Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει τη ζωή γρήγορα και απλά

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης! Αυτό που κάνω, είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να δίνουν πνοή στο όνειρο τους, χρησιμοποιώντας το WYS System και το VAR Protocol, το οποίο έχω δημιουργήσει για εκείνους που θέλουν και διψούν να πετύχουν σε προσωπικό, οικονομικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Έχεις νιώσει ποτέ, ότι έχεις χάσει το γέλιο από τα χείλη σου;

Έχεις νιώσει ποτέ πως η χαρά πλέον είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός;

Έχεις νιώσει ποτέ αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι “Πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό”, “Όλα τα βλέπω βουνό”, “Όλα είναι δύσκολα”, “Δεν μπορώ να χαρώ με τίποτα στη ζωή μου”;

Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι, στην σημερινή εποχή έχουν μπει σε ένα γρήγορο μοτίβο κίνησης, το οποίο πολλές φορές μας οδηγεί στο να χάνουμε την επίγνωση της καθημερινότητας, και να μην μπορούμε να την απολαμβάνουμε.

Γιατί η ζωή βρίσκεται στο τώρα, ούτε χθες, ούτε αύριο. Σήμερα ζούμε. Σήμερα απολαμβάνουμε στιγμές. Σήμερα, αν δεν παρατηρήσω την αίσθηση που έχω στο σώμα μου από αυτό που συμβαίνει, ακόμα και από το πιο απλό “Πλένω τα χέρια μου. Είναι ζεστό το νερό.” και να είμαι ευγνώμων που έχω ζεστό νερό.

Ή βλέπω αυτό το video και είμαι ευγνώμων που έχω laptop, έχω ρεύμα, έχω Internet, έχω όλα αυτά για να δω αυτό το video. Έχω όλα αυτά που χρειάζομαι για να πάρω την πληροφορία και την γνώση, να την εφαρμόσω και να αλλάξω τα αποτελέσματα στη ζωή μου.


Όμως δυστυχώς, οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή, τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε… Ξυπνάμε με ένα ξυπνητήρι, τρέχουμε στην δουλειά μας, γυρνάμε από την δουλειά μας, τα κάνουμε όλα μηχανικά και στο τέλος της ημέρας τι; Κενό. Και δεν είναι αυτή η ζωή που σου αξίζει. Έτσι δεν είναι;

Έγινε ένα πείραμα πριν από πάρα πολλά χρόνια, στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ήταν ένας βιολιστής ο οποίος ήταν πολύ ακριβοπληρωμένος,  την προηγούμενη μέρα ήταν πανάκριβο το εισιτήριο για να μπεις και να τον ακούσεις, να απολαύσεις την μουσική του. Πρόσεξε όμως. Την επόμενη ημέρα τον βγάλανε να παίξει στο μετρό. Ξέρεις τι έγινε; Μόνο ένας του άφησε λεφτά. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε… και δεν παρατηρούμε.


Αυτό λοιπόν, που σου ζητάω να κάνεις, είναι να βάλεις στη ζωή σου αυτό που έκανες στο παρελθόν, να γελάς. Γιατί φαντάσου όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχεις στη ζωή σου, πως θα άλλαζαν εάν ήσουν χαρούμενος, εάν γελούσες με αυτά; Τι κάνει λοιπόν το γέλιο; Το γέλιο καταρχήν γυμνάζει τους μυς του προσώπου. Όταν λοιπόν γυμνάζεις αυτούς τους μυς του προσώπου δίνεις ένα σήμα στον εγκέφαλο σου και του λες “Ουπς φίλε… Είμαι χαρούμενος. Είμαι εντάξει.” Μπορεί να μην ισχύει στο απόλυτο αλλά αυτό το σήμα παίρνει ο εγκέφαλος.

Για τον εγκέφαλο, δεν υπάρχει πραγματικότητα όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε σε συνειδητό επίπεδο. Για παράδειγμα, αν τώρα θυμηθείς κάτι ευχάριστο θα χαρείς. Αν θυμηθείς κάτι δυσάρεστο θα λυπηθείς. Τόσο απλό. Δεν έχει αλλάξει ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον, ούτε το παρόν. Αυτό που άλλαξε είναι το τι θυμήθηκες εσύ, άρα το τι εντολή έδωσες στον εγκέφαλο.

Άρα λοιπόν, όταν στον εγκέφαλο σου δίνεις αυτή την εντολή, της εκγύμνασης εκείνων των μυών που αντιπροσωπεύουν το γέλιο του στέλνεις το σήμα “Φίλε, είμαι πολύ καλά”. Και τότε ο εγκέφαλος σου αρχίζει να ανταποκρίνεται ανάλογα. Αυτό είναι το πρώτο καλό που γίνεται όταν αρχίζεις να γελάς.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Το δεύτερο καλό που συμβαίνει είναι το εξής: Καταρχήν αλλάζει η αναπνοή σου, αρχίζεις να αναπνέεις διαφραγματικά, και σ΄ αυτό να τονίσω ότι το 90% των ανθρώπων αναπνέουμε αν παρατηρήσεις από ψηλά στο στήθος, που είναι  προϊόν του φόβου, του άγχους, του στρες, άρα της κορτιζόλης αν το δούμε βιολογικά στο σώμα.

Άρα βοηθάς τον εαυτό σου να αναπνέει σωστά. Αναπνέοντας σωστά τι άλλο δίνεις στον οργανισμό σου; Του αλλάζεις την βιοχημεία. Αλλάζοντας την βιοχημεία σου τι άλλο κάνεις; Βοηθάς στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι λοιπόν τι γίνεται, από την στιγμή που βοηθάς στην κυκλοφορία του αίματος βοηθάς στην καλύτερη οξυγόνωση όλων των κυττάρων. Αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει… ΖΩΗ !!!!


Κλείσε την μύτη και το στόμα σου για πέντε λεπτά… Πλάκα κάνω. Κλείσε τη μύτη και το στόμα σου για μερικά δευτερόλεπτα. Θα δεις ότι θα αρχίσεις να στρεσάρεσαι.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι χωρίς φαγητό μπορείς να αντέξεις για κάποιες μέρες. Χωρίς νερό το ίδιο, αλλά χωρίς αναπνοή μόνο μερικά λεπτά. Φαντάσου λοιπόν ότι συνήθως στερούμε την αναπνοή, το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε οι άνθρωποι, από το σώμα μας πάρα πολλά χρόνια. Δεν έχουμε ολοκληρωμένη αναπνοή.

Άρα λοιπόν τι χρειάζεται να κάνεις; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις το γέλιο στην καθημερινότητα σου! Το βαθύ γέλιο. Αυτό το γέλιο που σε κάνει να θέλεις να κατουρηθείς. Πώς θα το κάνεις; Πολύ απλό. Βάλε λοιπόν έναν στόχο, δεσμεύσου κάθε φορά, κάθε μέρα να γελάς μερικές φορές. Δεν ξέρω πόσες θα είναι αυτές αλλά δεσμεύσου με τον εαυτό σου να γελάς. Πώς; Στην αρχή μπορείς να το κάνεις με το να προσποιηθείς κάτι. Μετά μπορεί να δεις κάτι ευχάριστο ή επέλεγε να μην είσαι σε τοξικά περιβάλλοντα.

Όπως και να έχει να θυμάσαι το εξής: Το γέλιο θα σε βοηθήσει να οξυγονώνεις καλύτερα το σώμα σου, στο κυκλοφορικό, στη διαφραγματική αναπνοή, και να γυμνάζεις τους μυς του προσώπου σου που αντιπροσωπεύουν την χαρά. Όλα αυτά θα τα πάρει ο εγκέφαλος και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δεις ότι αυθόρμητα χωρίς να το καταλάβεις θα είσαι πιο χαρούμενος. Και μάντεψε, όταν είσαι πιο χαρούμενος, όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, πως θα αλλάξουν όλα τα γεγονότα; Απλά και γρήγορα!

Γιατί τελικά δεν είναι το γεγονός το πρόβλημα αλλά από ποια οπτική γωνία βλέπουμε εμείς αυτό το γεγονός.

Βάλε το γέλιο στη ζωή σου! Άρχισε να χαμογελάς! Να περνάς υπέροχα! Να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!