10 Επιστημονικά δεδομένα που πρέπει να ξέρεις για την αγάπη

Η αγάπη είναι αυτό που ο κάθε άνθρωπος κάνει τα πάντα για να νιώσει.  Κατέχει πολλές ερμηνείες  και είναι η αιτία για ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων. 

Η αγάπη μπορεί να έρθει σε πολλές μορφές, αλλά γνωρίζεις ότι υπάρχει μια επιστήμη πίσω από την αγάπη;

Εδώ είναι 10 επιστημονικά δεδομένα για την αγάπη που πρέπει να γνωρίζεις.


Οι Επιστήμονες λένε ότι ο έρωτας  δημιουργεί αρκετά από τα ίδια είδη ευφορίας που οι χημικές ουσίες προκαλούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διεγείρει 12 περιοχές του εγκεφάλου ακριβώς την ίδια στιγμή. Το οποίο μπορεί  να εξηγήσει γιατί όταν ερωτευόμαστε, συνεχώς ζητάμε όλο και περισσότερο από αυτό.

 


Οι ερευνητές έχουν βρει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ έχουν κάποιο πόνο αμέσως καταπραΰνεται και έχουν την αίσθηση της αγάπης και πάλι.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Οι άνθρωποι προσελκύονται και προσκολλούνται στην ευτυχία σαν νυχτοπεταλούδες στο φως, έτσι όταν κάποιος είναι εξαιρετικά ευτυχής θα προσελκύσει και άλλους στην ευτυχία! Επίσης, το χαμόγελο είναι εξίσου μεταδοτικό.


Οι άνθρωποι που συναντιούνται σε επικίνδυνες καταστάσεις συγκριτικά με εκείνους που συναντιούνται σε καταστάσεις ηρεμίας, είναι πιο πιθανό να ερωτευθούν.

 


Μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο τρία λεπτά συνεχόμενου κοιτάγματος στα μάτια δύο ερωτευμένων ανθρώπων αρκεί για να συγχρονιστούν οι παλμοί τους.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Ζήσε με πάθος! 

Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης