Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμη και εάν δεν είσαι

Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας σου. Αν θέλεις πραγματικά στη ζωή σου να ευημερείς, συναισθηματικά, προσωπικά, οικονομικά χρειάζεται να γίνεις εξαιρετικός στην επικοινωνία. Αν θέλεις πραγματικά στη ζωή σου να αλλάξεις άρδην τα αποτελέσματα σου, όχι αύριο, όχι σε ένα χρόνο, όχι σε μια άλλη ζωή αλλά σε αυτήν, τώρα, χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς.

Και όταν λέω να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς τι εννοώ; Η επικοινωνία είναι ένας τεράστιος παράγοντας. Πραγματικά είναι ένας παράγοντας που κάθε πρόβλημα που υπάρχει στη ζωή έρχεται από έλλειψη επικοινωνίας. Είτε έλλειψη επικοινωνίας με τον εαυτό μου, είτε έλλειψη επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους.


Αλλά, αυτό στο οποίο θα ήθελα να εστιάσουμε σήμερα είναι ένα και μοναδικό πράγμα. Το Νο #1 μυστικό για να γίνεις εξαιρετικός στην επικοινωνία σου, ακόμα κι αν δεν είσαι καλός, είναι η ειλικρίνεια. Και όταν λέω ειλικρίνεια τι εννοώ; Αυτά που λες, οι λέξεις που εκφράζεις, να ευθυγραμμίζονται με αυτό που πιστεύεις, με αυτό που είσαι. Να αποφεύγεις να λες ψέματα. Να αποφεύγεις να το παίζεις κάποιος. Να αποφεύγεις να θέλεις να πεις κάτι άλλο από αυτό που θα ήθελες να πεις.

Είναι πολλές φορές προτιμότερο, να επικοινωνήσεις με έναν άνθρωπο λέγοντας του “Δεν είμαι έτοιμος να σου μιλήσω”, “Δεν θέλω να στο πω”, “Ας το αφήσουμε καλύτερα”, παρά να πεις κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ξέρεις για ποιο λόγο; Γιατί η επικοινωνία δεν βασίζεται στις λέξεις που λέμε αλλά βασίζεται στην μη λεκτική επικοινωνία. Οι λέξεις που λέμε επηρεάζουν μόνο κατά 7% το αποτέλεσμα της επικοινωνίας μας. Ενώ το άλλο 93% είναι η φυσιολογία μας και η φωνή μας. Η φυσιολογία μας και η φωνή μας είναι αυτά που επηρεάζουν πραγματικά το αντίκτυπο που έχουν οι λέξεις μου σε σένα. Αυτό που εσύ λες σε έναν άλλον άνθρωπο.

Πόσες φορές λοιπόν, δεν έχεις δει έναν άνθρωπο και λες: “Χμμ. Κάτι δεν μου πάει.” Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ανθρώπους να λένε: “Μα του μιλάω και δεν με καταλαβαίνει”, “Του μιλάω και δεν με ακούει”, “Δεν με νοιάζεται”. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; Γιατί κάποια στιγμή, όταν δεν συμβαδίζει αυτό που λέμε με αυτό που εκφράζουμε, με αυτό που πιστεύουμε, με αυτό που πραγματικά είναι μέσα μας, τότε ο άλλος αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη του στο όνομα μας. Και δεν φταίμε εμείς. Δεν φταίει αυτό που είμαστε. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι πρέπει να γίνουμε ειλικρινείς. Πρώτα… με τον εαυτό μας. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους. Οι άλλοι θα έρθουν και θα φύγουν από τη ζωή μας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι εγώ και ο εαυτός μου. Έτσι δεν είναι;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Πάμε λοιπόν, να περάσουμε στην δράση. Η θεωρία ποια είναι; Πρέπει αυτό που λέω να συμβαδίζει με αυτό που κάνω. Να συμβαδίζει με αυτό που πιστεύω. Με τη ζωή μου.


Παρατήρησε τώρα, ο σκοπός του μηνύματος που θέλεις να περάσεις σχετίζεται με αυτό που υπάρχει μέσα σου; Γιατί πολλοί άνθρωποι αυτό που κάνουν τι είναι; Θέλουν να πουν κάτι αλλά είτε φοβούνται, είτε θέλουν να αποφύγουν μια κατάσταση, και λένε κάτι άλλο. Το λένε με έναν άλλο τρόπο, αποφεύγουν, το πάνε μέσω Μελβούρνης. Γίνε ειλικρινής εάν θέλεις να έχεις δυνατές σχέσεις και να πετύχεις στη ζωή σου ότι θέλεις.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!