Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

Τι είναι πιο δύσκολο; Να βγάζεις 1.000 ευρώ τον μήνα ή 100.000 ευρώ το μήνα;

Τι είναι πιο δύσκολο; Να έχεις μια μέτρια σχέση έναν σύντροφο που να μην σου αρέσει και πολύ ή να έχεις τον άντρα ή την γυναίκα των ονείρων σου;

Τι είναι πιο δύσκολο; Η διάθεση σου να είναι τη μία έτσι και την άλλη αλλιώς και να είσαι λίγο χαρούμενος, λίγο στεναχωρημένος, λίγο θυμωμένος... ή να είσαι κάθε στιγμή μέσα στο πάθος;

Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πιο δύσκολο είναι να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Πιστεύουν πως το πιο δύσκολο είναι να βγάλουν 100.000 ευρώ τον μήνα. Ή το να έχουν μία σχέση πάθους και να είναι ευτυχισμένοι, πλήρεις. Να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της ζωής τους. Ισχύει όμως αυτό; Θα το δούμε παρακάτω.

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Αποφάσισε να παίρνεις εσύ κάθε απόφαση στη ζωή σου

Πώς να αυξήσεις και να αναπτύξεις την συνειδητότητα σου;

Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι σε μία σχέση και πώς να τους εξαλείψεις

Τα #5 tips για μια ζωή χωρίς άγχος και γεμάτη χαρά 

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

Paron-Life Coaching

Stoxoi-nlp

Empodia-Life Coaching

Life Coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

Τι είναι πιο δύσκολο; Να βγάζεις 1.000 ευρώ τον μήνα ή 100.000 ευρώ το μήνα;

Τι είναι πιο δύσκολο; Να έχεις μια μέτρια σχέση έναν σύντροφο που να μην σου αρέσει και πολύ; Ή να έχεις τον άντρα ή την γυναίκα των ονείρων σου;

Τι είναι πιο δύσκολο; Η διάθεση σου να είναι μία έτσι και μία αλλιώς και να είσαι λίγο χαρούμενος, λίγο στεναχωρημένος, λίγο θυμωμένος... ή να είσαι κάθε στιγμή μέσα στο πάθος;

Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πιο δύσκολο είναι να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Πιστεύουν πως το πιο δύσκολο είναι να βγάλουν 100.000 ευρώ τον μήνα. Ή το να έχουν μία σχέση πάθους και να είναι ευτυχισμένοι, πλήρεις. Να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της ζωής τους. Ισχύει όμως αυτό; Θα το δούμε παρακάτω.

Πώς δουλεύει ο εγκέφαλος μας

Καταρχήν, να μοιραστώ μαζί σου πώς δουλεύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Φαντάσου τον εγκέφαλο σαν ένα έξυπνο σπίτι. Τι είναι τα έξυπνα σπίτια; Έξυπνα σπίτια είναι εκείνα τα σπίτια που ξέρουν πότε πρέπει να ρίξουν τα παντζούρια, πότε πρέπει να ανοίξουν οι τέντες, πότε πρέπει να ανοίξει ή να κλείσει ο θερμοσίφωνας, πότε πρέπει να ανοίξουν ή να κλείσουν τα φώτα και κάνουν όλες αυτές τις λειτουργίες μόνα τους, αυτόματα. Είναι εκπληκτικά τα έξυπνα σπίτια γιατί δουλεύουν για εμάς χωρίς εμάς.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο εγκέφαλος μας. Ποιο είναι λοιπόν το κοινό στοιχείο του εγκεφάλου μας με τα έξυπνα σπίτια; Ότι δουλεύουν για εμάς χωρίς εμάς. Αλλά για να δουλέψει σωστά το έξυπνο σπίτι για εσένα και να ανοίξει τον θερμοσίφωνα όποτε εσύ το θέλεις , για να κατεβάσει τις τέντες όταν εσύ το χρειάζεσαι και γενικά να κάνει όλες τις λειτουργίες που μπορεί όποτε εσύ το θέλεις, πρέπει να προγραμματιστεί σωστά και να προγραμματιστεί σωστά από εσένα.

Σωστός προγραμματισμός

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον εγκέφαλο. Για να κάνει αυτά που θέλεις, όποτε τα θέλεις, με τον τρόπο που θέλεις έτσι ώστε να έχεις τα χρήματα που αξίζεις, τη σχέση που ονειρευόσουν αλλά πάνω απ' όλα την διάθεση που θα σου δώσει την δυνατότητα στο τέλος της ζωής σου να πεις “Άξιζε αυτό το δώρο της ζωής” πρέπει να προγραμματίσεις πολύ σωστά τον εγκέφαλο σου.

Φαντάσου λοιπόν ότι για να προγραμματίσεις το έξυπνο σπίτι βρίσκεσαι μπροστά σε έναν πίνακα ελέγχου που έχει πάρα πολλά κουμπιά. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις τρία κουμπιά, το ένα που θα σου ανοίξει το φως του σαλονιού, το δεύτερο που θα σου ανοίξει το φως της κουζίνας και το τρίτο που θα σου ανοίξει τον υπολογιστή σου. Ανάλογα με το ποιο κουμπί θα πατήσεις, θα ενεργοποιηθεί και η αντίστοιχη συσκευή, η αντίστοιχη λειτουργία. Τι γίνεται όμως; Όταν ενεργοποιείς το λάθος κουμπί τότε δεν μπορείς να έχεις τις δυνατότητες που θα είχες εάν ενεργοποιούσες το σωστό κουμπί.

Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί;

Πες μου λοιπόν με το χέρι στην καρδιά, τι σου δίνει μεγαλύτερη αίσθηση της απόλαυσης του να ξεπεράσεις τον εαυτό σου; Το να ξεπληρώσεις τους λογαριασμούς σου στο τέλος του μήνα ή το να μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να μπορείς να κεράσεις τους φίλους σου, να μπορείς να πας σε ένα ακριβό εστιατόριο, να μπορείς να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου; Τι σου δίνει μεγαλύτερη απόλαυση, το να έχεις έναν άνθρωπο να του κρατάς το χέρι χωρίς να σε ενδιαφέρει πάρα πολύ ή το να έχεις τον άνθρωπο που πραγματικά δεν βλέπεις την ώρα να περάσει για να τον συναντήσεις; Το να μην παίρνεις κάποια φάρμακα προκειμένου να βγει η μέρα ή το να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή και να βλέπεις τον ήλιο σαν ένα δώρο ζωής, ένα δώρο Θεού;

Τι είναι αυτό που θα δώσει περισσότερη κινητοποίηση στον εαυτό σου; Όταν ξέρεις ότι ζεις για να ξεπληρώσεις τους λογαριασμούς; Το να είσαι με έναν άνθρωπο που δεν σε ενδιαφέρει; Το να είσαι έτσι κι έτσι; Ή το να ζεις με πάθος, να έχεις τα χρήματα να κάνεις αυτά που θέλεις και να μοιράζεσαι την ζωή σου με τον άνθρωπο που αγαπάς;

Υπάρχουν πράγματι εμπόδια;

Είμαι σίγουρος πως η απάντηση σου είναι η δεύτερη εκδοχή. Τώρα να σε ρωτήσω κάτι ακόμη. Όταν έχεις αυτή την αίσθηση μέσα σου, αυτή τη φωνή, αυτή τη φωτιά, αυτό το πάθος μέσα σου, τότε ακριβώς δεν είναι που μπορείς να ξεπεράσεις πολύ πιο εύκολα τα εμπόδια; Για την ακρίβεια τότε ακριβώς δεν είναι που τα εμπόδια έπαψαν να είναι εμπόδια και είδες ότι απλά ήταν κάποιες πετρούλες στον δρόμο σου που τις προσπερνάς περπατώντας και συνεχίζεις;

Αυτό ακριβώς θέλω να σου εξηγήσω. Ότι όταν ενεργοποιείς εκείνο το τμήμα στον εγκέφαλο σου που δεν δημιουργεί, δεν ενεργοποιεί το πάθος, την έμπνευση τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και σε ποια παγίδα πέφτουν οι άνθρωποι; Κατεβάζουν πάρα πολύ τα standards τους, και επειδή τα κατεβάζουν τόσο πολύ δεν πετυχαίνουν. Γιατί; Γιατί δεν έχουν αυτή την κινητοποίηση, αυτό το πάθος, αυτή τη φλόγα μέσα τους για να κάνουν το αδύνατο δυνατόν. Και η επόμενη σκέψη που υπάρχει μέσα ποια είναι; “Μα άν δεν πετύχω αυτό που είναι πολύ απλό και βατό τότε θα πετύχω το άλλο που φαίνεται μεγάλο και τεράστιο;”

Μην κατεβάζεις τα standards σου

Αυτή είναι η δεύτερη παγίδα που πέφτουν αυτοί οι άνθρωποι και στο τέλος της ημέρας, στο τέλος της ζωής τους δεν έχουν προλάβει να ζήσουν τίποτα. Γιατί παγίδεψαν το μυαλό τους σε μία λάθος αλληλουχία σκέψεων. Να κατεβάσω τα standards μου για να είναι πιο εύκολο και αφού δεν μπορώ να πετύχω αυτό τότε θα μπορώ να πετύχω το άλλο; Όχι! Ποτέ δεν θα πετύχεις με αυτό τον τρόπο.

Γιατί ο Νο #1 παράγοντας που θα σε βοηθήσει να πετύχεις να ζήσεις μια εξαιρετική ζωή είναι η συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι κάθε στιγμή. Και για να βρεθείς σε μία εξαιρετική κατάσταση χρειάζεται να ευθυγραμμίσεις τον εαυτό σου με κάτι που πραγματικά σε εμπνέει, με κάτι που πραγματικά σου δίνει δύναμη. Γιατί η βενζίνη στη ζωή είναι το πάθος που έχεις μέσα σου. Αυτό είναι που θα σε σηκώσει το πρωί πριν ακόμα χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό είναι που ενώ θα ακούσεις έναν άνθρωπο να σου λέει “Μα δεν γίνεται αυτό που θέλεις” εσύ θα πεις “Δεν πειράζει , έλα να το δεις που εγώ θα το κάνω.” Αυτό είναι που θα βλέπεις τους άλλους ανθρώπους να αποτυγχάνουν και λες “Πολύ όμορφα! Είναι η ώρα, η δικιά μου στιγμή για να πετύχω.”

Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πετύχεις

Έτσι λοιπόν, αν θέλεις να πετύχεις, χρειάζεται να ενεργοποιήσεις εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου σου που θα εκκρίνει εκείνες τις ορμόνες και θα κάνει το σώμα σου να είναι ασταμάτητο. Θα κάνει το σώμα σου να ξυπνάει το πρωί, να αναλαμβάνει δράση, να προχωράει, να βλέπει τα εμπόδια για πετρούλες, γιατί είναι πετρούλες, να προχωράει, να συνεχίζει, και όταν αποκτήσει αυτό το επίπεδο δέσμευσης και δύναμης ώστε να ευθυγραμμιστεί με αυτό που πραγματικά θέλεις τότε και μόνο τότε θα μπορέσεις να πετύχεις τα όνειρα σου σε αυτή τη ζωή. Τα όνειρα σου.... Την ίδια σου την ζωή.

Έτσι λοιπόν εάν δεν έχεις πετύχει στην ζωή σου, τότε δεν έχεις τόσο υψηλά standards όσο θα έπρεπε. Άρα αν αποτυγχάνεις τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανεβάσεις τα standards σου. Μόνο όταν ανεβάσεις τα standards σου θα ενεργοποιήσεις αυτό το μέρος του εγκεφάλου σου που θα κάνει το αδύνατο δυνατό και το όνειρο σου πραγματικότητα.

Οι στόχοι σου

Έτσι λοιπόν γράψε κάτω τους στόχους σου και μοιράσου τους με τους φίλους σου και αν δεν γελούν τότε να ξέρεις ότι αυτοί οι στόχοι δεν είναι για εσένα. Πρέπει να τους κάψεις, να τους πετάξεις στα σκουπίδια και να ξαναγράψεις ξανά, να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου. Γράψε τους στόχους σου. Βρες τι θέλεις. Και θέλεις να είναι τόσο μεγάλο που όταν το λες στους φίλους σου τότε αυτοί να γελούν. Δεν πειράζει αν δεν μπορούν αυτοί να το δουν! Βγες έξω και βρες τους ανθρώπους που πραγματικά μπορούν να είναι σύμμαχοι, να είναι δίπλα σου στο όνειρο σου. Σε αυτό που εσύ βλέπεις ακόμη και αν οι άλλοι δεν το βλέπουν. Ένα είναι το σίγουρο. Όσο χαμηλώνεις τα standards σου τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες αποτυχίας. Όσο μεγαλώνεις τα standards σου τόσο ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες αποτυχίας και για την ακρίβεια μεγιστοποιείς όλη εκείνη την δυναμική που έχεις μέσα σου που αν την εκφράσεις θα πετύχεις τα όνειρα σου.

Να θυμάσαι... Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!!!

 

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο