Είναι καθαρά θέμα χρόνου…

Η διαχείριση του χρόνου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, καθώς η καθημερινότητά μας γεμίζει με διάφορες υποχρεώσεις και καθήκοντα. Για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας όσο το δυνατόν καλύτερα, πρέπει να ακολουθούμε ορισμένα βασικά στοιχεία που συνεισφέρουν στην αποτελεσματική διαχείρισή του.

Πρώτον, πρέπει να καθορίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές μας προτεραιότητες και να δώσουμε  προσοχή σε αυτές τις δραστηριότητες. Διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων, μπορούμε να καθοδηγούμε τη δραστηριότητά μας και να αξιοποιούμε τον χρόνο μας στο μέγιστο δυνατό.

Δεύτερον, θα πρέπει να οργανώσουμε το χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατανέμουμε τη διάθεσή μας κατάλληλα στις διάφορες δραστηριότητες. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να δοθεί προσοχή στο πλάνο και τον προγραμματισμό της καθημερινότητας.

Θα πρέπει να κάνουμε χρήση τεχνολογικών βοηθημάτων, όπως ενός ημερολογίου, για να βοηθηθούμε στην οργάνωση των δραστηριοτήτων μας.

Τέλος, η αυτοπειθαρχία είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τη διαχείριση του χρόνου. Χρειάζεται να είμαστε αποφασιστικοί και πρόθυμοι για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε ορίσει και τα προσωπικά μας, ώστε να αποφεύγουμε την υπερβολική κούραση και την αποθάρρυνση που μπορεί ίσως να εμφανιστεί με τον καιρό.

Άρα, για να συνοψίσουμε, για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, πρέπει να καθορίσουμε τις πραγματικές μας προτεραιότητες, να οργανώσουμε το χρόνο μας, να χρησιμοποιούμε τεχνολογικά βοηθήματα και να προσέχουμε την αυτοπειθαρχία μας.

Να ζεις με πάθος!


Μανώλης

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!