Πως αντιλαμβάνεσαι την “αλλαγή” στη ζωή σου;

Τελικά, απ’ όλους τους Συμπαντικούς Νόμους, ο Νόμος της συνεχούς αλλαγής είναι ο δυσκολότερος για μας ώστε να γίνει αποδεκτός και χωρίς πολύ πόνο.

Οι άνθρωποι συνήθως παραμένουμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Προτιμούμε να νιώθουμε το πόνο της κατάστασης απ’ το ν’ αλλάξουμε και ν’ απελευθερωθούμε απ’ αυτόν.

Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει;


Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή. Συνήθως κάθε αλλαγή τρομάζει. Αποδιοργανώνει. Προδιαθέτει αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η αλλαγή είτε έχει θετικό είτε αρνητικό πρόσημο τις περισσότερες φορές τρομάζει.

Εάν επιτρέψουμε στη σκέψη μας να πάει κάτω από το φόβο της αλλαγής θα ανακαλύψουμε ότι ζωή σημαίνει κίνηση. Και η κίνηση είναι συνεχής. Ατέρμονη. Η κίνηση είναι ζωή. Η συνεχής κίνηση προκαλεί συνεχή αλλαγή. Άρα η ζωή είναι μια συνεχής αλλαγή.

Άρα ζωντανός οργανισμός χωρίς αλλαγές θα μπορούσε να παρομοιαστεί μ΄ έναν εγκεφαλικά νεκρό άνθρωπο ή και με έναν νεκρό.

Πως γίνεται να φοβόμαστε τον θάνατο και από την άλλη να φοβόμαστε να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για ν’ απομακρυνθούμε απ’ αυτόν;


Η αλλαγή είναι ένας βασικός συμπαντικός νόμος και εξυπηρετεί την ίδια τη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή συμβάλλει στην εξέλιξη της ζωής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφεθούμε σε αυτήν… 

Να αφεθούμε στη ροή της ζωής όπως αφήνεται το νερό όταν κυλάει σ’ ένα ποτάμι. Η αλλαγή συμβαίνει πάντα για το απώτερο ύψιστο καλό τόσο της ίδιας μας της ζωής όσο και όλου του Σύμπαντος.

Και η ερώτηση σε αυτό το σημείο είναι :

Ωραία, συνειδητοποιώ ότι και πρέπει και θέλω ν’ αλλάξω. Ο λόγος; Θέλω να ζήσω! Πως μπορώ να το κάνω;

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Πόσο χρονικό διάστημα;

Τόσο όσο χρειάζεται να νιώσεις τη καινούργια σου συμπεριφορά σαν μέρος του εαυτού σου. 

Η αλλαγή δεν είναι ένα γεγονός… Είναι μια διαδικασία!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!

 

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης