Ποιο είναι το #2 συστατικό που οδηγεί στην επιτυχία;

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη:

Είτε εστιάζεις στα προβλήματα είτε στις δυσκολίες είτε στους περίεργους ένα είναι το σίγουρο... Θα σπάσεις το κεφάλι σου στο δέντρο. Δεν έχεις καμία ελπίδα. Πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στη λύση. Πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στο σημείο που θέλεις να πας. Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν καν να σκεφτούν ότι υπάρχει λύση. Ξέρεις γιατί; Όχι γιατί δεν υπάρχει αλλά γιατί ποτέ δεν εκπαίδευσαν αυτόν τον μυ μέσα στο μυαλό τους. Το μυαλό είναι σαν το σώμα. Εάν δεν περπατήσω ποτέ, τότε τα πόδια μου θα είναι ατροφικά. Εάν ξεκινήσω να περπατώ κάποια στιγμή θα δυναμώσουν. Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό.

Κάποιες δεξιότητες έχουν ατροφήσει από την αγυμνασιά. Εάν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να αποφασίσεις να γυμνάσεις εκείνα τα μέρη του μυαλού σου που θα σου δώσουν πρόσβαση στις επιλογές, στις λύσεις και στη δύναμη σου.

Εσύ που εστίαζες ως τώρα;

[Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορώ και διατηρώ αυτό το blog και όλα τα podcast και videos χωρίς διαφημίσεις, τελείως δωρεάν, επειδή μοιράζεσαι τις σκέψεις και πληροφορίες μου με τους φίλους σου! Θέλεις να εμβαθύνεις στην εκπαίδευση; Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120' που θα σε μάθεις πώς να πάρεις πίσω την χαμένη σου δύναμη και πώς να πετύχεις τους στόχους σου]

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ
nlp-life-coaching

 

life-coaching

 

life-coaching

 

online-courses

Σενάριο Video :

Γεια σου είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν το πάθος μέσα τους και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές ώστε να πετύχουν όλα όσα θέλουν και αξίζουν.

Στα προηγούμενα video ανέφερα τη σημασία των στόχων και το #1 συστατικό της επιτυχίας. Εάν δεν τα έχεις δει ακόμη τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις το πρώτο και το δεύτερο video μετά και στη συνέχεια επέστρεψε πίσω εδώ για να συνεχίσεις αυτή την εκπαιδευτική σειρά που θα σου επιτρέψει να μάθεις ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις προκειμένου να πετύχεις τους στόχους που θέλεις και αξίζεις.

Τώρα, εάν έχεις δει τα πρώτα #2 video μείνε εδώ μαζί μου. Πλέον ξέρεις γιατί πρέπει να να βάζεις στόχους, ξέρεις γιατί πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα σου.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για εσένα; Ποιος είναι αυτό που πρέπει να μάθεις και να εκπαιδευτείς ώστε μπορείς να διατηρείς το συναίσθημα του νικητή συνεχώς μέσα σου ώστε να κερδίσεις το παιχνίδι της ζωής;

Προτού σου αναφέρω το δεύτερο συστατικό της επιτυχίας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου μια ιστορία. Ξέρεις μου αρέσουν οι ιστορίες γιατί οι άνθρωποι μαθαίνουμε πιιο εύκολα και κάνουμε συνδέσεις που μας εξυπηρετούν προκειμένου να ευθυγραμμιστούμε με τους στόχους μας και τελικά να τους πετύχουμε.

Φαντάσου λοιπόν, ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα δάσος. Έχεις πάει στο δάσος για να κάνεις ελεύθερη κατασκήνωση. Είστε μια πανέμορφη και χαρούμενη παρέα. Τραγουδάτε. Γελάτε. Ξεχνάτε! και κάπως έτσι σας παίρνει ο ύπνος την πρώτη φορά που ακούτε τους στίχους από ένα όμορφο και αγαπημένο σας τραγούδι. Χρειάζονται λίγες ώρες για να ξημερώσει.

Ένας όμορφο ήλιος βρίσκεται πάνω ψηλά. Τα πουλάκια τραγουδούν. Οι μυρωδιές αγκαλιάζουν όλο σου το σώμα και μια αίσθηση χαράς γεμίζει τη ψυχή σου. Τι πιο όμορφο να ξυπνάς κάθε μέρα έτσι;

Έτσι σηκώνεσαι να πας να περπατήσεις με την παρέα σου και να ξεναγηθείτε στο δάσος. Ξαφνικά εκεί που περπατάτε αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια αρκούδα πίσω σας που ίσως δεν έχει και τις καλύτερες διαθέσεις για εσάς. Τότε αρχίζετε να τρέχετε.. και να τρέχετε.. και να τρέχετε.. μέχρι που βλέπετε μακριά στα 300 μέτρα να υπάρχει μπροστά γκρεμός, αριστερά δρόμο και πιο κοντά σε σχετικά πυκνή διάταξη κάποια δέντρα.

Εσύ τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή; Θα κοιτάξεις τα δέντρα; Θα κοιτάξεις τον γκρεμό; ή θα κοιτάξεις που είναι το κενό ανάμεσα στα δέντρα και που υπάρχει διάδρομος μπροστά και αριστερά για να συνεχίσεις να τρέξεις; Γιατί αποφάσισες να κοιτάξεις ανάμεσα στα δέντρα; και μπροστά αριστερά;

Αυτός είναι ο λόγος που η εστίαση είναι το #2 πιο σημαντικό στοιχείο για να πετύχεις στη ζωή σου.

Είτε εστιάζεις στα προβλήματα είτε στις δυσκολίες είτε στους περίεργους ένα είναι το σίγουρο... Θα σπάσεις το κεφάλι σου στο δέντρο. Δεν έχεις καμία ελπίδα. Πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στη λύση. Πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στο σημείο που θέλεις να πας. Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν καν να σκεφτούν ότι υπάρχει λύση. Ξέρεις γιατί; Όχι γιατί δεν υπάρχει αλλά γιατί ποτέ δεν εκπαίδευσαν αυτόν τον μυ μέσα στο μυαλό τους. Το μυαλό είναι σαν το σώμα. Εάν δεν περπατήσω ποτέ, τότε τα πόδια μου θα είναι ατροφικά. Εάν ξεκινήσω να περπατώ κάποια στιγμή θα δυναμώσουν. Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό. Κάποιες δεξιότητες έχουν ατροφήσει από την αγυμνασιά. Εάν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να αποφασίσεις να γυμνάσεις εκείνα τα μέρη του μυαλού σου που θα σου δώσουν πρόσβαση στις επιλογές, στις λύσεις και στη δύναμη σου.

Εσύ που εστίαζες ως τώρα;

Πάμε για δράση:

Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψε:

  1. Όλα τα προβλήματα που σε απασχολούν
  2. Τα γεγονότα ή καταστάσεις που είτε σκέφτεσαι είτε νιώθεις πως είναι η αιτία του προβλήματος
  3. Γράψε ξανά το γεγονός όσο πιο αντικειμενικά μπορείς χωρίς τη δική σου γνώμη
  4. Σαν εξωτερικός παρατηρητής βρες που είναι το δέντρο και που είναι το κενό ανάμεσα στα δέντρα
  5. Γνωρίζοντας που είναι το κενό τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα ώστε νε ξεφύγεις από την αρκούδα και να συνεχίσεις τις διακοπές σου με ασφάλεις αλλά και με όμορφες περιπετειώδεις μνήμες;
  6. Πότε θα ξεκινήσεις να τρέχεις;
  7. Πως θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για αυτό που κατάφερες;

Τέλος αυτό που μένεις τώρα είναι να εξασκήσεις πολλές φορές αυτόν τον μυ μέσα σου ώστε να γίνει τόσο μεγάλος και δυνατός που θα συμβαίνει μόνο του.

Έτσι λοιπόν, γνωρίζεις ότι πρέπει να βάλεις στόχους, γνωρίζεις γιατί πρέπει να γίνεις ο κυρίαρχος των συναισθημάτων σου, γνωρίζεις ότι πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στη λύση και όχι στο πρόβλημα γιατί θα σε φάει η αρκούδα. 🙂 Κάνε πρακτική σε αυτές τις δεξιότητες και έλα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουμε στο επόμενο συστατικό της επιτυχίας.

Επίσης, ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας για να έχεις ότι θέλεις στη ζωή σου είναι να ζεις με Πάθος! 🙂

Πρόγραμμα Επίτευξης Στόχων

Οι #5 και #1 δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξεις για να πετύχεις τους στόχους που θέλεις και αξίζεις στη ζωή σου:

Πρώτο Video  |  Δεύτερο Video  |  Τρίτο Video  |  Τέταρτο Video  |  Πέμπτο Video   |  Έκτο Video

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο