeni-zwi

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο