Οι αρνητικές σκέψεις και πως θα σταματήσεις να γίνεσαι θύμα τους

Οι αρνητικές σκέψεις και πως θα σταματήσεις να γίνεσαι θύμα τους

Νιώθεις αναστατωμένος, πεσμένος ή απογοητευμένος;

Γυρίζουν στο μυαλό σου σκέψεις που αφορούν προβλήματα, αποτυχίες, εμπόδια ή αρρώστιες;

Ανησυχείς πολύ και αγχώνεσαι;

Εάν επιτρέψεις στις αρνητικές σκέψεις να εισβάλλουν στις σκέψεις σου και στο μυαλό σου είναι σαν να τους παραδίδεις την κυριαρχία της ίδιας σου της ζωής. Οι αρνητικές σκέψεις σου αρχίζουν να καθορίζουν και να κυβερνούν την ζωή σου.

Απλά παρατήρησε πόσο χρόνο και ενέργεια ξοδεύεις για τις ανησυχίες, τους φόβους ή το άγχος που έχεις στην ζωή σου! Είναι απλά σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Αν δεν κάνεις κάτι δραστικό να το αποτρέψεις οι αρνητικές σκέψεις θα αυξάνονται και θα δυναμώνουν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα χάσεις την ελπίδα σου και την θετική σου ενέργεια και θα βλέπεις μόνο προβλήματα, εμπόδια, αποτυχίες κλπ. Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις την ζωή σου.

Πώς να αποτρέψεις μια αρνητική σκέψη

Ο πιο καλός τρόπος για να αποτρέψεις μια αρνητική σκέψη είναι να επικεντρωθείς στην αντίθετη σκέψη. Στην θετική σκέψη.

Δεν υπάρχει λόγος να μάχεσαι τις αρνητικές σκέψεις γιατί αυτό θα σημαίνει ότι εσύ εστιάζεις σε αυτές. Και αν συμβεί αυτό οι αρνητικές σκέψεις σου θα γίνουν ισχυρότερες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εστιάσεις στις λύσεις, στην εξεύρεση λύσεων. Να εστιάσεις στις θετικές νοερές εικόνες και στην δράση.

Να θυμάσαι ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις, οι δράσεις και οι αντιδράσεις σου είναι ο καθρέφτης των σκέψεών σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός με ότι σκέφτεσαι γιατί οι σκέψεις σου προγραμματίζουν το υποσυνείδητο σου και επηρεάζουν την συμπεριφορά σου.

Επίσης, να θυμάσαι ότι με το να σκέφτεσαι αυτό που δεν θέλεις, ενεργοποιείς τα αντίστοιχα συναισθήματα και κατά συνέπεια, μπορεί να αναπτύξεις συνήθειες και συμπεριφορές που ίσως να φέρουν αυτό που δεν θέλεις στην ζωή σου.

Πώς να σταματήσεις να είσαι θύμα της αρνητικής σκέψης;

Μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου και από αρνητικές σκέψεις να τις μετατρέψεις σε θετικές. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και λίγη παραπάνω προσπάθεια, αλλά είναι δυνατό και μπορεί να συμβεί. Απλά κάνε ένα βήμα την φορά και η σκέψη σου θα αλλάξει σταδιακά. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι το πρώτο βήμα.

Δεν χρειάζεσαι αρνητικές σκέψεις. Το να σκέφτεσαι αρνητικά είναι μια συνήθεια που πρέπει να υπερνικήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Είναι μια συνήθεια που ενσωματώθηκε βαθιά και που χρειάζεται να την διώξεις μακριά από την ζωή σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στην ζωή μας;

Τι είναι οι κρίσεις πανικού και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Πώς να βγάλεις το άγχος από την ζωή σου αποκτώντας ηρεμία και ευτυχία

 

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να διατηρήσεις την επιτυχία σου. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

sistima-epitixias

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο