Τι είναι ευτυχία και πώς μπορεί να γίνει τρόπος ζωής

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω, είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να απολαμβάνουν την στιγμή ώστε να ζήσουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Υπάρχουν τόσα βιβλία που αφορούν την ευτυχία, αλλά την ίδια στιγμή ο ένας στους δέκα πεθαίνει από κατάθλιψη, και σε μερικά χρόνια από τώρα θα πεθαίνει ο ένας στους δύο. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο εάν η ευτυχία μένει μέσα μας, κατοικεί μέσα μας, εάν έχουμε πρόσβαση τόσο γρήγορα στην ευτυχία, για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να τη νιώσουν;


Ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσα να ζήσω ευτυχισμένος, να νιώσω ευτυχισμένος αλλά δεν τα κατάφερνα. Μερικές φορές πίστευα ότι πρέπει να κάνω λεφτά. Δούλευα πάρα πολύ να κάνω πολλά λεφτά για να νιώσω ευτυχισμένος. Έβγαζα λεφτά… μάταιο. Έλεγα “Α! Τελικά πρέπει να πάρω μια μηχανή”, έπαιρνα την μηχανή… μάταιο. Μετά μου ερχόταν μια άλλη ιδέα που έλεγε “Α! Θα πάω να κάνω ελεύθερη πτώση.” Έκανα ελεύθερη πτώση… 50 δευτερόλεπτα ευτυχία και μερικές μέρες λιγότερη ευτυχία και μετά… μάταιο. Πήγαινα σε σεμινάρια. Έλεγα “Αυτό είναι. Πρέπει να πάω στο σεμινάριο.” και μετά από λίγο καιρό… μάταιο.

Και τελικά πήρα μια απόφαση,  είπα,  “Μήπως τελικά δεν υπάρχει ευτυχία; Μήπως η ευτυχία είναι μια προσωρινή κατάσταση; Μήπως η ευτυχία είναι στιγμές;” Και αν παρατηρήσεις οι πιο πολλοί άνθρωποι κάτι τέτοιο πιστεύουν. Απ’ το “Δεν υπάρχει ευτυχία” μέχρι το “Η ευτυχία είναι στιγμές”. Κάποιοι είναι ονειροπόλοι και λένε “Ναι υπάρχει ευτυχία.” αλλά δεν ξέρουν πώς να τη νιώσουν. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκεις, αλλά σε όποια και αν ανήκεις θέλω να ξέρεις ότι η ευτυχία είναι μια κατάσταση που ναι μεν κατοικεί μέσα μας, αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην λειτουργία του εγκεφάλου που δεν της επιτρέπουν να εμφανιστεί.


Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Καταρχήν ο εγκέφαλος είναι ένα προϊόν αν θέλεις, το οποίο κατασκευάστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια πίσω, για την ακρίβεια περίπου στα 2.000.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο υπέροχος εγκέφαλος, κατασκευάστηκε όχι για να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά για να μπορούμε να επιβιώνουμε. Άρα λοιπόν, η ευτυχία, σε προτεραιότητα έρχεται δεύτερη. Τι σημαίνει αυτό; Ο εγκέφαλος πρώτα θα κοιτάξει και θα φροντίσει να καλύψει όλα αυτά για τα οποία εσύ του έχεις δώσει εντολή, ότι είναι σημαντικά για την επιβίωση σου και την ασφάλεια σου, όπως είναι τα χρήματα, η αγάπη των άλλων ανθρώπων, η επιτυχία, όπως είναι όλα αυτά τα πράγματα τα οποία θέλουμε οι άνθρωποι στην καθημερινότητα μας. Και μετά θα σου δώσει την ευτυχία. Γι’ αυτό και για πάρα πολλούς ανθρώπους η ευτυχία είναι στιγμές.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις ευτυχισμένος, εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου, που στο τέλος της ημέρας είναι και το πιο σημαντικό απ’ όλα, αλλά και το πιο σημαντικό για να πετύχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου. Χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις το πως δουλεύει ακριβώς ο εγκέφαλος σου. Φαντάσου το λοιπόν, σαν να θέλεις να κάνεις διάρρηξη σε ένα σπίτι που έχει συναγερμό. Για να τα καταφέρεις χρειάζεται να ξέρεις ακριβώς πως λειτουργεί ο συναγερμός, να ξέρεις την δομή του. Αφού ξέρεις την δομή μετά μπορείς να σπάσεις τον συναγερμό, να σπάσεις τον κώδικα και μετά να μπεις μέσα στο σπίτι.


Αν λοιπόν αυτός είναι ο εγκέφαλος σου, τότε χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις ακριβώς πως σκέφτεται ο εγκέφαλος σου, να σπάσεις αυτή την λειτουργία, να μάθεις τους κώδικες αυτούς, να μάθεις ακριβώς πως σκέφτεται προκειμένου να σου δίνει την ασφάλεια που χρειάζεσαι, για να μπορείς να επιβιώσεις και να μεταφέρεις αυτόν τον τρόπο λειτουργίας στην ευτυχία, και να μπορείς να απολαμβάνεις την ευτυχία σαν κάποιο αγαθό, σαν κάτι που πραγματικά υπάρχει μέσα σου και μπορείς να έχεις πρόσβαση κάθε στιγμή. Για την ακρίβεια όχι να έχεις πρόσβαση, απλά να ζεις ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου.

Άρα:

Αφού το κάνεις αυτό μετά η ευτυχία θα είναι τρόπος ζωής στην καθημερινότητα σου.

Και να θυμάσαι πως η γνώμη σου, είναι πάρα πολύ σημαντική και για μένα και για όλους τους ανθρώπους που βρισκόμαστε εδώ και παρακολουθούμε αυτό το video. Έτσι λοιπόν γράψε την γνώμη σου, γράψε τα σχόλια σου… Αλλά επίσης να θυμηθείς να κάνεις like και να μεταφέρεις αυτό το video σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάς! Μοιράσου το και κάνε subscribe αν βρίσκεσαι στο Youtube. Αν είσαι στο Facebook ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος, ότι είσαι πάρα πολύ σημαντικός και για σένα και για τους ανθρώπους που αγαπάς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!