Μήπως η κατάθλιψη είναι πιο κοντά απ’ όσο πιστεύεις;

Σενάριο Video :

Η κατάθλιψη μπορεί να είναι πιο κοντά από ότι πιστεύεις

Νομίζω ότι η κατάθλιψη, μπορεί είναι πολύ πιο κοντά από όσο πιστεύεις. Αυτή τη στιγμή που βλέπεις αυτό το video τα στατιστικά λένε, πως ο ένας στους δέκα ανθρώπους, πεθαίνουν από κατάθλιψη, και ότι σε περίπου πέντε χρόνια από τώρα θα πεθαίνει από κατάθλιψη ο ένας στους δυο.

Απίστευτο; Όταν διάβασα την έρευνα από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ανατρίχιασα. Είναι δυνατόν στον 20ο αιώνα που οι άνθρωποι “έχουμε τα πάντα” να πεθαίνουμε από κατάθλιψη σε τέτοιο μεγάλο ποσοστό;

Αυτό το video θα ήθελα να το αφιερώσω, με πολλή αγάπη στους ανθρώπους που αναζητούν τρόπους να γλιστρήσουν από την ασθένεια της κατάθλιψης. Σε ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει πολλά χρόνια και δεν τα έχουν καταφέρει. Σε ανθρώπους που θέλουν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.

Δεδομένου ότι πριν από πολλά χρόνια, είχα κατάθλιψη και είχα φθάσει σε σημείο απελπισίας, μη μπορώντας να βρω τους τρόπους να ξεφύγω από αυτήν, θα ήθελα να ξέρεις ότι τρέφω απόλυτο σεβασμό και στην προσπάθεια σου αλλά και σε αυτό που πραγματικά είσαι. Γιατί ακόμη και εάν δεν σε ξέρω, ξέρω ποιος είσαι. Και αυτό που θέλουμε να κάνεις μέσα από αυτό το video είναι να μπει μέσα σου ο πρώτος σπόρος, για να ανακαλύψεις ποιος είσαι πραγματικά και να αποφασίσεις εάν η κατάθλιψη είναι κάτι που σου ταιριάζει πλέον ή είναι μια παρελθοντική κατάσταση για σένα.

Στη δυτικές κοινωνίες συνήθως οι άνθρωποι πιστεύoυμε ότι τα συναισθήματα είναι κάτι άυλα ξορκισμένα πράγματα που έρχονται και μας βρίσκουν χωρίς να μπορούμε να επέμβουμε σε αυτά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα και δείχνει απόλυτη έλλειψη γνώσης σχετικά με το τι είναι σύναισθημα και πως δημιουργείται.

Για να το θέσω απλά. Συναίσθημα είναι το αποτέλεσμα της δεξιότητας σου, να χρησιμοποιείς τον εγκέφαλο σου με έναν ενδυναμωτικό τρόπο, για σένα και τη ζωή σου. Είναι ακριβώς όπως το τρέξιμο. Εάν κάνεις διατροφή, γυμναστική και καλή προπόνηση κάποια στιγμή θα έχεις και αντοχή και υγεία και ευεξία. Eάν δεν τα κάνεις, κάποια στιγμή ίσως να φθάσεις στο σημείο να μην μπορείς να περπατήσεις από το πάχος. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι εκτός του ελέγχου σου. Αυτό σημαίνει ότι το αν δεν μπορείς να περπατήσεις ή αν μπορείς να τρέχεις δέκα χιλιόμετρα είναι καθαρά θέμα απόφασης του τι θα κάνεις καθημερινά με το σώμα σου.

Έτσι ακριβώς είναι και με το μυαλό. Εάν θα νιώθεις κατάθλιψη ή εάν θα νιώθεις ευτυχισμένος θα καθοριστεί, από το πόσο είσαι διαθέσιμος να μάθεις να χρησιμοποιείς το μυαλό σου ώστε να βρίσκεται σε κατάσταση ευτυχίας.

Τι χρειάζεται να κάνεις βήμα προς βήμα για να απελευθερώσεις την κατάθλιψη από τη ζωή σου.

  1. Βαθμολόγησε από το 0 ως το 10 πόσο βιώνεις την κατάθλιψη στην καθημερινότητα σου. Το δέκα είναι δεν αντέχω άλλο τον εαυτό μου και το μηδέν είναι δεν γνωρίζω αυτό το συναίσθημα.
  2. Παρατήρησε πότε το νιώθεις. Τι συμβαίνει όταν μπαίνεις σε αυτό το συναίσθημα; Συμβαίνει κάτι συγκεκριμένο; ή απλά δεν έχεις τι να κάνεις και νιώθεις κατάθλιψη;
  3. Εάν θα ήσουν χαρούμενος/η τι απόφαση θα δεσμευόσουν να πάρεις, σαν πρώτο βήμα ώστε να διαχειριστείς το γεγονός ή την κατάσταση ή την μνήμη που σου προκαλούσε κατάθλιψη;
  4. Εάν θα μπορούσες να ακολουθήσεις το πρώτο βήμα για σένα, πως θα ένιωθες αφού το έχεις ολοκληρώσει; Τι αλλάζει στη ζωή σου; Πώς είναι διαφορετικά τώρα τα πράγματα για σένα;
  5. Όταν ένιωθες κατάθλιψη τι έκανες; π.χ. Κλεινόσουν στον εαυτό σου; Δεν έβγαινες έξω; Δεν έτρωγες ή έτρωγες πολύ; Αν επρόκειτο στο μέλλον να νιώσεις κατάθλιψη τι θα μπορούσες να κάνεις όσο βρίσκεται στην αρχή; π.χ. Να κάνεις πουσάπς; Να χορέψεις ένα ζεμπέκικο; Να βάλεις το χέρι σου στη μύτη; Να φωνάξεις μπροστά στον κόσμο ότι τους αγαπάς; Τι θα μπορούσες να κάνεις;
  6. Να επαναλαμβάνεις τα προηγούμενα βήματα μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η κατάθλιψη.
  7. Εάν νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι ακόμη τότε μπορείς συμβουλευτείς έναν αποτελεσματικό NLP Life Coach που μπορεί να παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα στη ζωή σου και να τον ρωτήσεις πώς θα μπορούσες όχι μόνο να απαλλαγείς μόνιμα από την κατάθλιψη αλλά και πώς θα μπορούσες να είσαι ευτυχισμένος και να ζεις με Πάθος!

Να θυμάσαι ότι εσύ είσαι αυτός που ελέγχει τις σκέψεις σου είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Το μόνο που χρειάζεται να μάθεις είναι το πως λειτουργεί ο ασυνείδητος νους. Τότε ανοίγουν οι πόρτες των δυνατοτήτων για σένα και τη ζωή σου. Το συναίσθημα καθορίζεται από την ποιότητα της επικοινωνίας σου με τον ασυνείδητο νου σου. Αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα απόφασης.

Ρώτησε λοιπόν τον εαυτό σου : Ποια είναι η ζωή που σου αξίζει; Τι θέλεις από τη ζωή σου;

Θέλεις να είσαι μέσα στην κατάθλιψη ή μέσα στην ευτυχία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να είσαι εδώ και να βλέπεις αυτό το video μπορείς να είσαι ευτυχισμένος, έτσι δεν είναι;

Και να θυμάσαι,

κάθε λεπτό,

κάθε στιγμή,

Ζήσε με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!