Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου;


Ο σκοπός της ζωής είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία σου. Γιατί πρέπει να έχεις έναν ξεκάθαρο και ακριβή στόχο. Αυτό θα σε βοηθήσει να διοχετεύσεις όλη σου την ενέργεια σε αυτό που θέλεις. Πρώτα χρειάζεται να γνωρίζεις το αποτέλεσμα που έχεις δεσμευτεί να φέρεις. Έπειτα, είναι απαραίτητο να ρωτήσεις πολλές φορές τον εαυτό σου γιατί το θέλεις και γιατί να αναλάβεις δράση.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γνωρίζεις το σκοπό της ζωής σου. Έχοντας την αίσθηση του σκοπού της ζωής σου, εξασφαλίζεις στον εαυτό σου μια κινητήρια δύναμη που θα σε ωθήσει να μετατρέψεις την επιθυμία σου σε πραγματικότητα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο: Έχω ένα όνειρο και στόχο. Όταν έχω ένα όνειρο, τότε έχω λόγους να πιέσω τον εαυτό μου να περάσει μέσα από αναπόφευκτα εμπόδια που θα βρεθούν στην πορεία προς το όνειρό μου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις γιατί θέλεις να περάσεις μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Πρώτα πρέπει να σχεδιάσεις το πλάνο και ώστε να γνωρίζεις πού στοχεύεις. Στη συνέχεια θα έχεις μαζί σου τους απαραίτητους οδηγούς. Κάνοντας αυτά θα μπορείς να περάσεις τους σκοπέλους που θα συναντήσεις και να συνεχίσεις μπροστά προς το όραμά σου.


Ο σκοπός της ζωής σού δίνει τη συναισθηματική κινητοποίηση γιατί να κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να δημιουργήσεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Για παράδειγμα, ένα πράγμα που μπορεί να πει κάποιος: «Θέλω να γίνω εκατομμυριούχος επειδή θα είμαι σε θέση να βοηθώ παιδιά που χρήζουν βοήθειας» Αυτό κάνει τη διαφορά. Αναπτύσσει την περηφάνια με την οποία μπορείς να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο. Να συνεισφέρω σε άστεγους ή να δημιουργήσω χαρούμενες στιγμές τόσο για μένα όσο για τους ανθρώπους που αγαπώ.

Όταν νιώσεις απόλυτα γιατί να κάνεις κάτι, τότε θα δημιουργήσεις ένα συναισθηματικό ενθουσιασμό που θα σου δώσει την ώθηση που θα σε εκτοξεύσει στο μπροστά προς το αποτέλεσμα που θέλεις.

Ο σκοπός της ζωής σου είναι ο λόγος που θέλεις αυτό που θέλεις. Ο λόγος που θέλεις αυτό που θέλεις θα σε κινητοποιήσει τόσο πολύ που, δεν θα είναι καμιά δυσκολία ικανή να σε αποσπάσει από το μονοπάτι της επιτυχίας σου.

Εάν βρήκες αξία σε αυτό το άρθρο, μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου!

Οι #8 συνήθειες που χρειάζεται να έχεις για μια πιο ισχυρή και υγιή σχέση

Αν θες να ζήσεις σε βάθος την αγάπη δεν πρέπει να κρύβεσαι από αυτήν

www.manolisischakis.gr

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!