Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμη και εάν δεν είσαι

Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμη και εάν δεν είσαι

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη:

Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμη και εάν δεν είσαι

Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας σου. Αν θέλεις πραγματικά στην ζωή σου να ευημερείς, συναισθηματικά, προσωπικά, οικονομικά χρειάζεται να γίνεις εξαιρετικός στην επικοινωνία.

Αν θέλεις πραγματικά στην ζωή σου να αλλάξεις άρδην τα αποτελέσματα σου, όχι αύριο, όχι σε ένα χρόνο, όχι σε μια άλλη ζωή αλλά σε αυτήν, τώρα, χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς.

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Τα #5 tips για μια ζωή χωρίς άγχος και γεμάτη χαρά

Πώς να γίνεις ο πιο σημαντικός άνθρωπος για τον σύντροφο σου;

Πώς να καλλιεργήσεις το πάθος στην σχέση σου για να την δυναμώσεις

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να γίνεις ο Life Coach του εαυτού σου;

Πώς να αξιοποιήσεις το μυαλό σου για μέγιστη απόδοση;

efta vimata epityxias

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

Amfivolies-Life Coaching

Epitevgma-nlp coaching

Niki sti zoi-nlp

Pisti-Life CoachingΣενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

Το μυστικό για να γίνεις καλός στην επικοινωνία ακόμη και εάν δεν είσαι

Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας σου. Αν θέλεις πραγματικά στην ζωή σου να ευημερείς, συναισθηματικά, προσωπικά, οικονομικά χρειάζεται να γίνεις εξαιρετικός στην επικοινωνία. Αν θέλεις πραγματικά στην ζωή σου να αλλάξεις άρδην τα αποτελέσματα σου, όχι αύριο, όχι σε ένα χρόνο, όχι σε μια άλλη ζωή αλλά σε αυτήν, τώρα, χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς.

Και όταν λέω να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς τι εννοώ; Η επικοινωνία είναι ένας τεράστιος παράγοντας. Πραγματικά είναι ένας παράγοντας που κάθε πρόβλημα που υπάρχει στη ζωή έρχεται από έλλειψη επικοινωνίας. Είτε έλλειψη επικοινωνίας με τον εαυτό μου, είτε έλλειψη επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους.

Ειλικρίνεια

Αλλά, αυτό στο οποίο θα ήθελα να εστιάσουμε σήμερα είναι ένα και μοναδικό πράγμα. Το Νο #1 μυστικό για να γίνεις εξαιρετικός στην επικοινωνία σου, ακόμα κι αν δεν είσαι καλός, είναι η ειλικρίνεια. Και όταν λέω ειλικρίνεια τι εννοώ; Αυτά που λες, οι λέξεις που εκφράζεις, να ευθυγραμμίζονται με αυτό που πιστεύεις, με αυτό που είσαι. Να αποφεύγεις να λες ψέματα. Να αποφεύγεις να το παίζεις κάποιος. Να αποφεύγεις να θέλεις να πεις κάτι άλλο από αυτό που θα ήθελες να πεις.

Είναι πολλές φορές προτιμότερο να επικοινωνήσεις με έναν άνθρωπο λέγοντας του “Δεν είμαι έτοιμος να σου μιλήσω”, “Δεν θέλω να στο πω”, “Ας το αφήσουμε καλύτερα”, παρά να πεις κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ξέρεις για ποιο λόγο; Γιατί η επικοινωνία δεν βασίζεται στις λέξεις που λέμε αλλά βασίζεται στην μη λεκτική επικοινωνία. Οι λέξεις που λέμε επηρεάζουν μόνο κατά 7% το αποτέλεσμα της επικοινωνίας μας. Ενώ το άλλο 93% είναι η φυσιολογία μας και η φωνή μας. Η φυσιολογία μας και η φωνή μας είναι αυτά που επηρεάζουν πραγματικά το αντίκτυπο που έχουν οι λέξεις μου σε εσένα. Αυτό που εσύ λες σε έναν άλλον άνθρωπο.

Πόσες φορές λοιπόν δεν έχεις δει έναν άνθρωπο και λες: “Χμμ. Κάτι δεν μου πάει.” Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ανθρώπους να λένε: “Μα του μιλάω και δεν με καταλαβαίνει”, “Του μιλάω και δεν με ακούει”, “Δεν με νοιάζεται”. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; Γιατί κάποια στιγμή, όταν δεν συμβαδίζει αυτό που λέμε με αυτό που εκφράζουμε, με αυτό που πιστεύουμε, με αυτό που πραγματικά είναι μέσα μας, τότε ο άλλος αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη του στο όνομα μας. Και δεν φταίμε εμείς. Δεν φταίει αυτό που είμαστε. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι πρέπει να γίνουμε ειλικρινείς. Πρώτα... με τον εαυτό μας. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους. Οι άλλοι θα έρθουν και θα φύγουν από την ζωή μας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι εγώ και ο εαυτός μου. Έτσι δεν είναι;

Αυτό που λες πρέπει να συμβαδίζει με αυτό που κάνεις

Πάμε λοιπόν, να περάσουμε στην δράση. Η θεωρία ποια είναι; Πρέπει αυτό που λέω να συμβαδίζει με αυτό που κάνω. Να συμβαδίζει με αυτό που πιστεύω. Με την ζωή μου.

  1. Γράψε λοιπόν σε ένα χαρτί με ποιον άνθρωπο θέλεις να επικοινωνήσεις κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

  2. Γράψε ποιος είναι ο σκοπός αυτής της επικοινωνίας σου με αυτόν τον άνθρωπο

  3. Σημείωσε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσεις με αυτόν τον άνθρωπο

  4. Σημείωσε ποιος τρόπος θα ήταν αυτός που δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσεις και ποιος ήταν ο τρόπος που μέχρι τώρα επικοινωνούσες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Παρατήρησε τώρα, ο σκοπός του μηνύματος που θέλεις να περάσεις σχετίζεται με αυτό που υπάρχει μέσα σου; Γιατί πολλοί άνθρωποι αυτό που κάνουν τι είναι; Θέλουν να πουν κάτι αλλά είτε φοβούνται, είτε θέλουν να αποφύγουν μια κατάσταση, και λένε κάτι άλλο. Το λένε με έναν άλλο τρόπο, αποφεύγουν, το πάνε μέσω Μελβούρνης. Γίνε ειλικρινής εάν θέλεις να έχεις δυνατές σχέσεις και να πετύχεις στην ζωή σου ότι θέλεις.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο