Η αγωνία της τελειότητας

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Πόσοι άνθρωποι δεν νιώθουν αγωνία στην καθημερινότητα τους;

Πόσοι άνθρωποι δεν νιώθουν ότι πρέπει να είναι τέλειοι;

Αναρωτιέμαι :

Για ποιο λόγο να έχω αγωνία;

Για ποιο λόγο να πρέπει να είμαι τέλειος; ή τι με κάνει να πιστεύω ότι δεν είμαι ήδη;

Στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι αναλωνόμαστε σε έναν αγώνα ανεύρεσης του χαμένου θησαυρού. Ψάχνουμε, αναζητούμε, αγωνιούμε, απογοητευόμαστε αλλά τι είναι όλα αυτά; Είναι η ζωή που θέλεις;

Η επίγνωση μιας κατάστασης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας για να μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Εάν δεν έχουμε επίγνωση, τότε απλά περιφερόμαστε μάταια πάνω στη γη, χωρίς λόγο και με πολύ αγωνία για το πως θα είναι το μέλλον μας. Έστω και εάν αυτό το μέλλον είναι είτε το επόμενο δευτερόλεπτο ή τα επόμενα χρόνια.

Κάποια στιγμή στη ζωή μου,  ανακάλυψα (στη δεύτερη φάση της ζωής μου), ότι πετυχαίνω τους στόχους μου αλλά δεν έχω ποιότητα ζωής. Βέβαια, αυτό ήταν καλύτερο από την πρώτη φάση της ζωής μου που ούτε πετύχαινα τους στόχους μου ούτε είχα ποιότητα ζωής. Ωστόσο πάντα έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου :

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Το να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, είναι καλό αλλά δεν είναι αρκετό. Εάν δε μάθουμε να ζούμε τη ζωή μας με πάθος… Εάν δε ζήσουμε ευτυχισμένοι… Εάν δεν απολαύσουμε την κάθε στιγμή τότε ποιο είναι το νόημα;

Μέσα σε όλη αυτή την εσωτερική αναζήτηση, ανακάλυψα ότι καθημερινά είχα μια τεράστια αγωνία να είμαι τέλειος… να τα κάνω όλα τέλεια… Ποτέ και τίποτα δεν με ικανοποιούσε! Το μόνο που προσέφερα στον εαυτό μου ήταν άγχος και αγωνία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι απέκτησα και έναν τεράστιο φόβο για την υγεία μου, αλλά και για το εάν θα μπορούσα να συνεχίσω να είμαι έτσι για όλη μου τη ζωή. Έβλεπα γύρω μου ανθρώπους να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Άνθρωποι δυναμικοί έπεφταν μπροστά στο τέρας της αγωνίας της τελειότητας.

Το μεγαλύτερο σοκ το έπαθα όταν ανακάλυψα, πως αυτό που  με κινητοποιούσε τελικά, δεν αφορούσε εμένα αλλά την εικόνα μου για τους άλλους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν μπορείς να αντιληφθείς τι ένιωσα, αλλά ανακάλυψα πως δεν είμαι ο εαυτός μου… Έπαιζα έναν ρόλο στη ζωή μου για να αποδείξω στους άλλους την αξία μου. Το αποτέλεσμα; Να με τρώει η αγωνία καθημερινά και οι άλλοι άνθρωποι να μη δίνουν καμία αξία σε μένα γιατί είχαν τις δικές τους ανησυχίες. Αγωνιούσαν και αυτοί για τη δική τους τελειότητα.

Όλα άλλαξαν όταν μια μέρα πήρα την απόφαση να σταματήσω να είμαι κάποιος άλλο. Να σταματήσω να αναζητώ την αξία μου μέσα από τους άλλους και να την αναζητώ μέσα από μένα. Να σταματήσω να αναζητώ που είμαι χειρότερος από τους άλλους ανθρώπους και να αναζητώ που είμαι καλός εγώ και τι είναι αυτό που αγαπώ να κάνω.

Τότε όλα άλλαξαν. Άλλαξαν απλά και σχετικά γρήγορα.  Έφυγε η αγωνία από πάνω μου. Έφυγε το άγχος και μια αίσθηση ηρεμίας και χαράς γέμισε το σώμα μου.

Πραγματικά δε ξέρω τι μπορεί να έχει νόημα για σένα στη ζωή σου, αλλά εάν θέλεις να ζήσεις μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή μπορείς να απαντήσεις τις παρακάτω ερωτήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο δώρο για σένα αλλά και το πρώτο βήμα για μια ποιοτική ζωή. Τη ζωή που θέλεις και αξίζεις!

Ερωτήσεις :

Μόλις απαντήσεις τις ερωτήσεις γράψε τι έμαθες για σένα από τις απαντήσεις που έδωσες και δεσμεύσου να αναλάβεις δράση για να περάσεις τη ζωή σου στο επόμενο στάδιο.

Να αγαπαςτον εαυτό σου και να Ζεις με πάθος.!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!