Βάζοντας πάλι τον εαυτό σου στο προσκήνιο


Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάτι που να σε κινητοποιήσει και να σε ξαναβάλει πάλι στο προσκήνιο. Εάν είσαι έτοιμος και θέλεις να πάρεις το τιμόνι του ηγέτη στη ζωή σου τότε οι επόμενες προτάσεις θα κάνουν ακριβώς αυτό για σένα.


Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την αποτυχία τρομακτική. Γι’ αυτούς το να αποτύχεις σε κάτι, οτιδήποτε είναι αυτό, από ένα απλό ή έναν μεγάλο στόχο, είναι αρκετό, για να εγκαταλείψουν. Για τους επιτυχημένους ανθρώπους  η αποτυχία είναι ο δάσκαλός τους. Από την άλλη η αποτυχία θα μπορούσε να είναι η μέτρηση του βαθμού της επιθυμίας για αυτό που θέλεις να κάνεις. Για πολλούς, πάντα είναι δύσκολη και αποθαρρυντική η στιγμή της αποτυχίας, αλλά εάν το επιλέξεις και γίνεις συνειδητός του αποτελέσματος τότε θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει  πάντα κάτι θετικό που βγαίνει από αυτή. Αντικατέστησε τη λέξη αποτυχία από το λεξιλόγιο σου με τη λέξη μη επιθυμητό αποτέλεσμα.  Ανέκαμψε κάθε φορά που φέρνεις ένα άλλο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις και απέφυγε καταστάσεις που σε έχουν κάνει να αποτύχεις στο παρελθόν. Φτιάξε μια σειρά επιτυχίας προσδιορίζοντας τις από τα μαθήματα των εμπειριών που είχες.


Οτιδήποτε είναι αυτό, ένας στόχος, μια εργασία, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα τραγούδι, ή μια πρόταση. Πάντα τελείωνε αυτό που ξεκινάς. Μην παρατάς τίποτα, ανεξαρτήτως σημασίας. Η εγκατάλειψη είναι μια μη λειτουργική συνήθεια, που υποδηλώνει αναβλητικότητα και κατ’ επέκταση έλλειψη κινήτρου. Εάν δεν έχεις κίνητρο τότε μη ξεκινήσεις. Είναι σαν να θέλεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο χωρίς καύσιμα. Τι θα συμβεί; Ποια θα είναι η αιτία;


Οι επιτυχίες πάντα πρέπει να επιβραβεύονται. Η επιβράβευση μπορεί να είναι οτιδήποτε, από 30 λεπτά αποχής από την εργασία ή μια εβδομάδα διακοπές σε ένα τροπικό νησί. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η επιτυχία σου, πάντα να επιβραβεύεις  τον εαυτό σου. Το να προσμένεις  κάτι, είναι το έναυσμα που θα διώξει την αδράνεια σου. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει μεγάλος ή μικρός στόχος. Το ένα εμπεριέχει το άλλο.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Ανεξαρτήτως πόσο ουσιαστικές ή μη φαίνονται να είναι, εξακολουθούν να είναι ιδέες που μπορούν να σε εμπνεύσουν για κάτι περαιτέρω. Όταν σου λείπει το κίνητρο, μια απλή μουτζούρα στο χαρτί μπορεί να κεντρίσει τον εγκέφαλο σου να δημιουργήσει και να φανταστεί. Επιπλέον, μια “ασήμαντη” ιδέα τώρα για το μυαλό σου μπορεί να είναι στο μέλλον ότι καλύτερο. Να θυμάσαι πάντα πως το παρελθόν δεν είναι ίδιο με το μέλλον.


Μην κυριεύεσαι από αρνητικά συναισθήματα όπως το συναίσθημα της απόγνωσης και της ήττας. Προσπάθησε να διοχετεύσεις τα συναισθήματα σου σε θετικές ενέργειες  όπως στην εξέλιξη ή την ολοκλήρωση της εργασίας σου. Πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν τα συναισθήματά τους. Είτε γιατί δεν τα αποδέχονται είτε γιατί νιώθουν ενοχές με αυτά είτε γιατί δεν έμαθαν. Σκέψου μόνο αυτό :

Ό,τι και εάν κάνουμε οι άνθρωποι το κάνουμε για ένα συναίσθημα είτε χαράς, είτε φόβου, είτε λύπης, είτε θυμού , είτε ενοχής είτε ευτυχίας, είτε γαλήνης , ανάλογα τον άνθρωπο. Εάν ισχύει αυτό τότε πώς γίνεται να τα παραβλέπουμε; Είναι σαν να έχουμε τρύπια παπούτσια, να κοιτάμε τα καινούργια παπούτσια του φίλου μας και να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε να μη βραχούν τα πόδια μας.


Τι είναι αυτό που σε παρακινεί; Μια καλύτερη ζωή; Μια ολοκληρωμένη εργασία; Μια αίσθηση επιτυχίας; Μια εικόνα; Ένας στόχος; Ό,τι και εάν είναι αυτό, ψάξε να ανακαλύψεις το συναίσθημα που είναι συνδεδεμένο με αυτή τη κατάσταση. Το συναίσθημα είναι αυτό που θα σε κινητοποιήσει ή αδρανοποιήσει. Έτσι λοιπόν, λόγω ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά κίνητρα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσδιορίσεις αυτό που εμπνέει σένα. Μετά ξεκίνα να δουλεύεις γι’ αυτό που θέλεις.


Ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων είναι αλλεργικοί στο να κάνουν κάτι παραγωγικό. Προτιμούν να βρίσκονται ξαπλωμένοι στον καναπέ χωρίς να κάνουν τίποτα και απλά να σκοτώνουν το χρόνο τους. Αυτό το είδος ύπαρξης προκαλεί τη δυστυχία. Όλο το σύμπαν βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Ό,τι είναι στάσιμο απλά πεθαίνει, αργά ή γρήγορα. Εάν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία, βγάλε τον εαυτό σου από το μακροχρόνιο θάνατο, δώσε του τη κατεύθυνση που χρειάζεται και σίγουρα θα κάνεις τη ζωή σου συναρπαστική.

Όχι ότι δεν είναι αλλά όσο σου λείπει το κίνητρο θα αποφεύγεις να κάνεις πράγματα που πρέπει να κάνεις ή εάν θέλεις πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία και την επιτυχία. Αν νομίζεις ότι μαθαίνεις μέσω της στάσης της αναβλητικότητας, κατέγραψε ποια είναι τα αποτελέσματα που σου δίνει και μετά μπορείς να επιλέξεις τι θα κάνεις με την αναβλητικότητα.


Ζεις στην απομόνωση; Είναι όλο και πιο συνηθισμένο στις μέρες μας οι άνθρωποι να χάνουν την επαφή τους γιατί η δουλειά μετατοπίζεται από το εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι. Αν και οι ιστοσελίδες των Social Media και η τεχνολογία προσπαθεί να συνδέσει τους ανθρώπους , τίποτα δεν συγκρίνεται με την διαπροσωπική επαφή. Γι’ αυτό βγες έξω, περπάτα, μίλα με τους φίλους σου, γνώρισε νέο κόσμο και εμπνεύσου μέσα από τις εμπειρίες σας.

Να θυμάσαι πως το μαχαίρι μπορεί να σου κάνει τη ζωή ποιο εύκολη αλλά μπορεί να σε σκοτώσει κιόλας. Εξαρτάται από το πως θα το χρησιμοποιήσεις. Έτσι είναι όλα τα εργαλεία που μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη αυτή την εποχή. Ωστόσο, ρώτησε τον εαυτό σου, εσύ πώς τα χρησιμοποιείς;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!