5 σημεία κλειδιά για να κάνεις την αμφιβολία, δύναμη

To πιο σημαντικό δεν είναι να σταματήσεις να αμφιβάλλεις. Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να αμφιβάλλεις. Εάν μάθεις να αμφιβάλλεις με τον κατάλληλο τρόπο, τότε θα εκτοξευθεί η απόδοσή σου, η επιτυχία σου και ό,τι θέλεις στη ζωή σου.

Να θυμάσαι ότι τα πάντα έχουν διττή έννοια. Το πρόβλημα δεν είναι τα προβλήματά μας, αλλά η αντίληψή μας σχετικά με αυτά.

Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνεις με την αμφιβολία;

Όπως είπα και προηγουμένως, είναι θέμα αντίληψης. Να σου θυμίσω τι έλεγε ο Einstein. “Δεν μπορείς να λύσεις κανένα πρόβλημα από το ίδιο επίπεδο συνειδητότητας που το δημιούργησες.”

Άρα το πρόβλημα δεν είναι αυτό που αντιμετωπίζεις. Το πρόβλημα είναι η αντίληψη, η συνειδητότητα και η κατανόηση, σχετικά με μια κατάσταση.

Να θυμάσαι πως το αεροπλάνο χρησιμοποιεί τον αέρα που είναι κόντρα σε αυτό και για να απογειωθεί αλλά και για να προσγειωθεί. Άρα οι καταστάσεις της ζωής δεν είναι ούτε πρόβλημα ούτε ευκαιρία. Ανάλογα το πώς εσύ θα χρησιμοποιήσεις τα φτερά της αντίληψής σου σχετικά με αυτές τις καταστάσεις, θα καθορίσουν την επιτυχία σου ή την αποτυχία σου.

Ποιο είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μετατρέψεις την αμφιβολία σε δύναμη;

1.Χρειάζεται να πιστέψεις.

Να πιστέψεις σε σένα, στο όραμά σου, στο θέλω σου, στις επιθυμίες σου, στο μέλλον σου, στους ανθρώπους σου. Όταν αμφιβάλλεις για κάτι, στην ουσία αυτό που κάνεις τι είναι; Δίνεις πίστη σε μία συγκεκριμένη εκδοχή. Άρα η αμφιβολία από μόνη της δεν υπάρχει.

Τι συμβαίνει; Να σου το πω με άλλα λόγια. Εδώ είναι η εκδοχή A και η εκδοχή B. Εάν πιστέψεις στην Α, τότε αμφιβάλλεις για την Β. Εάν πιστέψεις στην Β, τότε αφήνεις στην άκρη την Α.  Όταν μάθεις να πιστεύεις και να εστιάζεις σε αυτό το οποίο σε εξυπηρετεί, τότε αυτό που ονόμαζες αμφιβολία θα αποδυναμωθεί , θα φύγει, γιατί στην ουσία δεν υπάρχει και δεν έχει υπόσταση από μόνο του.

2. Σταμάτα να πιστεύεις στη θετική σκέψη  και στην αρνητική σκέψη.

Γιατί και οι δύο σκέψεις αυτού του τύπου, θα σε οδηγήσουν σε ένα ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα, αποδυναμωτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή σε μια αποτυχία. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις και να αναπτύξεις είναι η κριτική σκέψη. Δηλαδή να στηρίζεσαι πάνω σε δεδομένα και όχι πάνω σε συναισθήματα, ιδέες και παρορμητισμούς.

3.Ενίσχυσε την εσωτερική σου φωνή.

Είναι αυτή η φωνή που κάποιοι άνθρωποι θα πιούνε λίγο κρασάκι, για να χαλαρώσουν το βράδυ, να μπορούν να μιλήσουν πιο εύκολα, να είναι λίγο πιο ήρεμοι. Είναι αυτή η φωνή που συνέχεια μιλάει μέσα σε εσένα για εσένα και έχει άποψη για τα πάντα. Άρα, εσύ τι χρειάζεται να κάνεις όταν είναι να την ενισχύσεις; Θα σου πω.

Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος νομίζει ότι αυτό-αμφιβάλλει, τι κάνει; Πιστεύει και δίνει περισσότερο βαρύτητα στις απόψεις των άλλων, των τυχαίων, παρά στις δικές του. Τι χρειάζεται να κάνεις; Χρειάζεται να αρχίσεις να αποκτάς επιχειρήματα για τις απόψεις σου, να δίνεις περισσότερο χώρο και χρόνο, και να τις μελετάς. Και να στηρίζονται πάνω σε κριτική σκέψη και όχι πάνω σε σαθρά συναισθηματικά μοτίβα ή παρορμήσεις. Κάνοντας το αυτό, στην ουσία θα αρχίσεις να δυναμώνεις την εσωτερική σου φωνή.

Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Φαντάσου λοιπόν ότι έχεις δύο μεγάφωνα. Το ένα εκπέμπει σε 30 ντεσιμπέλ και το άλλο σε 1000. Ποιο από τα δύο ακούς; Αυτό που εκπέμπει σε 1000. Τέλεια! Ποια είναι η μουσική που θεωρείς σαν πραγματικότητα; Αυτή.  Γιατί αυτό είναι σε 1000 ντεσιμπέλ και το άλλο σε 30. Και τα δύο είναι πραγματικότητα, απλά το ένα είναι πιο ισχυρό από το άλλο.

Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος νομίζει ότι αυτο-αμφιβάλλει, στην ουσία τι κάνει; Δυναμώνει πάρα πολύ τα ντεσιμπέλ των απόψεων των εξωτερικών, και μειώνει τα ντεσιμπέλ των απόψεων των εσωτερικών. Άρα, τι θέλεις να κάνεις; Αναπτύσσοντας την παρατήρησή σου, την κριτική σου σκέψη και τα επιχείρηματά σου, θα δεις το εξής. Κάποιες φορές, ναι, οι απόψεις των άλλων είναι απόψεις που χρειάζεται να υιοθετήσεις, και κάποιες φορές, οι απόψεις οι δικές σου είναι απόψεις που χρειάζεται να υιοθετήσεις.

Άρα, δεν είναι θέμα μόνο τους άλλους που κάνουν κάποιοι ή μόνο τον εαυτό τους που κάνουν κάποιοι άλλοι. Το ζήτημα είναι αυτό που είπε ο Άινστάιν. Ανέπτυξε την συνειδητότητά σου, διεύρυνε την κατανόησή σου, για να μπορείς να καταλήγεις σε ενδυναμωτικά συμπεράσματα, όπου αυτά θα σε οδηγήσουν σε σωστές αποφάσεις, δράσεις, άρα και επιτυχία.

4. Ανέπτυξε την αυτοεκτίμησή σου.

Η αυτοεκτίμηση τι είναι;  Είναι ένας εσωτερικός θερμοστάτης. Τι είναι ο θερμοστάτης; Ο θερμοστάτης είναι ένας μηχανισμός, που τον τοποθετούμε στις σωληνώσεις προκειμένου να διατηρείται η θερμοκρασία του νερού σε συγκεκριμένους βαθμούς.

Δηλαδή όταν είναι πάνω από 50 βαθμούς κλείνεις, και όταν είναι κάτω από 20 βαθμούς ανοίγεις. Γιατί κάτω από 20 δεν είναι λειτουργικό και πάνω από 50 πάλι δεν είναι λειτουργικό γιατί θα σπάσουν σωληνώσεις. Άρα λοιπόν το νερό ρυθμίζεται από 20 έως 50 βαθμούς.

Έτσι λοιπόν ακριβώς και εμείς, με βάση το παρελθόν μας, τις εμπειρίες μας τις γνώσεις μας, την κουλτούρα μας και όλα αυτά, έχουμε δημιουργήσει έναν εσωτερικό θερμοστάτη, που μας λέει ότι κάτω από εκεί δεν μπορείς να λειτουργήσεις, είσαι σε κίνδυνο, αλλά πάνω από εκεί πάλι είσαι σε κίνδυνο και κλείνει. Αυτό οι άνθρωποι κακώς το αντιλαμβάνονται σαν κάτι κακό. Έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και πρέπει να πάω να την αυξήσω. Μα άμα πας να αυξήσεις το όριο του θερμοστάτη και το βάλεις στα 55, θα σπάσουν οι σωληνώσεις. Την πάτησες. Και τώρα θα μου πεις ναι αλλά εμένα αυτό δεν λειτουργεί στη ζωή μου.

Τι μπορώ να κάνω; Θέλω να σκέφτεσαι έξυπνα. Δεν θέλεις να αναπτύξεις το θερμοστάτη σου. Δεν θέλεις να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου για να κάνεις περισσότερα. Γιατί είναι σαν να πηγαίνεις κόντρα σε όλον εκείνο το μηχανισμό που αυτή τη στιγμή σε διατηρεί σε ασφάλεια.

Αυτό το οποίο θέλεις, είναι να αξιοποιήσεις στο μέγιστο αυτό το οποίο κάνεις και να δημιουργήσεις δικλείδες ασφαλείας, ώστε, όταν θα θέλεις να φτάσεις στο 55, η θερμοκρασία του νερού, αντίστοιχα σε επίπεδο συμπεριφοράς συναισθημάτων και ούτω καθεξής, τότε με τις δικλείδες ασφαλείας δεν θα σπάσουν οι σωληνώσεις. Άρα εσύ δεν θα είσαι σε κίνδυνο.

Αυτή είναι η δουλειά που χρειάζεται να κάνεις σε ένα εσωτερικό ασυνείδητο επίπεδο, προκειμένου να μπορέσεις να ελευθερωθείς και να μπορείς να κάνεις περισσότερα. 

Σταμάτα να παλεύεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεσαι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά τα οποία ήδη έχεις. Είσαι εξαιρετικός. Να σε αξιοποιήσεις θέλεις.

5. Να κάνεις μικρές επιτυχίες.

Δηλαδή, αν ας πούμε σηκώνεις 10 κιλά, μην πας για τα 100 κιλά, δεν γίνεται. Πήγαινε για τα 12 κιλά, 13 κιλά, 15 κιλά. Πολλοί άνθρωποι τρώνε έτσι τα μούτρα τους.

Εσύ λοιπόν επειδή είσαι έξυπνος και βρίσκεσαι εδώ, αυτό που θα κάνεις είναι το εξής. Αν λοιπόν με τις σχέσεις σου τσακώνεσαι ή αν δεν έχεις κοπέλα ή αγόρι ή αν ντρέπεσαι να μιλήσεις, μην βάλεις στόχο να πας και να πιάσεις 10 ώρες συζήτηση με έναν άγνωστο. Ξεκίνα από απλά πράγματα.

Μάθε και εκπαίδευσε το μυαλό σου, το σώμα σου και όλη σου την νοοτροπία, να φέρνεις μικρές καθημερινές νίκες, που θα σου επιτρέπουν να χτίσεις την αυτοπεποίθηση για το τι μπορείς να κάνεις, να έχεις σημεία αναφοράς για να στέκεσαι, και κάθε φορά όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσεις για μαξιλάρι και σκαλοπάτι και να πατάς εκεί και να πηγαίνεις στο επόμενο βήμα.

Άρα πίστεψε, ανάπτυξε την κριτική σου σκέψη, ενίσχυσε την εσωτερική σου φωνή. ανάπτυξε την αυτοεκτίμησή σου και ξεκίνα με μικρές επιτυχίες. 

Είσαι υπέροχος, να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος.

Μανώλης Ισχάκης

NLP Life Coaching

Δημιουργός Brain Activation Method ®

  1. Δωρεάν Ατομικό Coaching Γνωριμίας
  2. Κατέβασε το Δωρεάν E-BOOK: Οι #3 Νόμοι της Επιτυχίας – Κλικ Εδώ!
  3. Καθημερινή Έμπνευση στο κινητό σου – Κλικ Εδώ!
  4. Γίνε μέλος της κοινότητας Live With Passion – Κλικ Εδώ!
 
ΥΓ: Απόκτησε πρόσβαση στο online course:
“Rethink! Η γλώσσα του ασυνείδητου νου”

Ανακάλυψε τη χαμένη σου δύναμη και ζήσε εξαιρετικά!

Ξεκίνα τώρα εδώ!
Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης