O σωματικός πόνος συσχετίζεται με τον πνευματικό & συναισθηματικό πόνο

Μελέτες δείχνουν οτι ο σωματικός πόνος συσχετίζεται με τον Πνευματικό & συναισθηματικό πόνο


Η ζωή γίνεται σκληρή μερικές φορές. Κάποιες στιγμές τα σκαμπανεβάσματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξουθενωτικά. Αλλά ήξερες  ότι τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά  της σωματική σου υγεία; Ο Δρ Σούζαν Βαβέλ, ένας ψυχολόγος που ειδικεύεται στο τραύμα που προκαλείται από την κατάθλιψη, έγραψε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χρόνιος πόνος μπορεί να μην προέρχεται μόνο από σωματική βλάβη, αλλά και από το άγχος και συναισθηματικά ζητήματα.”

Πολλοί άνθρωποι είναι ήδη γνώστες  με το δεδομένο ότι η συναισθηματική φόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε στομαχόπονους, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, και πονοκεφάλους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει και άλλες σωματικές ενοχλήσεις, ακόμα και χρόνιους πόνους. Υπάρχει λογική εξήγηση γι ‘αυτό: μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι ανήσυχοι και στρεσαρισμένοι, έχουν τεταμένο και σφιγμένο μυϊκό σύστημα,  που με το πέρασμα του χρόνου έχει ως αποτέλεσμα οι μύες να κουράζονται και να γίνονται μη λειτουργικοί.

Θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει ψυχοσωματικά συμπτώματα ή συμπτώματα άγχους λόγω ανεπίλυτων συναισθηματικών θεμάτων.  Συχνά, ο πόνος σε κάποιες σωματικές λειτουργίες  προειδοποιούν ένα άτομο που εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια συναισθηματική φόρτιση οτι κάτι πρέπει να κάνει, όπως μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι των ανεπίλυτων τραυμάτων  στο νευρικό σύστημα. Λοιπόν, τι θα μπορούσαν οι διάφοροι πόνοι  που βιώνουμε στο σώμα να σημαίνουν;

1) Ο πόνος στο κεφάλι

Ο πόνος στο κεφάλι ,  όπως πονοκέφαλοι και ημικρανίες, μπορεί να προκληθεί από το άγχος της καθημερινής ζωής. Να προσπαθείς να βρίσκεις κάθε μέρα  χρόνο για να χαλαρώσεις. Κάντε κάτι να εκτονώνεις την ένταση.

2) Ο πόνος στο λαιμό

Εάν έχεις αίσθημα πόνου στον αυχένα και στον λαιμό, είναι μια ένδειξη ότι δυσκολεύεσαι να συγχωρήσεις τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου. Εάν αισθάνεσαι πόνο στο λαιμό, να επανεξέτασε όλα αυτά που αγαπάς στον εαυτό σου και στους άλλους. Συνειδητά προσπάθησε να δώσεις  συγχώρεση.

3) Ο πόνος στους ώμους

Ο πόνος στους ώμους, μπορεί να δείχνει ότι κουβαλάς  μια δυνατή συναισθηματική φόρτιση. Από εκεί βγαίνει και η ρήση “επωμίζομαι ένα πρόβλημα”.  Εστίασε σε  κάποια εφικτή επίλυση του προβλήματος  και  δέξου βοήθεια για το βάρος από άλλους ανθρώπους στη ζωή σου.

4) Ο πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης

Εάν αισθάνεσαι πόνο στο πάνω μέρος της πλάτης,  πιθανώς να αντιμετωπίζεις την έλλειψη συναισθηματικής στήριξης. Θα μπορούσε ακόμα να αισθάνεσαι μη αγαπητός ή θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα και οτι βάζεις την αγάπη σε δεύτερη μοίρα. Εάν δεν έχεις βρει ακόμα το ταίρι σου, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού.

5) Πόνος στους αγκώνες

Ο πόνος στους αγκώνες, έχει πολλές φορές  να κάνει με την αντίσταση που έχεις, στις αλλαγές της ζωή σου. Αν τα χέρια σου τα αισθάνεσαι σκληρά, μπορεί να σημαίνει ότι είσαι πάρα πολύ σκληρός στη ζωή σου. Ίσως να είναι τώρα η στιγμή να σκεφτείς να συμβιβαστείς με τις καταστάσεις τις ζωής σου ή τουλάχιστον, πήγαινε με τη ροή των πραγμάτων και η ζωή θα σου δείξει.

6) Πόνος στα χέρια

Με τα χέρια, φτάνεις τους άλλους και  συνδέεσαι. Εάν αισθάνεσαι πόνο στο χέρι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αφήνεσαι αρκετά ώστε να μπορέσεις να συνδεθείς με τους ανθρώπους. Προσπάθησε να κάνεις νέους φίλους. Προσπάθησε να συνδεθείς ουσιαστικά με τους ανθρώπους γύρω σου.

7) Πόνος στο ισχίο

Ο πόνος στο ισχίο δείχνει φόβο στην αλλαγή και μετακίνηση. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είσαι  αμετακίνητος και δεν θες  αλλαγές και μετακινήσεις. Μπορεί επίσης να δείχνει μια αδυναμίας  λήψης αποφάσεων. Εάν έχεις μεγάλες ιδέες, ήρθε η ώρα να πάρεις αποφάσεις.

8) Πόνος στα γόνατα

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να είναι από πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός μεγάλου Εγώ. Έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Γίνε λίγο πιο ταπεινός. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για εθελοντισμό. Βεβαιώσου ότι θυμάσαι ότι είσαι και εσύ θνητός. Είσαι απλά άνθρωπος.

9) Πόνος στο γάμπες

Ο πόνος στις γάμπες είναι πιθανό να προκαλείται από συναισθηματική ένταση του κάποιου είδους. Το στρες μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος. Η ζήλια είναι αυτή που προκαλεί συνήθως πολλούς πόνους στις γάμπες. ‘Ίσως να είναι η ώρα να αφήσεις πίσω σου κάτι που  κουβαλάς και δυσκολεύεσαι πολύ.

10) Πόνος στους αστραγάλους

Ο πόνος στους αστραγάλους σου μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι στερείσαι προσωπικής  ευχαρίστησης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σε καλομάθεις λίγο περισσότερο. Βάλε λίγο αλατοπίπερο στην ζωή σου.

11) Ο πόνος στα πέλματα

 Όταν είσαι σε  κατάθλιψη, ή έχεις πολύ αρνητικότητα μπορεί να νιώσεις κάποιο τέτοιο πόνο στα πέλματα. Ψάξε για τις μικρές χαρές της ζωής. Βρες ένα νέο κατοικίδιο ζώο ή ένα νέο χόμπι. Ψάξε για χαρά.

Ποτέ μην παραμελείς να ζητάς ιατρική γνωμάτευση, αλλά την επόμενη φορά που θα αισθανθείς κάποιο πόνο, προσπάθησε να κοιτάξεις μέσα στον εαυτό σου για να δεις τι σκέφτεσαι, τι νιώθεις, και ποια συναισθήματα καταπιέζεις. Ο πόνος λειτουργεί και ως πνευματικό προειδοποιητικό σημάδι ότι υπάρχει κάποια θεραπεία που πρέπει να ξεκινήσει.

 

 Ζήσε με πάθος!

Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120’… Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος; Μπορείς να πετύχεις; Εδώ θα βρεις την απάντηση και τον τρόπο…

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο