Πώς επηρεάζουν τα ζώδια τις σχέσεις των ανθρώπων;

Πιστεύω ότι οι σχέσεις των ανθρώπων και μπορούν και δεν μπορούν να επηρεαστούν από τα ζώδια. Η αστρολογία είναι μια πανάρχαια επιστήμη, που μελετά τις σχέσεις των πλανητών και πως αυτές επηρεάζουν τον άνθρωπο άρα και τη σχέση του. Είναι μια επιστήμη που εάν κάποιος τη γνωρίσει σε βάθος μπορεί να έχει ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια του. Παρόλα αυτά όμως, όπως όλα τα εργαλεία είναι πολύ σημαντικό πως θα το χρησιμοποιήσουμε.

Πολλοί άνθρωποι, που έρχονται να κάνουμε NLP Life coaching έχουν μια κοινή αμφιβολία: Αναρωτιούνται εάν θα μπορούσε να ξεφύγει η ποιότητα της σχέσης τους με τον αγαπημένο τους, από αυτά που καθορίζουν τα ζώδια.

Είναι αρκετά πολύπλοκο το ζήτημα αλλά έχει ενδιαφέρον να το αναλύσω όσο πιο σύντομα γίνεται.

 Πριν πολλά χρόνια, ήμουν στο χώρο της στρατολόγησης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, και είχα την τύχη να γνωρίσω τη Δήμητρα. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος χαρούμενος που όχι μόνο αγαπάει την αστρολογία αλλά έχει σπουδάσει πάνω σε αυτόν τον τομέα. Παρότι την γνώριζα μερικές μέρες, μου ζήτησε την ημερομηνία γέννησής μου. Μετά από λίγο ήρθε και μου έδωσε πολλές πληροφορίες που είχαν συμβεί στη ζωή μου.

Όπως καταλαβαίνεις έπαθα σοκ. Ως τότε δεν πίστευα τίποτα από αυτά και κάποιες φορές έφτασα στο σημείο να γίνω αρνητικός. Το πιο παράδοξο της υπόθεσης, ήταν ότι είχε ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας, στο να προβλέπει τους υποψήφιους συνεργάτες, που είχαν στείλει βιογραφικό  σε επίπεδο ενδυμασίας , ψυχολογίας και συμπεριφοράς.

Αυτό για μένα, ήταν το σημείο κλειδί για να πιστέψω στα ζώδια και πως μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση μας, με τον εαυτό μας αλλά και τη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους π.χ. τον άνθρωπο που αγαπάς. Καθώς τα χρόνια περνούσαν και έμπαινα όλο και πιο βαθιά σε αυτό που λέγεται άνθρωπος, ψυχολογία, σύμπαν, ζωή έφθασα στο σημείο να κάνω μια ερώτηση φιλοσοφική :

Τα ζώδια επηρεάζουν τις σχέσεις μας ή η πίστη μας στα ζώδια επηρεάζει τις σχέσεις μας?

Βρέθηκα σε ένα δίλημμα : Τελικά ισχύουν τα ζώδια? Είναι απλά θέμα πεποιθήσεων ή είναι θέμα επιλογής; Προσωπικά πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι τα ζώδια, εάν κάποιος γνωρίζει το αντικείμενο και ασχολείται σοβαρά όπως η Δήμητρα, μπορεί να πάρει πολλές πληροφορίες. Είναι μια επιστήμη πολλών χρόνων. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα ζώδια, αλλά η σημασία που θα δώσεις σε αυτά που θα μάθεις. Με άλλα λόγια ο βαθμός της πίστης σου σε αυτά, το πόσο πολύ θα ταυτιστείς με την πληροφορία.

Παρόλο αυτά, τα ζώδια και μερικά βασικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν στις συμπεριφορές των ανθρώπων, είναι το πρώτο πλάνο μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η γνώση και οι τρόποι που μπορείς να ξεφύγεις από αυτό.


Σταμάτα να παίρνεις τις μετρητοίς ότι σου λένε. Σταμάτα να περιορίζεις τον εαυτό σου. Σταμάτα να κάνεις αλήθεια τις γνώμες των άλλων ανθρώπων ή επιστημόνων. Η εξέλιξη ήρθε γιατί κάποιοι δεν σταμάτησαν να ψάχνουν. 

Σε αυτό το σημείο ήθελα να καταλήξω στο ότι εάν βάλεις στόχο να αποκτήσεις τη ζωή που θέλεις, μην περιορίσεις τον εαυτό σου μέσα από αυτά που λένε οι επιστήμες.


Για παράδειγμα :

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Ας το δούμε από διάφορες θεωρίες και επιστήμες :


Με λίγα λόγια αν θα ήθελα να σου μείνει κάτι από αυτό το άρθρο είναι τo εξής :

Ότι και να συμβαίνει στη ζωή σου… Ότι και να έχει συμβεί στη ζωή σου… Ότι και να θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου, μπορείς να το κάνεις. Σε οποιαδήποτε κατηγορία ή θεωρία και αν τοποθετήσεις τον εαυτό σου, να ξέρεις υπάρχει τρόπος σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλαίσιο, να μπορείς να ξεφύγεις από την υπάρχουσα κατάσταση και να δημιουργήσεις μια άλλη.

Όλες οι θεωρίες είναι σωστές. Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ χρειάζεται να συμφωνήσεις και να περιορίσεις τον εαυτό σου. Γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Επέλεξε να γίνεις η εξαίρεση του κανόνα. Επέλεξε να είσαι ο  άνθρωπος που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά. Ξεπέρασε τα κόμπλεξ και τους περιορισμούς, και ξέφυγε από την πορεία που χάραξαν ή θέλουν να χαράξουν, οι άλλοι για σένα. Όποιοι και εάν είναι αυτοί.

Είσαι άνθρωπος. Έχεις όλα όσα έχουν και οι άλλοι άνθρωποι και εάν χρειαστείς κάτι άλλο μπορείς να το αποκτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι έχεις την επιλογή να ζήσεις με τον τρόπο που σου αξίζει.

Κλείσε το άρθρο τώρα… Και βγες έξω να πάρεις αυτό που σου αξίζει και σε προσωπικό και σε συντροφικό και σε συναισθηματικό επίπεδο. Αλλά προτού το κάνεις καθόρισε τι σου αξίζει και ποιος είσαι!

Γιατί είσαι ένας άνθρωπος που μπορείς και σου αξίζει να ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!