Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

Έχεις νιώσει ποτέ το άγχος να σε κατακλύζει;

Έχεις νιώσει ποτέ το άγχος να σε ακινητοποιεί;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις παγώσει από το άγχος και ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και όλα φαίνονται βουνό;

Δεν είσαι μόνος! Οι περισσότεροι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες βιώνουν ένα άγχος σε βαθμό που πραγματικά τους κάνει την ζωή δυσλειτουργική. Το άγχος όμως, και αυτό χρειάζεται να το ξέρουμε όλοι οι άνθρωποι, αυτό που κάνει είναι το εξής: Είναι μια ασυνείδητη διαδικασία που βοηθάει τον εαυτό μας ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους.

Πώς μπορεί λοιπόν το άγχος, αντί να γίνεται εμπόδιο στην επιτυχία σου, να γίνεται δημιουργικό και αποτελεσματικό;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

H δεξιότητα της ηγεσίας μέσα από #4 βήματα για να την αναπτύξεις

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αλλάξεις μόνιμα την ζωή σου

Πώς να απελευθερωθείς μια για πάντα από τις κρίσεις πανικού

Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

efta vimata epityxias

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

Apofaseis-Life Coaching

 

Aytopepoithisi-nlp

 

Agapa ayto pou kaneis-Life Coaching

 

Antilipseis-nlp

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να δίνουν πνοή στο όνειρο τους με το WYS System και το VAR Protocol, που έχει σχεδιαστεί για όσους διψούν πραγματικά να πετύχουν σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Έχεις νιώσει ποτέ το άγχος να σε κατακλύζει;

Έχεις νιώσει ποτέ το άγχος να σε ακινητοποιεί;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι έχεις παγώσει από το άγχος και ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και όλα φαίνονται βουνό;

Δεν είσαι μόνος! Οι περισσότεροι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες βιώνουν ένα άγχος σε βαθμό που πραγματικά τους κάνει την ζωή δυσλειτουργική. Το άγχος όμως, και αυτό χρειάζεται να το ξέρουμε όλοι οι άνθρωποι, αυτό που κάνει είναι το εξής: Είναι μια ασυνείδητη διαδικασία που βοηθάει τον εαυτό μας ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Βοηθάει να είμαστε σε εγρήγορση. Προέρχεται από τα παλιά χρόνια. Αλλά τι είναι αυτό τελικά που συμβαίνει μέσα μας και ενώ ένα υπέροχο εργαλείο έχει έρθει στην ζωή μας για να μας την κάνει ακόμα πιο εύκολη, εμείς το χρησιμοποιούμε εναντίον μας και είναι σαν να στέλνουμε το μαχαίρι πάνω μας; Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Τα πάντα είναι δώρο στην ζωή

Καταρχήν τα πάντα είναι δώρο στην ζωή. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι το εξής: Οι άνθρωποι δεν ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε τα δώρα στην ζωή. Κι όταν ένα δώρο δεν ξέρουμε να το χρησιμοποιήσουμε τότε το επόμενο βήμα είναι να γίνει το ίδιο το δώρο, αυτό που μπορεί να μας καταστρέψει την ζωή ή να μας την κάνει πάρα πάρα πολύ δύσκολη.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Πάνε πάρα πολλά χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει πάρα πολλά ψυχοσωματικά. Ο λόγος ποιος ήταν; Ότι ήμουν γεμάτος άγχος. Από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι κάτω στα δάχτυλα των ποδιών μου. Για ποιον λόγο λοιπόν βίωνα αυτή την κατάσταση σε καθημερινή βάση και σε μέγιστη ένταση; Ο λόγος ήταν ότι δεν είχα καμία σχέση με τον εαυτό μου. Δεν είχα καμία σχέση με τα συναισθήματα μου μα πάνω απ' όλα δεν ήξερα πως να χρησιμοποιώ το μυαλό μου.

Όταν λοιπόν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε πως να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, τότε αυτό τι κάνει; Μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με αποτέλεσμα βάζει σε εγρήγορση το σώμα για να μπορεί να αντεπεξέλθει.

Θυμήσου λοιπόν παλιά που ήμασταν στις ζούγκλες και στα δάση. Τι κάναμε; Έπρεπε το σώμα να μπει σε έκτακτη ανάγκη για να είμαστε ασφαλείς. Βέβαια δεν κινδυνεύουμε από τα ζώα τώρα στην σύγχρονη εποχή αλλά αυτός ο μηχανισμός υπάρχει μέσα μας. Όταν λοιπόν έμαθα πως να χρησιμοποιώ το μυαλό και το σώμα μου και πως το ένα με το άλλο να αλληλοβοηθιούνται τότε όλα άλλαξαν.

Βήματα για μια ζωή γεμάτη ηρεμία

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που ακολούθησα εγώ αλλά και τα βήματα που ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και πραγματικά βοηθούν τον εαυτό τους να ζήσουν μια ζωή χωρίς άγχος γεμάτη ηρεμία;

Τα βήματα λοιπόν που είναι καλό να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

  1. Παρατήρησε πότε βιώνεις αυτό το άγχος;

Κάποιοι άνθρωποι λένε το βιώνω πάντα. Παρ' όλα αυτά παρατήρησε ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν το βιώνεις.

  1. Παρατήρησε πότε δεν βιώνεις το άγχος

Τι είναι αυτό που συμβαίνει όταν βιώνεις το άγχος και τι είναι αυτό που συμβαίνει όταν δεν βιώνεις το άγχος. Τι είναι αυτό που κάνεις μέσα στο μυαλό σου; Τι σκέφτεσαι; Ποια είναι η επικοινωνία που έχεις με το βαθύτερο εαυτό σου; Θέλω να αποκωδικοποιήσεις αυτόν τον διάλογο.

π.χ. Θέλω να δώσω εξετάσεις και λέω μέσα μου “Αποκλείεται να πετύχω”. Ή θέλω να μιλήσω σε κόσμο και λέω “Ω, θα τα κάνω μαντάρα τώρα. Όλος ο κόσμος θα μιλάει για εμένα κι εγώ θα γίνω ρεζίλι.”

Θέλω να εντοπίσεις βασικά αυτόν τον εσωτερικό διάλογο. Αυτή την φωνή που έως τώρα σε αποδυνάμωνε. Κι αυτό που θέλω να κάνεις είναι το εξής: Καταρχήν να θυμάσαι πως το άγχος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συναίσθημα που είναι εδώ για να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη απόδοση σε αυτό που θέλεις να κάνεις.

Έτσι λοιπόν, αφού αποκωδικοποιήσεις τον διάλογο και ξέρεις πως το άγχος είναι εδώ για να σε βοηθήσει, ρώτησε τον εαυτό σου: “Ποια είναι η εσωτερική συζήτηση που εάν αποκτήσεις τότε το άγχος δεν θα έχει χώρο να υπάρχει;” Και αντικατέστησε αυτή την συζήτηση και άρχισε να την λες πάρα πολλές φορές στον εαυτό σου και με πάρα πάρα πάρα πολύ ένταση. Να το νιώθεις σε όλο σου το σώμα.

Κάνε αυτό τη νέα σου πραγματικότητα. Να το επαναλάβεις τόσες φορές μέχρι να νιώσεις ότι είσαι πάρα πολύ εξοικειωμένος με αυτό και το άγχος πλέον είναι παρελθόν έτσι ώστε να ανοίξουν μπροστά σου οι δρόμοι της ηρεμίας, της χαράς, της ευτυχίας και της ζωής που πραγματικά θέλεις και αξίζεις.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!!!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο