#4 τρόποι για να πετύχεις δυναμικά τους στόχους σου

#4 τρόποι για να πετύχεις δυναμικά τους στόχους σου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πώς αντιδράς απέναντι σε ένα εμπόδιο; Τα παρατάς; Ή συνεχίζεις;

Απέναντι στις δυσκολίες παλεύεις ή εγκαταλείπεις;

Και με τους στόχους και τα όνειρα σου, επιμένεις και προσπαθείς ή κάνεις πίσω;

Ανατρέχοντας στα γνωμικά είδα μια ρήση από τον Βιργίλιο ο οποίος έλεγε:

Μπορούν, επειδή νομίζουν ότι μπορούν”

Η βαθιά πεποίθηση ότι μπορείς να τα καταφέρεις είναι αυτή που θα σου δώσει το κίνητρο και την ενέργεια να προχωρήσεις όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, να εξελιχθείς και να πετύχεις. Η πίστη στις ικανότητες σου να πετύχεις τους στόχους σου είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην επίτευξη τους. Είναι αυτή που θα σου δώσει πορεία δράσης και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

efta vimata epityxias

Πίστεψε στις δυνάμεις σου και στις ικανότητές σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα στόχο ή ένα όνειρο που θέλουμε να πετύχουμε στην ζωή μας, αλλά κάποιες φορές συναντάμε δυσκολίες. Για την ακρίβεια, της πιο πολλές φορές. Πίστεψε στις δυνάμεις σου και μπες στην δράση! Μπορείς να τα καταφέρεις!

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει και κάποιοι άνθρωποι πετυχαίνουν ενώ κάποιοι άλλοι όχι..

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις και ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης ενώ κάποιοι άλλοι τα βλέπουν απλά σαν εμπόδια που τους αδρανοποιούν. Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι αυτοί που θα μπουν στην δράση και θα φέρουν αποτελέσματα; Φυσικά οι πρώτοι. Αυτοί που βλέπουν τα εμπόδια ως προκλήσεις.

Η πρώτη κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Πιστεύουν πως έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση και αν δεν την έχουν θα αναπτυχθούν, θα αναπτύξουν μία νέα δεξιότητα, και θα τα καταφέρουν. Θα καταβάλουν την απαιτούμενη προσπάθεια και θα επιμείνουν μέχρι να τα καταφέρουν. Είναι αυτοί που θα πουν “Είναι δυνατόν και μπορώ να το καταφέρω”

Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και αμφιβάλλουν για τις ικανότητες τους. Τελικά.. Δεν θα προσπαθήσουν καν. Θα εγκαταλείψουν και θα πουν “Απλά δεν γίνεται”

Ποιος έχει τον έλεγχο της ζωής του;

Με δύο λόγια στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που πιστεύουν και έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, επιλέγουν την δράση και φέρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που πιστεύουν πως δεν έχουν κανέναν έλεγχο στην ζωή τους, όλα είναι στα χέρια κάποιου άλλου ή ακόμα και εντελώς ανεξέλεγκτα.

Παρακάτω θα δούμε #4 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου και να φέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ζωή σου και στην καριέρα σου:

1. Δημιούργησε την μεγάλη επιτυχία με πολλές μικρές

Μην υποτιμάς την μικρή επιτυχία. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκίνησαν με μικρές επιτυχίες. Με μικρά επιτεύγματα που έγιναν μεγάλα. Αυτά τα μικρά επιτεύγματα, οι μικρές επιτυχίες είναι που έθεσαν στην ουσία τα θεμέλια για τις επόμενες επιτυχίες. Για τις μεγάλες επιτυχίες. Αρχικά πρέπει να πιστεύεις βαθιά μέσα σου ότι μπορείς να το κάνεις και μετά προχώρα προς τους στόχους σου βήμα βήμα. Θα σε εκπλήξει το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορείς να πετύχεις όλο και μεγαλύτερους στόχους.

2. Παρατήρησε την επιμονή και την επιτυχία άλλων ανθρώπων

Η παρατήρηση άλλων ανθρώπων που πετυχαίνουν τους στόχους τους σου δίνει ένα έμμεσο κίνητρο και πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Αν μπορεί κάποιος άλλος, μπορείς κι εσύ! Παρατήρησε από που ξεκίνησαν, ποια ήταν η πορεία τους, ποιες προκλήσεις αντιμετώπισαν και τι κατάφεραν. Εμπνεύσου από αυτούς και πέτυχε κι εσύ τους δικούς σου στόχους!

3. Μίλα με ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα

Μίλα με ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος, ένας δάσκαλος, ο γονέας σου, ο αδερφός σου.. όποιος κι αν είναι η επιβεβαίωση από αυτόν ότι μπορείς να τα καταφέρεις είναι αυτή που θα σου ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες και θα σε βοηθήσει να εστιάσεις και να δράσεις προς τους στόχους σου και προς την επιτυχία.

4. Δούλεψε με τον εαυτό σου (προσωπική ανάπτυξη)

Οι συμπεριφορές μας, οι πεποιθήσεις μας, οι δράσεις και οι αντιδράσεις μας κάτω από κάποιες καταστάσεις αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό κάτω από ψυχολογικές διεργασίες και συνθήκες. Τα επίπεδα του άγχους για παράδειγμα ή η διάθεση μας επηρεάζονται από το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τι πιστεύουμε για τις ικανότητες μας. Αν εκπαιδευτείς σε τρόπους μείωσης του stress και την ανάπτυξη της θετικής διάθεσης και των επιπέδων της ευτυχίας, μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση και την αποτελεσματικότητα σου και να έρθεις πιο κοντά στην επιτυχία.

Αυτοί λοιπόν είναι οι #4 τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου και να φέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ζωή σου και στην καριέρα σου.

Να θυμάσαι λοιπόν:

  1. Δημιούργησε την μεγάλη επιτυχία με πολλές μικρές

  2. Παρατήρησε την επιμονή και την επιτυχία άλλων ανθρώπων

  3. Μίλα με ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα

  4. Δούλεψε με τον εαυτό σου (προσωπική ανάπτυξη)

Είναι δυνατόν και μπορείς να τα καταφέρεις!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς επηρεάζεται η υγεία σου από το άγχος και την ανησυχία

Πώς να δώσεις λύση στο πιο βασικό πρόβλημα της ζωή σου;

Πώς να Προγραμματίσεις το Μυαλό σου, να κόψει τις.. Κακές Συνήθειες

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις