Από τη δημιουργία του ονείρου έως τη χαρά της ολοκλήρωσής του

Το κίνητρο είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Κάποιες φορές, χρειάζεσαι μεγάλα κίνητρα, όπως αυτά τα γεγονότα της ζωής σου που έχουν τη δύναμη να την αλλάξουν, και μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι εκείνα τα μικροσκοπικά κίνητρα, όπως ένα χαριτωμένο ρητό σε μια αφίσα, που θα σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις τη δύναμη να υλοποιήσεις όλους σου τους στόχους.
Φτιάξε ένα όνειρο και υλοποίησέ το.

Μικρό ή μεγάλο, αλήθεια δεν έχει σημασία. Ξεκίνα από κάπου. Όπως το να έχεις ένα όνειρο, ένα σκοπό, ένα στόχο, κάτι που θα σε κρατάει και θα προσπαθείς γι’ αυτό. Αυτό αρκεί για να ξεκινήσεις. Κάνοντας μικρά βήματα και κατακτώντας μικρούς στόχους, θα αρχίσεις να χτίζεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου.

Όταν έχεις εντοπίσει αυτό που θες να επιτύχεις, συγκεντρώσου σε αυτό. Πίστεψέ το. Εάν νιώθεις ότι δεν μπορείς να το πιστέψεις 100%, μάθε πώς μπορείς να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου με NLP ώστε να αποκτήσεις ακλόνητη πίστη. Η απόλυτη πίστη θα σε κάνει ασταμάτητο.

Τροφοδότησε το όνειρό σου ή τους λόγους για τους οποίους θέλεις να πετύχεις αυτό το όνειρο και κράτα αυτή τη φωτιά δυνατή μέσα σου. Δώσε όλα όσα μπορείς για το όνειρό σου ώστε να το επιτύχεις. Κάνε το καλύτερο που μπορείς. Μερικές φορές είναι εύκολο να διαπραγματευτείς το όνειρό σου για κάτι λιγότερο, όπως για πράγματα που μπορούν να σου δώσουν κατευθείαν ικανοποίηση.  Αλλά μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Αν είναι δυνατόν, μην την δεις καθόλου. Στρέψε το κεφάλι σου από την άλλη. Συνέχισε τον δρόμο σου. Μην αποπροσανατολιστείς με το να ξεκινήσεις έναν καινούριο στόχο. Διώξε όλες τις αρνητικές ιδέες. Νιώσε ότι είσαι πραγματικά έτοιμος γι’ αυτό που έχεις στοχεύσει.

Να έχεις απόλυτη πίστη και αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου. Δεν έχεις λόγο να μην έχεις αυτοπεποίθηση. Συνειδητοποίησε ότι κάθε μέρα είναι το ίδιο καλή για να βάλεις νέους στόχους. Να νιώθεις πάντα έτοιμος για όλα, ακόμα και όταν έχεις τον πειρασμό για μερικά λεπτά ύπνου παραπάνω.

Ακόμη και τότε να θυμάσαι ΓΙΑΤΙ θέλεις να σηκωθείς. Να θυμάσαι πως κάθε φοράς που δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό που αγαπάς είναι ένας σημαντικός λόγος για να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Αξίζει;


Εκεί που υπάρχει ο δισταγμός και η αυτό-αμφισβήτηση και όλες αυτές οι απαίσιες σκέψεις που σε κρατάνε πίσω. Αλλά μην τις ακούς. Αντ’ αυτού πάρε ώθηση και συνέχισε. Ξεκίνα με απλά πράγματα. Κάνε μικρά μικρά βήματα. Είναι πιο εύκολο να είσαι συνέχεια κινητοποιημένος όταν ξέρεις ότι κατακτάς κάτι κάθε φορά αυτό που προσπαθείς. Άλλωστε έτσι είναι πολύ ευκολότερο να πιέσεις τον εαυτό σου να ολοκληρώσει ένα στόχο που προσπαθείς να επιτύχεις. Μόνο τότε είσαι έτοιμος να κυνηγήσεις μεγαλύτερους στόχους.


Η ζωή ξέρει πώς να σε αντιμετωπίσει. Η διαδρομή για την επιτυχία δίνει την αίσθηση τη μια ζέστης και τη μια κρύου. Όταν είσαι καλά, σου στέλνει εμπειρίες που θα ταρακουνήσουν την πίστη στον εαυτό σου και στον στόχο σου. Από την άλλη, αυτή η αυτοπεποίθηση θα ταρακουνηθεί μόνο εάν το επιλέξεις, έτσι δεν είναι; Όταν νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις όλα… Μην το κάνεις! Δεν έχεις το δικαίωμα γιατί αυτή η αίσθηση σε ωριμάζει και μειώνει τις αμφιβολίες που αισθάνεσαι. Όταν είσαι κοντά στην επίτευξη του στόχου σου, όμως, είναι τότε που πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Τότε είναι που θα πρέπει να αποδείξεις στη ζωή ότι είσαι πραγματικά αφοσιωμένος στον στόχο σου. Σε αυτό το πολύ σημαντικό σημείο μην κάνεις πίσω, ασχέτως από τη μεγάλη επιθυμία που μπορεί να έχεις να ξεχάσεις πόσο πολύ έχεις δουλέψει για τον στόχο σου, και να τα παρατήσεις.


Επιβράβευσε τον εαυτό σου. Το κίνητρο μπορεί να σε ανταμείψει  με πολλούς τρόπους, σε πολλές περιπτώσεις. Σε όλο το ταξίδι σου, θα έχεις λίγες επιτυχίες και πολλά μαθήματα. Και στο τέλος, έχεις αυτήν τη μία τεράστια επιτυχία. Κάθε φορά που θα συναντήσεις καθεμιά από αυτές τις επιτυχίες, αντάμειψε τον εαυτό σου. Είναι εύκολο να συνεχίσεις έτσι, όταν ξέρεις ότι έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων σου.

Σε ότι αντιστέκεσαι στην ζωή αυτό δεν φεύγει, εμμένει και επιμένει nlp μανώλης ισχάκης holistic result coaching

Τι σκέφτεσαι να κάνεις
για να καθαρίσεις
το τοπίο μέσα σου;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης