Το NLP μικραίνει την απόσταση από την οικονομική επιτυχία σου

Τι αποτρέπει τους ανθρώπους από το να πετύχουν οικονομικά και να έχουν αφθονία στη ζωή τους; Η απάντηση έρχεται μέσα από τη γνώση που μας δίνει ο NLP, όπου αναφέρει ότι το εμπόδιο εστιάζεται γύρω από την περιοριστική πεποίθηση που λέει “δεν υπάρχει δυνατότητα για οικονομική επιτυχία”. Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν μόνοι τους διάφορα εμπόδια, χωρίς να το γνωρίζουν πολλές φορές ~ ασυνείδητα,  που τους κρατάνε μακριά από το να έχουν την οικονομική επιτυχία που επιθυμούν. Και αυτό είναι που κάνει το NLP. Το NLP είναι το εργαλείο που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τι τους κρατάει πραγματικά μακριά και πώς να απελευθερωθούν από αυτό.

Αν έχεις περιοριστικές  πεποιθήσεις  σε σχέση με τα  χρήματα σε ένα ασυνείδητο επίπεδο, θα είναι δύσκολο να τις διώξεις, επειδή το  μυαλό σου, ασυνείδητα, από τη μια θα σε αποπροσανατολίζει και από την άλλη θα δυσχεράνει τις προσπάθειες σου για  να το πετύχεις. Γι ‘αυτό μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να ζουν με πολύ λιγότερα από αυτά που αξίζουν, σε ολόκληρη τη ζωή τους. Στην ουσία δεν πιστεύουν ότι είναι ικανοί να αποκτήσουν περισσότερα.

Ακόμα κι αν υπάρχει μια θετική πρόθεση πίσω από τα οικονομικά εμπόδια τους, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να την αναγνωρίσουν. Στη συνέχεια, υπάρχουν και εκείνοι που γνωρίζουν σε ποιο επίπεδο είναι η θετική πρόθεση, παρόλα αυτά, δεν ξέρουν πώς να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

Σε ένα συνειδητό επίπεδο, οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι κάνουν αυτό που είναι δυνατόν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Ωστόσο, υπάρχει πάντα αυτό το ασυνείδητο κομμάτι του εαυτού τους,  που δεν πιστεύει ότι μπορούν να είναι ικανοί για επιτυχία. Όσο περισσότερο ένα άτομο αποφεύγει το ασυνείδητο του, τόσα περισσότερα εμπόδια θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή του. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό.

Για παράδειγμα, σκέψου τα άτομα που γνωρίζεις, που έχουν διαβάσει  όλα τα βιβλία που έχουν σχέση με την οικονομική τους ανάπτυξη, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια οικονομικών  και εξακολουθούν να έχουν οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν είναι χρήσιμα, αλλά συχνά δεν φτάνουν στον «πυρήνα» του προβλήματος  τους, ο οποίος συνήθως είναι κάποιο είδος περιοριστικής πεποίθησης.

Οι άνθρωποι έχουν πολλές και  διαφορετικές πεποιθήσεις σε σχέση με τα χρήματα. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι οι εξής:

  • Χρειάζεται λεφτά για να βγάλεις λεφτά.
  • Δεν έχω αρκετά χρήματα για να πετύχω το σχέδιο μου.
  • Είμαι πολύ μεγάλος για να κάνω πράγματα, δεν ξέρω τι να κάνω.
  • Αν επενδύσω, η αγορά θα έχει πτώση, είμαι σίγουρος.
  • Τα οικονομικά είναι πάρα πολύ περίπλοκα για εμένα.
  • Υπάρχει μεγάλη κρίση στην αγορά, σιγά μην τα καταφέρω.

Αυτές είναι πεποιθήσεις (αιτία / αποτέλεσμα), το οποίο πραγματικά έχει να κάνει με επίτευξη επιτυχίας. Αυτού του είδους πεποιθήσεις περιορίζουν τους ανθρώπους, επειδή ψάχνουν για απαντήσεις έξω από τον εαυτό τους, όταν στην πραγματικότητα, τα κλειδιά για την ευημερία υπάρχουν μέσα τους.

Η αφθονία δεν είναι αυτό που έχει ένα άτομο. Είναι μια κατάσταση του μυαλού. Πολλοί άνθρωποι που πετυχαίνουν στη ζωή από οικονομική άποψη έχουν συχνά θετικές πεποιθήσεις σε σχέση με την ευημερία και την αφθονία. Όταν οι άνθρωποι αλλάζουν τρόπο σκέψης, δηλαδή τι περιοριστικές τους πεποιθήσεις τις αντικαθιστούν με ενδυναμωτικές πεποιθήσεις π.χ. από το “δεν είναι δυνατόν” στο “είναι δυνατόν” τότε αρχίζει και πυροδοτείτε μέσα τους μια σοφία που τους οδηγεί στην οικονομική επιτυχία.

Αντί να επικεντρωθούν σε ό, τι είναι δυνατόν, πολλοί άνθρωποι σπαταλάνε πολύ χρόνο να σκεφτούν γύρω από αυτό που δεν έχουν και σε αυτό που νομίζουν ότι δεν είναι δυνατόν. Μια συμπεριφορά που αναπτύσσουν, είναι να  θυμώνουν για την κατάσταση που βρίσκονται. Αυτό είναι κάτι που τους δημιουργεί περισσότερους περιορισμούς και εμπόδια στη ζωή τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να πας μπροστά στη ζωή, όταν είσαι ήρεμος, σε σχέση με το να έχεις συνέχεια ένα θυμωμένο ή μνησίκακο μυαλό.

 

Να σου θυμίσω πως θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου από κάτω στα σχόλια.

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο