Τα 3 Βήματα Για Να Αποκαλύψεις Την Εσωτερική Σου Δύναμη

Εάν θέλεις να μην σε φάει το λιοντάρι, τότε πρέπει να αποκαλύψεις την εσωτερική σου δύναμη. Ίσως να αναρωτιέσαι… Τι λες Μάνο, δηλαδή θέλεις να πεις ότι είμαι ζώο ή ότι ζω σε ζούγκλα; Σίγουρα ούτε ζώο είσαι, ούτε σε ζούγκλα ζεις. Ωστόσο όμως, έξω η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Έξω η ζωή δεν είναι σαν ένα πριγκηπικό παλάτι. Έξω η ζωή έχει διάφορες προκλήσεις. Και στο τέλος της ημέρας, εάν παρατηρήσουμε τη ζωή, ισχύει ο κανόνας των ζώων. Ο ισχυρός νικάει.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, όταν ένας άνθρωπος βγαίνει έξω στη ζωή, τελείως αγνός, χωρίς να μπορεί να έχει αντίληψη του πώς πραγματικά είναι η ζωή, τότε προφανώς θα αντιμετωπίσει προκλήσεις δύσκολες και πολλές φορές μη αντιμετωπίσιμες. Δεν πρέπει να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.
Γι’ αυτό είσαι εδώ.

Γι’ αυτό λοιπόν σου προτείνω να εφαρμόσεις τα τρία απλά βήματα που θα σου πω, για να μπορέσεις να αποκαλύψεις την εσωτερική σου δύναμη και να μπορέσεις να κατακτήσεις αυτό που σου αξίζει. Γιατί στο τέλος της ημέρας, γεννήθηκες για να ζήσεις και όχι να υποφέρεις ούτε να προσπαθείς.

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσεις την εσωτερική σου δύναμη. Δεν μπορείς να αποκαλύψεις κάτι εάν δεν ξέρεις τι είναι και ποιο είναι. Η ερώτηση όμως που εδώ τώρα γεννάται είναι το πώς θα ανακαλύψεις την εσωτερική σου δύναμη.

Ακόμα και οι high achievers, άνθρωποι που έχουν κατακτήσει πάρα πολλούς στόχους, την ίδια στιγμή ενδέχεται να νιώθουν ότι δεν έχουν καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να κάνεις μια παύση, να γυρίσεις την ταινία της μνήμης σου πίσω στο παρελθόν, αφού πρώτα αφιερώσεις χρόνο για σένα, για να μπορέσεις να το κάνεις με την ησυχία σου. Εάν σε βολεύει, μπορείς να πάρεις μια φωτογραφία για να σε βλέπεις από παλαιότερα χρόνια, και κατέγραψε όλες εκείνες τις φορές της ζωής σου που είχες μικρές ή μεγάλες επιτυχίες. Ξεκίνησε από τις μικρές, αν αυτό είναι πιο εύκολο για σένα, ή από τις μεγάλες, εάν αυτό είναι πιο εύκολο για σένα.

Μόλις καταγράψεις αυτή την επιτυχία, μικρή ή μεγάλη, το επόμενο πράγμα που θέλω να κάνεις, είναι να εντοπίσεις τι έκανες και έφερες αυτή την επιτυχία. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι συνέβη κατά τύχη.
Κάτι έκανες. Κάτι έκανες στο μυαλό σου, κάτι έκανες με το σώμα σου, κάτι έκανες έξω εκεί στην καθημερινότητα. Μπορείς λοιπόν να το καταγράψεις. Θέλω να πας ακόμα πιο βαθιά και να παρατηρήσεις ποιες ήταν οι εσωτερικές διεργασίες, που έκανες στη δεδομένη στιγμή. Στην αρχή μπορεί να είναι λίγο πρόκληση για σένα αυτό, μπορεί να μην θυμάσαι, μπορεί να σου είναι λίγο δύσκολο, δεν πειράζει. Αφιέρωσε χρόνο. Οτιδήποτε κάνεις για πρώτη φορά, χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Πόσο φορές να το κάνεις; Για μένα, τουλάχιστον 100. Εάν θέλεις πολύ γρήγορα στους επόμενους 3 μήνες να απογειωθείς, τουλάχιστον 100. Εάν όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο σημαντική προτεραιότητα για σένα, μπορείς να ξεκινήσεις με 10, 20, 30 γεγονότα.

Αυτό θα σε οδηγήσει στο επόμενο βήμα που είναι η αυτογνωσία. Πάρα πολλοί άνθρωποι, high achievers, ενώ κατακτούν και πετυχαίνουν εξαιρετικούς στόχους, τους βλέπεις την ίδια στιγμή κάτι τους λείπει και θέλουν συνεχώς ολοένα και κάτι παραπάνω. Ζουν σε αυτόν τον κόσμο της επόμενης επιτυχίας. Οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν την αξία και το τι πραγματικά έχουν καταφέρει. Απλά περιμένουν το επόμενο. Και αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλούς άνθρωπους. Γι’ αυτό λοιπόν η αυτεπίγνωση, αφού πρώτα περάσει το πρώτο βήμα, θα σου δώσει την ευκαιρία να δεις πόσα πολλά έχεις πετύχει ως τώρα. Εάν νομίζεις ότι δεν έχεις πετύχει, σίγουρα κάτι ξεχνάς. Γι’ αυτό προσπάθησε να θυμηθείς. Αυτό θα σου δώσει την αυτοεπίγνωση του τι έχεις κάνει ως τώρα. Και θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να δημιουργείς ξανά εικόνες, αισθήσεις αυτής της κατάστασης, γιατί θα ξαναθυμηθείς μνήμες. Όσο περισσότερο το κάνεις,
τόσο αυτό θα σε βάζει σε μια κατάσταση που θέλεις. Και τι θα σου δώσει αυτό; Θα σου δώσει αυτοπεποίθηση που είναι το ζητούμενο. Γιατί η αυτοπεποίθηση θα σε οδηγήσει στο επόμενο βήμα που είναι η δράση. Δράση όμως, στοχευμένη. Λέει ο λαός, όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Όμως εσύ έχεις μυαλό, γι’ αυτό είσαι εδώ. Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο θα κάνεις δράση. Δεν εννοώ να αρχίζεις να τρέχεις απλά για να κάνεις και να λες έκανα εκείνο, έκανα το άλλο και δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Είναι μια κλασική έκφραση που ακούω από τους ανθρώπους. “Έκανα τα πάντα αλλά αυτό δεν δούλεψε για μένα”. Ναι έκανες τα πάντα αλλά ίσως όχι το ένα που χρειαζόταν για να πετύχεις και να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες αποτυχίας 


Σχεδίασε τα βήματα. Πού είσαι, πού θέλεις να πας. Σχεδίασε ποια είναι ακριβώς τα βήματα που πρέπει να κάνεις. Θυμ’αμαι τον πατέρα μου που ήταν σιδεράς, έλεγε: “Δέκα φορές μέτρα και μια φορά κόψε”. Που σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να μετρήσεις πού είσαι, πού θες να πας και τι πρέπει να κάνεις, και μετά να αρχίσεις να περπατάς. Οι άνθρωποι περπατούν και ξαφνικά χάνονται σε αυτή την “όαση”. Και αν ήταν όαση, θα ήταν καλά. Χάνονται στην έρημο των πιθανότητων, των δρόμων, των επιλογών που έχουν στην καθημερινότητα και κάποια στιγμή έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ και εκεί απογοητεύονται. Γιατί ήδη έχουν κουραστεί και πρέπει να ξαναπάνε πίσω όλο αυτό το δρόμο και ξανά από την αρχή.

Και ξέρεις τι συμβαίνει; Όσο περνάνε τα χρόνια αυτό δεν μπορούμε να το σηκώσουμε. Γιατί θέλουμε να είμαστε σε εξελικτική πορεία. Γι’ αυτό, αναγνώρισε την εσωτερική σου δύναμη πηγαίνοντας στο παρελθόν, απέκτησε επίγνωση,
δες πραγματικά ποιος είσαι και μετά μπες στην αντίστοιχη δράση.

Και τα αποτελέσματα μετά, θα μιλούν μόνα τους. Τα αποτελέσματα θα σε τροφοδοτούν, η επιτυχία σου δηλαδή, θα σε τροφοδοτεί με χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και το επόμενο βήμα.

Ζήσε με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

NLP Life Coaching

Δημιουργός Brain Activation Method ®

  1. Δωρεάν Ατομικό Coaching Γνωριμίας
  2. Κατέβασε το Δωρεάν E-BOOK: Οι #3 Νόμοι της Επιτυχίας – Κλικ Εδώ!
  3. Καθημερινή Έμπνευση στο κινητό σου – Κλικ Εδώ!
  4. Γίνε μέλος της κοινότητας Live With Passion – Κλικ Εδώ!
 
ΥΓ: Απόκτησε πρόσβαση στο online course:
“Rethink! Η γλώσσα του ασυνείδητου νου”

Ανακάλυψε τη χαμένη σου δύναμη και ζήσε εξαιρετικά!

Ξεκίνα τώρα εδώ!
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!