Πώς να μετατρέψεις την ρουτίνα της ζωής σε ένα δώρο αγάπης

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να βαριέται;Οποτεδήποτε και εάν πιάσεις τον εαυτό σου να βαριέται, να ξέρεις πως είναι ένα σημάδι, ότι έχεις χάσει την αίσθηση της επίγνωσης της στιγμής. 

Μπορείς να σκεφτείς, ότι αυτή η αίσθηση της βαρεμάρας είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.  Όταν ζεις στο “απόλυτο” της στιγμής είναι αδύνατον να βαρεθείς. Το μυαλό αδυνατεί να μπει σε αυτή τη κατάσταση όταν αγκαλιάζεις τη στιγμή και είσαι παρόν σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Σου παραθέτω μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείς να αυξήσεις την ικανότητά σου, να ζεις στο τώρα :

  1. Να είσαι περίεργος. Να ρωτάς “γιατί” όπως κάνουν τα μικρά παιδιά. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Και γιατί το άλλο; Γιατί αυτό δουλεύει με αυτόν τον τρόπο; Γιατί αυτό δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο;Τι θα γινόταν εάν δούλευε με αυτόν τον τρόπο;
  2. Ξεκίνησε να κάνεις τα πάντα ανάποδα. Πλύνε τα δόντια σου με το άλλο χέρι. Ξεκίνα να περπατάς με το αντίθετο πόδι. Ανακάλυψε, άλλους τρόπους για να επικοινωνείς με τους ανθρώπους.
  3. Όπου και εάν πηγαίνεις, φρόντισε να αλλάξεις τη διαδρομή. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό σε μερικές περιπτώσεις, φρόντισε να κοιτάς από την άλλη πλευρά του δρόμου καθώς ταξιδεύεις.
  4. Φρόντισε πρώτα να λες και μετά να κάνεις αυτό που είναι να κάνεις. Για παράδειγμα : Προτού πας στην κουζίνα, πες ότι θα πάω στην κουζίνα. Προτού ανοίξεις την πόρτα, πες ότι θα ανοίξεις την πόρτα. Σε ένα με δυο λεπτά θα εκπλαγείς από την αίσθηση που θα νιώθεις σε όλο σου του σώμα όταν έχεις επίγνωση για το καθετί που κάνεις. Θα νιώσεις και θα παρατηρήσεις καταστάσεις και πράγματα που δεν είχες φανταστεί πως υπήρχαν.
  5. Κάνε ενός λεπτού σιγή μέσα στο μυαλό σου, κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάθισε και παρατήρησε τι συμβαίνει γύρω σου, τι βλέπεις, τι ακούς, τι νιώθεις, τι σκέφτεσαι, τι λες στον εαυτό σου και κάθετί που μπορεί να υπάρχει και μπορείς να το αντιλαμβάνεσαι. Εάν το μυαλό σου θέλει να συνεχίζει να είναι φλύαρο και να δυσκολεύεται να σωπάσει, τότε κάνε μια ερώτηση στον εαυτό σου :

Αναρωτιέμαι, ποια θα είναι η επόμενη σκέψη;

Να μείνεις σε εγρήγορση ώστε να παρατηρήσεις ποια θα είναι η επόμενη σου σκέψη… Νιώσε την αίσθηση που αφήνει στο σώμα και την καρδιά σου, η σιωπή του μυαλού!

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι δούλοι των σκέψεων τους. Νομίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Αυτός είναι ό λόγος που βασανίζονται και δυστυχούν. Μην το επιτρέψεις αυτό στον εαυτό σου. Το μυαλό είναι ένα όργανο όπως και τα άλλα όργανα του σώματός σου. Το μυαλό φαίνεται να μοιάζει σαν ένα δώρο εάν μάθεις να το χρησιμοποιείς.

Απέφυγε να αφήσεις κλειστό αυτό το δώρο με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι έχεις στα χέρια σου ένα τετράγωνο κουτί με μια κορδέλα που το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει το δωμάτιο σου, χωρίς καμία χρησιμότητα. Άνοιξε το δώρο σου, μάθε να το λειτουργείς και ζήσε μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή!

Να θυμηθείς να γράψεις τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια!

Επίσης, να θυμηθείς να κάνεις like και να το μοιραστείς με τους φίλους σου αυτό το άρθρο, σε περίπτωση που πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο