Νέο Ξεκίνημα: Είσαι Σίγουρος Πως Απαιτούνται Πάντα Θυσίες;

Όπως έχω πει και σε παλαιότερα άρθρα μου, στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν αρέσουν οι αλλαγές. Αντιθέτως του αρέσει η συνήθεια. Έτσι λοιπόν αντιδρά στις αλλαγές. Δυσκολεύεται.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι άνθρωποι που ενώ θέλουν να φέρουν μια αλλαγή στη ζωή τους, να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα δουλειά, ένα νέο χόμπι, μια νέα συνήθεια, δυσκολεύονται ομοίως. Γιατί; Γιατί έχουν ταυτίσει στο μυαλό τους αυτή την αλλαγή με κάποια θυσία, που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν στη ζωή τους. Πιστεύουν πως για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, πρέπει οπωσδήποτε να αφήσουν κάτι έξω από τη ζωή τους, από την καθημερινότητα τους.

Όμως είναι έτσι τα πράγματα;

Έτσι Σταμάτησα να Σαμποτάρω τον Εαυτό μου και να μην Χάνω τον Χρόνο μου. Δες την Μέθοδο που Ακολούθησα. Κλικ ΕΔΩ


Η απάντηση δεν είναι απλή. Κάποιες φορές πράγματι, χρειάζεται να κάνεις μια επιλογή για το τι θέλεις να έχεις στη ζωή σου, και θα χρειαστεί να αποφασίσεις τι θα κρατήσεις και τι θα αφήσεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις να δημιουργήσεις μια νέα σχέση με έναν άλλον άνθρωπο από αυτόν που είσαι τώρα, καλό θα ήταν να έχεις ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον πρώτο σου σύντροφο. Ή αν βρεις μια νέα δουλειά full time με καλύτερες προοπτικές και συνθήκες από την προηγούμενη, δεν θα μπορέσεις να κρατήσεις και τις δύο δουλειές. Θα χρειαστεί να επιλέξεις μία από τις δύο.

Υπάρχουν όμως και αυτές οι επιλογές, που δεν χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι για να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Για παράδειγμα, μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου κανονικά και να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου, 2-3 φορές την εβδομάδα να πηγαίνεις στο γυμναστήριοΕίναι ένα νέο ξεκίνημα, έτσι δεν είναι; Ή να βελτιώσεις την διατροφή σου. Ή, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, να αναπτύξεις το πελατολόγιο σου.. Ή να βρεις άλλον τρόπο διαχείρισης της επιχείρησης σου, πιο αποτελεσματικό..

Καταλαβαίνεις πλέον τι εννοώ.

Αν θέλεις , λοιπόν, να βελτιώσεις τη ζωή σου, τις σχέσεις σου, την δουλειά σου, βγάλε από το μυαλό σου, ότι κάθε νέα αρχή που θα κάνεις, κάθε νέο ξεκίνημα απαιτεί θυσίες. Όχι. Και όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό θα δεις με άλλη οπτική, με άλλη ματιά, πολλά πράγματα που τα άφηνες πίσω στο παρελθόν και δεν τα ξεκινούσες.

Τώρα είναι η ώρα να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Είναι η ώρα να θέσεις νέους στόχους. Και να τους εφαρμόσεις.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Μάθε τον εαυτό σου και αξιοποίησε τον στο μέγιστο

Ότι κι αν θέλεις να κάνεις χρειάζεται να βγαίνει από μέσα σου

Φόβοι: Ένας Έξυπνος Τρόπος για να τους Ξεπεράσεις

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!