Τα 5 βήματα για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και άρχισε να παρατηρείς οτιδήποτε κάνεις. Όταν περάσουν επτά μέρες, ρώτησε τον εαυτό σου : Τι έμαθα; Τι δυνατότητες ανοίγει στη ζωή μου αυτή η γνώση;

Παρατήρησες πώς περπατάς, πώς κινείς τα χέρια σου , πώς σκέφτεσαι, πώς κάνεις τα πάντα;

Αναρωτιέμαι… ΠΩΣ απέκτησες αυτές τις γνώσεις;

Η απάντηση είναι απλή : Ακολούθησες μια έμφυτη διαδικασία.

Ποια είναι τα βήματα αυτής της διαδικασίας;

Πάνω σε αυτή την αποτελεσματική μέθοδο στηρίχτηκε και η δημιουργία του Νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP), καθώς και η δημιουργία του βιβλίου, NLP! Το κλειδί του μυαλού μας.

Αυτό σημαίνει πως το να έχεις αυτό που θέλεις είναι εφικτό. Μπορείς να αποκτήσεις ό,τι πραγματικά έχεις ονειρευτεί και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γιατί η δύναμη και η τεχνογνωσία για να το αποκτήσεις βρίσκεται μέσα σου. Το μόνο που χρειάζεται από σένα, είναι όχι μόνο να δεσμευτείς να ξεκινήσεις το ταξίδι προς τα μέσα σου αλλά και να το ολοκληρώσεις.

Ας δούμε τα πέντε βήματα, για να αποκτήσεις ότι θέλεις. Μπορεί να ακούγεται γενικό ωστόσο είμαι σίγουρος πως αναγνωρίζεις ότι η διαδικασία είναι μια. Αυτό που αλλάζει μπορεί να είναι το τελικό περιεχόμενο.

Είτε θέλεις να κόψεις το κάπνισμα, είτε να χάσεις κιλά, είτε να αυξήσεις το εισόδημά σου, είτε να βελτιώσεις την επικοινωνία σου με την ή τον σύντροφό σου, η διαδικασία είναι μια.


Το πρώτο βήμα είναι, να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά θέλεις. Χρειάζεται να θέσεις τον προσωπικό σου στόχο.  Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να γίνεις συγκεκριμένος. Όχι φιλοσοφίες και γενικολογίες.


Το δεύτερο βήμα είναι, να παρατηρήσεις τι κάνεις και εάν αυτό που κάνεις, σου δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις. Εάν όχι, τότε αναζητάς έναν άλλο άνθρωπο που έχει εκείνη τη συμπεριφορά που του δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις και εσύ.


Το τρίτο βήμα είναι, να αντιγράψεις τη συμπεριφορά βήμα προς βήμα. Χρειάζεται να τεμαχίσεις την κάθε του κίνηση στις μικρότερες δυνατές κινήσεις. Σαν να έπαιζε καρέ – καρέ μια ταινία.


Το τέταρτο βήμα είναι, να επιμείνεις μέχρι να πετύχεις. Εάν επιμένεις μέχρι να πετύχεις τότε δε θα αποτύχεις ποτέ. Απλά χρειάζεται να αλλάξεις αυτό που κάνεις, εάν δε σου δίνει το ίδιο αποτέλεσμα.


Το πέμπτο βήμα είναι ένα αποτέλεσμα. Εάν είναι αυτό που θέλεις, τότε να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. Εάν δεν είναι τότε αναζήτησε αυτό το ένα και μοναδικό συστατικό στη συμπεριφορά σου, που εάν αλλάξεις θα αλλάξει το αποτέλεσμα που δε θέλεις.

Αυτή η στρατηγική είναι και δοκιμασμένη και πετυχημένη. Χρησιμοποίησε την ακριβώς όπως περιγράφεται και πετυχαίνοντας μικρές καθημερινές νίκες στο τέλος θα κερδίσεις τη ζωή σου.

Το επόμενο βήμα είναι να αναλάβεις δράση. Πάρε ένα στύλο ή μολύβι, ένα χαρτί και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Τώρα, μπορείς να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις :

Τι θέλεις στη ζωή σου;

Ποια είναι η συμπεριφορά ή η στρατηγική που έχεις, που δε σου δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις;

Ποιος άλλος άνθρωπος έχει πετύχει αυτό που θέλεις και εσύ;

Τι χρειάζεται ώστε να καλλιεργήσεις την αξία της επιμονής;

Με ποιο τρόπο θα ήθελες να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου όταν θα έχεις αυτό που θέλεις;

Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί υπάρχει γνώση. Για να έχεις διαβάσει ως εδώ σημαίνει ότι κάτι θέλεις στη ζωή σου. Μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσεις παρακάτω;

Ζήσε με Πάθος!

Μάνος Ισχάκης

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!