#4 τρόποι για να πετύχεις δυναμικά τους στόχους σου

Πώς αντιδράς απέναντι σε ένα εμπόδιο; Τα παρατάς; Ή συνεχίζεις;

Απέναντι στις δυσκολίες παλεύεις ή εγκαταλείπεις;

Και με τους στόχους και τα όνειρα σου, επιμένεις και προσπαθείς ή κάνεις πίσω;

Ανατρέχοντας στα γνωμικά είδα μια ρήση από τον Βιργίλιο ο οποίος έλεγε:

Μπορούν, επειδή νομίζουν ότι μπορούν”

Η βαθιά πεποίθηση ότι μπορείς να τα καταφέρεις, είναι αυτή που θα σου δώσει το κίνητρο και την ενέργεια, να προχωρήσεις όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, να εξελιχθείς και να πετύχεις. Η πίστη στις ικανότητες σου να πετύχεις τους στόχους σου, είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην επίτευξη τους. Είναι αυτή που θα σου δώσει πορεία δράσης και το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα στόχο ή ένα όνειρο, που θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας, αλλά κάποιες φορές συναντάμε δυσκολίες. Για την ακρίβεια, της πιο πολλές φορές. Πίστεψε στις δυνάμεις σου και μπες στην δράση! Μπορείς να τα καταφέρεις!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις και ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης, ενώ κάποιοι άλλοι τα βλέπουν απλά σαν εμπόδια που τους αδρανοποιούν.
 Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι αυτοί που θα μπουν στην δράση και θα φέρουν αποτελέσματα; Φυσικά οι πρώτοι. Αυτοί που βλέπουν τα εμπόδια ως προκλήσεις.

Η πρώτη κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Πιστεύουν πως έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση και αν δεν την έχουν θα αναπτυχθούν, θα αναπτύξουν μία νέα δεξιότητα, και θα τα καταφέρουν. Θα καταβάλουν την απαιτούμενη προσπάθεια και θα επιμείνουν μέχρι να τα καταφέρουν. Είναι αυτοί που θα πουν “Είναι δυνατόν και μπορώ να το καταφέρω”

Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και αμφιβάλλουν για τις ικανότητες τους. Τελικά.. Δεν θα προσπαθήσουν καν. Θα εγκαταλείψουν και θα πουν “Απλά δεν γίνεται”


Με δύο λόγια, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που πιστεύουν και έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, επιλέγουν την δράση και φέρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που πιστεύουν πως δεν έχουν κανέναν έλεγχο στη ζωή τους, όλα είναι στα χέρια κάποιου άλλου ή ακόμα και εντελώς ανεξέλεγκτα.

Παρακάτω θα δούμε #4 τρόπους, που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, και να φέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη ζωή σου και στην καριέρα σου:


Μην υποτιμάς την μικρή επιτυχία. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκίνησαν με μικρές επιτυχίες. Με μικρά επιτεύγματα που έγιναν μεγάλα. Αυτά τα μικρά επιτεύγματα, οι μικρές επιτυχίες είναι που έθεσαν στην ουσία, τα θεμέλια για τις επόμενες επιτυχίες. Για τις μεγάλες επιτυχίες. Αρχικά πρέπει να πιστεύεις βαθιά μέσα σου ότι μπορείς να το κάνεις, και μετά προχώρα προς τους στόχους σου βήμα βήμα. Θα σε εκπλήξει το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, μπορείς να πετύχεις όλο και μεγαλύτερους στόχους.


Η παρατήρηση άλλων ανθρώπων που πετυχαίνουν τους στόχους τους, σου δίνει ένα έμμεσο κίνητρο και πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Αν μπορεί κάποιος άλλος, μπορείς κι εσύ! Παρατήρησε από που ξεκίνησαν, ποια ήταν η πορεία τους, ποιες προκλήσεις αντιμετώπισαν και τι κατάφεραν. Εμπνεύσου από αυτούς και πέτυχε κι εσύ τους δικούς σου στόχους!


Μίλα με ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος, ένας δάσκαλος, ο γονέας σου, ο αδερφός σου.. όποιος κι αν είναι η επιβεβαίωση από αυτόν ότι μπορείς να τα καταφέρεις, είναι αυτή που θα σου ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες και θα σε βοηθήσει να εστιάσεις και να δράσεις, προς τους στόχους σου και προς την επιτυχία.


Οι συμπεριφορές μας, οι πεποιθήσεις μας, οι δράσεις και οι αντιδράσεις μας κάτω από κάποιες καταστάσεις, αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό κάτω από ψυχολογικές διεργασίες και συνθήκες. Τα επίπεδα του άγχους για παράδειγμα ή η διάθεση μας επηρεάζονται από το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τι πιστεύουμε για τις ικανότητες μας. Αν εκπαιδευτείς σε τρόπους μείωσης του stress και την ανάπτυξη της θετικής διάθεσης και των επιπέδων της ευτυχίας, μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση και την αποτελεσματικότητα σου και να έρθεις πιο κοντά στην επιτυχία.

Αυτοί λοιπόν είναι οι #4 τρόποι, που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, και να φέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη ζωή σου και στην καριέρα σου.

Να θυμάσαι λοιπόν:


Είναι δυνατόν και μπορείς να τα καταφέρεις!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς επηρεάζεται η υγεία σου από το άγχος και την ανησυχία

Πώς να δώσεις λύση στο πιο βασικό πρόβλημα της ζωή σου;

Πώς να Προγραμματίσεις το Μυαλό σου, να κόψει τις.. Κακές Συνήθειες

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ

Επίγνωση - Ποια είναι η δύναμη της και πως καθορίζει την ζωή σου nlp life cooach μανώλης ισχάκης holistic result coaching

Είμαι σίγουρος πως
στο πίσω μέρος του μυλού σου
ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις.
Τότε... γιατί δεν ξεκινάς;

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!