Να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σου αρέσουν και σου “πάνε”!

Ίσως έχεις ακούσει τη φράση: “Να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σου αρέσουν και σου “πάνε”!

Πρέπει να σου πω ότι αυτή η φράση είναι κατά τη γνώμη μου ότι πιο σημαντικό στο σημερινό γρήγορο κόσμο. Οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν παίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική μας ευημερία και επιτυχία στη ζωή.

Όταν έχεις γύρω σου ανθρώπους που σου αρέσουν και σου πάνε επενδύεις πραγματικά και μακροπρόθεσμα στην υγιή συναισθηματική και ψυχική σου κατάσταση.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Happiness Studies, οι άνθρωποι που έχουν κοινωνικές σχέσεις που απολαμβάνουν είναι πιο πιθανό να είναι πιο ευτυχισμένοι σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κάνουν.
Είναι σημαντικό να έχεις φίλους που σου αρέσουν και σου
“πάνε”, που σε στηρίζουν συναισθηματικά, σε κατανοούν και σου δίνουν αυτή την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου.

Όταν είσαι γύρω από ανθρώπους που απολαμβάνεις να αφιερώνεις χρόνο μαζί τους, είναι πιο εύκολο να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να φοβάσαι την κριτική. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σου δώσουν μια διαφορετική οπτική σε καταστάσεις, να σου προσφέρουν εποικοδομητική ανατροφοδότηση  και να σε βοηθήσουν να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Έχουν τον τρόπο να σε κινητοποιούν έστω και ασυνείδητα και να σε εμπνέουν να κυνηγήσεις τους στόχους σου.

Από την άλλη, όταν βρίσκεσαι σε αρνητικό περιβάλλον, η ενέργειά σου στραγγίζει γεγονός που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την συνολική σου ευημερία. Είναι κρίσιμης σημασίας να αξιολογείς τους ανθρώπους που κρατάς στη ζωή σου και να απομακρύνεις εκείνους που ξέρεις ότι δεν σου “πάνε”. Είναι σημαντικό να μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης, όπως η συνεχής αρνητικότητα ή η τάση ελέγχου και να βάλεις τα ανάλογα όρια.

Ξέρεις κάτι;
Η αλήθεια είναι ότι τείνουμε να προσελκύουμε ανθρώπους που σε κάποιο επίπεδο είναι όμοιοι με εμάς.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρεθείς κοντά σε τέτοιους ανθρώπους είναι να ασχοληθείς με δραστηριότητες που απολαμβάνεις. Τα χόμπι, ο αθλητισμός ή ο εθελοντισμός είναι ιδανικοί τρόποι να συναντήσεις ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και προοπτική στη ζωή. Όταν είσαι μέρος μιας κοινότητας, είναι πιο εύκολο να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις.
Επιπλέον, η συμμετοχή σε επαγγελματικές συναντήσεις ή επιμορφωτικά σεμινάρια που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ευκαιρίες δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να σε ωφελήσουν τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Επίλεξε τους φίλους σου με σύνεση και θα είσαι πιο κοντά σε μια πιο ευτυχισμένη και ποιοτική ζωή.

Να ζεις με πάθος!


Μανώλης

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης